Σάββατο 4 Μαϊου 2024  12:07:01

Μαύρη Κυριακή χθες, μαύρη εβδομάδα από σήμερα. Περισσότερα κρούσματα κατά 43,5%, περισσότεροι θάνατοι (36), 20% αυξημένες διασωληνώσεις (391). Κύριο

Οι αμετανόητοι στις μολύνσεις δικές τους και των άλλων σε Λούτσα, Μυλοπόταμο, Φλοίσβο Φαλήρου. Στους 6504 έφτασαν οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωνοιό.

Μαύρη-δύσκολη Κυριακή χθες, με δυσάρεστες προοπτικές για τις ημέρες, που έρχονται.Αυξημένα κατά 43,5% εμφανίζονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού την Κυριακή, καθώς κατα το τελευταίο 24ωρο διαγνώστηκαν άλλες 1.269 περιπτώσεις μόλυνσης σύμφωνα με την ημερήσια ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Την προηγούμενη Κυριακή είχαν εντοπιστεί 884 νέα κρούσματα.

Παράλληλα οι διασωληνωμένοι ασθενείς με Covid-19 ανέρχονται στους 391, ενώ στον κατάλογο των νεκρών προστέθηκαν άλλοι 36 ασθενείς. Σε σύγκριση με την προηγούμενη Κυριακή σημειώνεται αύξηση των διασωληνωμένων κατά 20%
Από τα 1.269 νέα κρούσματα τα ένα μόνο εντοπίστηκε στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τν ΕΟΔΥ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 191.100, εκ των οποίων 51,7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, τα 53 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.671 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 36, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.504 θάνατοι. Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορωνοπάρτι με 75 άτομα σε βίλα στη Λούτσα, με δύο θρασείς διοργανωτές.. Πολυκοσμία και πάλι στον Φλοίσβο Φαλήρου, παράνομο γλέντι με 450 καλεσμένους στο Μυλοπόταμο Κρήτης.

Το πάρτι στη Λούτσα, γινόταν σε πολυτελή κατοικία που είχαν μισθώσει γι' αυτόν το σκοπό δύο νεαροί αλλοδαποί, γαλλικής και ιταλικής υπηκοότητας και συμμετείχαν φοιτητές στην πλειοψηφία τους, του προγράμματος Εράσμους.

Κορωνοπάρτι με 75 άτομα διέλυσε η Αστυνομία, στην Αρτέμιδα Αττικής, με επιχείρηση που πραγματοποίησε χτες, περίπου στις 20.30 το βράδυ.
Το πάρτι γινόταν σε πολυτελή κατοικία που είχαν μισθώσει γι' αυτόν το σκοπό δύο νεαροί αλλοδαποί, γαλλικής και ιταλικής υπηκοότητας και συμμετείχαν φοιτητές στην πλειοψηφία τους, του προγράμματος Εράσμους.

Σε βάρος των διοργανωτών σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση του άρθρου 285 που αφορά στα μέτρα για την πρόληψη ασθενειών, τους επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ στον καθένα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ στους υπόλοιπους 73 επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα.
Σημειώνεται ότι παρόμοιο πάρτι, αλλά με 10 φοιτητές πάλι του προγράμματος Εράσμους, έγινε και προχτές στην οδό Μάρνη στην Αθήνα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline