Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  19:22:19

ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, Ισραήλ, Αγγλία δείχνουν την «παράλογη φυλάκιση» για τους Έλληνες των δύο εμβολίων. Κύριο

Αναγνωρίζονται ως «πλήρως εμβολιασμένοι» αλλά στην Ελλάδα απαγορεύεται η παραμικρή μετακίνηση τους, αντίθετα με τους ξένους τουρίστες και τους διπλά εμβολιασμένους «ελεύθερους πολίτες» ΗΠΑ, Ιταλίας, Βρετανίας, Αγγλίας και Γαλλίας.

1.Nέες οδηγίες για τη χρήση μάσκας που αφορούν τους πλήρως εμβολιασμένους ανακοίνωσε πριν από λίγο το αμερικανικό κέντρο ελέγχου λοιμωδών νοσημάτων (CDC).

Σύμφωνα με αυτές οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να μην φορούν μάσκα όταν περπατούν, κάνουν ποδήλατο και πεζοπορούν, μόνοι τους ή με μέλη της οικογένειάς τους.
Για εξωτερικούς χώρους εστιατορίων με φίλους από διάφορα νοικοκυριά συνιστάται η συνέχιση στη χρήση μάσκας, όπως επίσης και σε κλειστούς χώρους κομμωτηρίων, εμπορικών κέντρων και κινηματογράφων και ναών.
Επίσης η μάσκα πρέπει να φοριέται σε εκδηλώσεις εξωτερικών χώρων με συνωστισμό, όπως παρελάσεις και αθλητικοί αγώνες.

2.Υπό ποιες προϋποθέσεις οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να βγάλουν τη μάσκα τους στη Γαλλία

Το Ανώτατο Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας, που συμβουλεύει τις γαλλικές αρχές σχετικά με την υγειονομική πολιτική, εκτιμά πως τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να βγάλουν τη μάσκα σε περιβάλλον εσωτερικό, κλειστό και ιδιωτικό, όμως πρέπει να συνεχίσουν να τη φοράνε στην κοινότητα.

Η «προσοχή», εντούτοις, πρέπει να συνεχιστεί, υπογραμμίζει το Ανώτατο Συμβούλιο (HCSP) σε μια γνωμοδότηση που δημοσίευσε χθες σχετικά με την προσαρμογή των κανόνων προστασίας. Κι αυτό, λόγω της «δυσμενούς σε εθνικό επίπεδο επιδημιολογικής κατάστασης που υπάρχει αυτή τη στιγμή, του κορεσμού των νοσοκομείων» και της «αδυναμίας να εκτιμηθεί ο κίνδυνος για τα άτομα που έχουν επωφεληθεί από ένα πλήρες εμβολιαστικό σχήμα να μολύνουν άλλους ανθρώπους».

Το σώμα συστήνει ότι «σε ένα ιδιωτικό πλαίσιο οικογενειακό ή φιλικό, σε περιβάλλον εσωτερικό κλειστό, όλα τα πρόσωπα που συναντώνται», θα μπορούσαν να βγάλουν τη μάσκα τους, «εφόσον όλοι τους έχουν επωφεληθεί από ένα πλήρες εμβολιαστικό σχήμα και υπό την προϋπόθεση να σέβονται τα μέτρα προστασίας: υγιεινή των χεριών, διατομική απόσταση, αερισμός και περιορισμός στους έξι του αριθμού των ατόμων».

3. Για 46 εκατ. Ιταλούς χαλαρώνουν από σήμερα οι περιορισμοί στις μετακινήσεις ενώ ανακτούν την πρόσβαση σε εμπορικές δραστηριότητες.

Από σήμερα Δευτέρα, 26 Απριλίου για 46 εκατομμύρια ιταλούς σε δεκαπέντε περιφέρειες της χώρας χαλαρώνουν οι περιορισμοί οι οποίοι επιβάλλονταν στις μετακινήσεις και στην πρόσβαση σε εμπορικές δραστηριότητες.

Τα καφέ μπαρ και τα εστιατόρια ξανανοίγουν και οι πελάτες θα μπορούν να κάθονται στα τραπέζια, αλλά μόνον σε εξωτερικούς χώρους. Προς το παρόν, απαγορεύεται η κατανάλωση φαγητού και ροφημάτων στο εσωτερικό των καφέ.

Παράλληλα δίδεται και πάλι «πράσινο φως» σε ομαδικά αθλήματα – όπως ποδόσφαιρο και μπάσκετ –, αλλά μόνον υπαίθρια. Από τη 15η Μαΐου θα ξανανοίξουν οι πισίνες και από την 1η Ιουνίου τα γυμναστήρια, αλλά χωρίς να μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς τα αποδυτήρια. Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι αποφάσισε επίσης ότι τα Σαββατοκύριακα, τα εμπορικά κέντρα θα μένουν κλειστά.

Ως προς τις μετακινήσεις των πολιτών, θα μπορούν να μεταβαίνουν ελεύθερα σε άλλους δήμους της περιφέρειάς τους, αλλά και σε όλες τις άλλες «κίτρινες» περιφέρειες, για το σύνολο των οποίων ισχύει η χαλάρωση των μέτρων.
Από τη 15η Μαΐου ως και τη 15η Ιουνίου μέχρι και τέσσερις άνθρωποι θα μπορούν να επισκέπτονται φίλους και συγγενείς με τους οποίους δεν μοιράζονται την ίδια κατοικία. Παραμένει ακόμη σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 μέχρι τις 05:00 σε όλη την επικράτεια.

4.Πάολα και Καραφώτης τραγούδησαν σε covid free συναυλία στο Ισραήλ

Έλληνες καλλιτέχνες πραγματοποιούν συναυλίες στο Ισραήλ, την χώρα που έχει επιστρέψει στην κανονικότητα. Τι είπε ο Κώστας Καραφώτης.

Βαθιά ανάσα για τους πρώτους Έλληνες καλλιτέχνες που έδωσαν συναυλία στο ελεύθερο από την πανδημία Ισραήλ, το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας (26/04).
Πάολα και Κώστας Καραφώτης είναι οι τραγουδιστές που εγκαινίασαν μία σειρά συναυλιών στη χώρα όπου η ζωή έχει επιστρέψει στην κανονικότητα. Οι Έλληνες καλλιτέχνες φαίνονταν ενθουσιασμένοι και ανέβαζαν συνεχώς στα social media τις στιγμές πριν και κατά τη διάρκεια της συναυλίας.
Η συναυλία ενθουσίασε το ισραηλινό κοινό και έγινε στο πάρκο Γκνέι Γιεχο-σούα στο Τελ Αβίβ με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Όσοι παρακολούθησαν τη συναυλία είχαν εμβολιαστεί ή είχαν ανοσία αφού είχαν περάσει κορωνοϊό. Παρουσίασαν μάλιστα τα ειδικά "διαβατήρια" για να πιστοποιήσουν τα εμβόλια ή την ανοσία τους. Με το 60% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί οι συναυλίες έχουν ξεκινήσει από το Μάρτιο.
"Μετά από ένα χρόνο κλεισμένοι σπίτι σε απομονωμένο περιβάλλον, νιώθω υπέροχα να βγαίνω έξω και να απολαμβάνω δημόσια θεάματα", δήλωσε κάτοικος του Ισραήλ.

Προσεχώς αναμένεται να εμφανιστούν στο Τελ Αβίβ δυο ακόμη γνωστοί Έλληνες τραγουδιστές, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Νίκος Βέρτης, για τον οποίο είχε γίνει γνωστή η εμφάνισή του πριν από αρκετές βδομάδες.

Όσα δήλωσε ο Κώστας Καραφώτης

Για τη συναυλία στο Ισραήλ και την όλη εμπειρία μίλησε στο MEGA ο γνωστός τραγουδιστής Κώστας Καραφώτης.
"Χαιρόμαστε ιδιαίτερα. Είχα να τραγουδήσω πολύ καιρό live σε κοινό όπως χθες βράδυ. Δώσαμε όμορφα λαϊκά τραγούδια, ένα αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη", σημείωσε ο γνωστός τραγουδιστής.

"Ήταν υπέροχα. Τους αρέσουν αυτά που ακούνε, τους αρέσει η ελληνική μουσική. Το χάρηκαν πολύ οι ισραηλινοί. Εντυπωσιάστηκα με την Πάολα και το πώς μπορεί να ερμηνεύσει τέτοια τραγούδια. Πρώτη φορά συνεργάζομαι μαζί της", πρόσθεσε.
Τέλος ο τραγουδιστής μίλησε για το πως είναι η ζωή στο Ισραήλ. "Σα να μη το πιστεύουμε. Οι άνθρωποι κυκλοφορούν κανονικά, όπως κυκλοφορούσαμε κάποτε. Εστιατόρια, δρόμοι, όλα είναι ανοιχτά. Κάνουν μπάνιο στην θάλασσα. Είναι όλοι χαρούμενοι".

5. Βρετανοί τουρίστες για διακοπές από 17 Μαΐου - Σε ποια λίστα θα μπει η Ελλάδα

Το πράσινο φως στο σύστημα του «φωτεινού σηματοδότη» έδωσε η βρετανική κυβέρνηση ανοίγοντας τον δρόμο για διακοπές στο εξωτερικό από τον Μάιο. Ο υπουργός μεταφορών Γκραντ Τσαπς επιβεβαίωσε το σύστημα του «φωτεινού σηματοδότη» που επιτρέπει την επανεκκίνηση των ταξιδιών στο εξωτερικό από τον Μάιο και δήλωσε ότι οι Βρετανοί μπορούν πλέον να κάνουν κρατήσεις για τις καλοκαιρινές τους διακοπές λαμβάνοντας πάντα υπόψη τους κινδύνους.

«Για πρώτη φορά λέω ότι οι άνθρωποι μπορούν να αρχίσουν να σκέφτονται να επισκέπτονται τους αγαπημένους τους στο εξωτερικό, ή να σχεδιάσουν καλοκαιρινές διακοπές, αλλά το κάνουμε πολύ, πολύ προσεκτικά, επειδή δεν θέλουμε να δούμε καμία επιστροφή κορωνοϊού
σε αυτήν τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο βρετανός υπ. Μεταφορών.

Πηγή την οποία επικαλείται η Daily Mail αναφέρει ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι στις χώρες της πράσινης λίστας τον επόμενο μήνα παρά την πρόσφατη αύξηση κρουσμάτων, ενώ οι ΗΠΑ, το Γιβραλτάρ, η Μάλτα και το μεγαλύτερο μέρος της Καραϊβικής θεωρούνται επίσης πράσινες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline