Κυριακή 19 Μαϊου 2024  06:02:08

Στις 15 Μαρτίου και όχι νωρίτερα πλέον, η οποία χαλάρωση των μέτρων, ιδιαίτερα στην Αττική. Παράταση lockdown προανήγγειλε χθες ο Κ. Μητσοτάκης -Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων δεν επιτρέπει σταδιακό άνοιγμα. Κύριο

Στην, μη αναμενόμενη, απότομη αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, (χθες να φτάνουν τελικά τα 1.913, με τα μισά από αυτά στην Αττική, περιοχή πλέον πολύ ευάλωτη), αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ρεαλισμό για τις συνέπιες του φαινομένου.

Καμία χαλάρωση των μέτρων, πλέον δεν είναι δυνατή ούτε από την 1η Μαρτίου ούτε στις 8 του μηνός στο λιανεμπόριο, στην αγορά, στην Παιδεία, την εστίαση κλπ. Οι όποιες προσδοκίες μετατίθενται για τις 15 Μαρτίου, κατά τις εκτιμήσεις των λοιμωξιολόγων.. Συγκεκριμένα, ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι «εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας -πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών- να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου».

Το βασικό, όμως, μήνυμα το οποίο πρέπει να εκπέμψουμε είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσηλωμένοι στα μέτρα τα οποία ξέρουμε ότι δουλεύουν. Γνωρίζω ότι όλοι οι συμπολίτες μας είναι κουρασμένοι, έχουμε όμως αυτή τη στιγμή πραγματικά στα χέρια μας ένα όπλο το οποίο δεν είχαμε πριν από κάποιους μήνες και αυτό είναι το όπλο του εμβολιασμού. Kαι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πλησιάζουμε προς το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας.

Κατά συνέπεια, σε καμία περίπτωση η επιτυχία του εμβολιασμού δεν πρέπει να γίνει άλλοθι εφησυχασμού. Και θα παρακαλέσω και τον Υπουργό Υγείας, αλλά και όλους σας μέσα από το δημόσιο λόγο τον οποίο αρθρώνετε, ο καθένας στο αντικείμενό του επειδή όλοι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο επηρεάζεστε από τις εξελίξεις, αυτό να είναι κάτι το οποίο να το τονίζετε συστηματικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα