Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  13:00:33

Η Europol προειδοποιεί με ανησυχία: Συναγερμός για κυκλώματα που, ήδη πωλούν πλαστά πιστοποιητικά αρνητικών τεστ Covid σε τιμές ευκαιρίας, όπως οι ...πρωτοπόροι Αλβανοί τον Δεκέμβριο για την Ελλάδα. Κύριο

Στα αεροδρόμια Γαλλίας, Αγγλίας και Ισπανίας με τιμές συναλλαγής από 40 ευρώ έως 100 λίρες.

Την προσοχή των ταξιδιωτών και των αρμοδίων αρχών στην Ε.Ε. εφιστά η Europol με αφορμή την πώληση, ειδικά στα αεροδρόμια, την πλαστών πιστοποιητικών αρνητικών διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό.

Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο τα ιατρικά τεστ COVID περιορίσθηκαν μετά από πρωτοβουλίες της Ελλάδας, Καρκίνωμα αληθινό. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι στους διαρκείς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στον τελωνειακό σταθμό της Κακαβιάς από τον οποίο διέρχονταν καθημερινά γύρω στα 500 ΙΧ αυτοκίνητα, καθώς έχει κλείσει ο σταθμός της Κρυσταλλοπηγής στη Φλώρινα, το 13% των τεστ που διενεργούνται βγαίνουν θετικά, παρά το γεγονός ότι στα χαρτιά που έχουν μαζί τους αναφέρεται ότι είναι αρνητικοί στην Covid – 19. Προφανώς και όλοι αυτοί δεν μπορεί να ήταν αρνητικοί όταν ξεκίνησαν από το σπίτι τους και να μολύνθηκαν μέσα σε λίγες ώρες που έφθασαν στην συνοριογραμμή.

Η Europol αναφέρει πως όσο μένουν σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω του κορωνοϊού, είναι πιθανό ακόμα και οργανωμένες εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη συγκεκριμένη «αγορά».

Κέρδη εις βάρος της δημόσιας υγείας βγάζουν απατεώνες που πουλάνε αρνητικά τεστ για τον κορωνοϊό σε αεροδρόμια της Ευρώπης. Σύμφωνα με την προειδοποίηση της Europol προς τα κράτη - μέλη, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως σε αρκετές περιπτώσεις απατεώνες πουλούν πλαστά πιστοποιητικά για τον κορωνοιό σε ταξιδιώτες. Με αυτό τον τρόπο, οι Αρχές διαπιστώνουν κατά τον έλεγχο πως ο επισκέπτης είναι αρνητικός στον κορωνοιό, χωρίς όμως ο ίδιος να έχει κάνει τεστ.

Η «ταρίφα» των πλαστών πιστοποιητικών κορωνοϊού

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως πρόσφατα κυκλώματα εντοπίστηκαν να προσεγγίζουν ταξιδιώτες στη Μεγάλη Βρετανία και έναντι του ποσού των 100 λιρών να τους προμηθεύουν με πλαστά αρνητικά πιστοποιητικά Covid-19. Οι πλαστογράφοι φρόντισαν να αναγράφεται το όνομα ενός υπαρκτού βρετανικού διαγνωστικού κέντρου στα πιστοποιητικά.

Σε παρόμοια περίπτωση στην Ισπανία, κάποιος που ήθελε να ταξιδέψει χωρίς να κάνει τεστ για τον κορωνοιό θα έπρεπε να πληρώσει έως και 40 ευρώ για να πάρει πλαστό πιστοποιητικό. Στην Ολλανδία, ανακαλύφθηκαν πλαστογράφοι που προμήθευαν τα εν λόγω πιστοποιητικά έναντι 50-60 ευρώ. Με έγγραφο η Europol προειδοποιεί πως όσο μένουν σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω της πανδημίας, είναι πιθανό ακόμα και εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη συγκεκριμένη «αγορά» και να εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline