Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  08:05:46

Δυσώδης Μένιος Φουρθιώτης με βαρύτατες κατηγορίες μέχρι .... «εταιρείας συμβολαίων δολοφονίας», προβοκάτσιας και φτηνού αυτό-ηρωισμού. Κύριο

Η χρηματοδότηση από 20.000 ευρώ σε δύο επαγγελματίες του υποκόσμου και οι σκοτεινές μεθοδεύσεις.

Εκτός από τα κακουργήματα, ο φάκελος σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη περιλαμβάνει και δύο πλημμελήματα: αυτό της απάτης και της απόπειρας εκβίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ποινικοί που συνελήφθησαν με τον Φουρθιώτη υποστήριξαν ότι τους υποσχέθηκε από 20.000 ευρώ προκειμένου να πυροβολήσουν στο σπίτι του και με τον τρόπο αυτό να «αποδείξει» ότι κινδυνεύει για να του παρασχεθεί εκ νέου αστυνομική προστασία. Οι ίδιοι ισχυρίσθηκαν μάλιστα ότι αρνήθηκαν, πλην όμως η δικογραφία έχει στοιχεία που τους διαψεύδουν. Βρέθηκαν δικά τους 31.000 ευρώ, που δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν.

Στην άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη και ακόμη τριών συλληφθέντων, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών.

Τα αδικήματα που αποδίδονται στο Μένιο Φουρθιώτη είναι συνολικά εννέα, εκ των οποίων τα δυο είναι κακουργήματα και τα υπόλοιπα πλημμελήματα.

Ειδικότερα, η δικογραφία που έχει συνταχθεί με την οποία παραπέμφθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα ο Φουρθιώτης, περιλαμβάνει:

-Παράβαση του άρθρου 187 παρ.3 του Ποινικού Κώδικα (εγκληματική οργάνωση)

- παράβαση του άρθρου 270 του ΠΚ σε συνδυασμό με του άρθρο 45 του ΠΚ (ηθική αυτουργία σε έκρηξη)

- Παράβαση του νόμου 2168/93 που τροποποιήθηκε με το νόμο 3944/2011, σε συνδυασμό με το άρθρο 45 του ΠΚ (ηθική αυτουργία σε παράβαση του νόμου περί όπλων).

- Παράβαση του άρθρου 186 του ΠΚ (πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος).

- Παράβαση του άρθρου 386 του ΠΚ (απάτη).

- Παράβαση του άρθρου 385 σε συνδυασμό με το άρθρο 42 του ΠΚ (απόπειρα εκβίασης).

= Ειδικότερα, ο δυσώδης πολλαπλώς Μ.Φουρθιώτης βαρύνεται με τα εξής αδικήματα, αναλυτικώς :

Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)

Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ'εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα).

Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα)

Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα).

Ηθική αυτουργία στην Προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)

Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά

Απόπειρα εκβίασης

Ψευδής καταγγελία

Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Αναφορικά με άλλους τρεις κατηγορούμενους, ασκήθηκε δίωξη κατά περίσταση για:

Σύσταση συμμορίας

Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού

Οπλοχρησία κατ'εξακολούθηση

Έκρηξη (κακούργημα)

Προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)

Διαδικεκριμένη περίπτωση φθοράς (πλημμέλημα)

Παράνομη οπλοκατοχή

Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή και να απολογηθούν.

Στη διαλεύκανση της υπόθεσης στην οποία εμπλέκεται ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης αναφέρεται μέσα από ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Η Ελληνική Αστυνομία μάχεται, πάντα στην πρώτη γραμμή, με απόλυτη αφοσίωση στην αποστολή της. Η επιτυχία της να ξεδιαλύνει ταχύτατα μιαν εξαιρετικά δυσώδη υπόθεση, οδηγώντας τους υπόπτους στη Δικαιοσύνη, μαρτυρά τον υψηλό επαγγελματισμό της. Νοιώθω την υποχρέωση να συγχαρώ και δημοσίως την ομάδα που εργάστηκε για την υπόθεση αυτή», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η ταυτότητα των φερόμενων συνεργών

Το πρώτο εκ των δύο ατόμων, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι από τον Πειραιά και πραγματοποιούσε συνοδείες στη Μύκονο, ενώ στο παρελθόν είχε ξυλοκοπηθεί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.
Το δεύτερο άτομο ασχολείτο με το body building και βρισκόταν στη συνοδεία του Μένιου Φουρθιώτη έως ότου στον παρουσιαστή χορηγήθηκε αστυνομική φύλαξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας φέρεται να βρισκόταν κοντά στην επιστροφή του στη συνοδεία του παρουσιαστή.

«Γιατί αργείς;»

Κατά πληροφορίες, ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να είχε επικοινωνία και με τα δύο άτομα πριν από την επίθεση στους αστυνομικούς, στη Νέα Ερυθραία τα ξημερώματα της 16ης Απριλίου. «Πού είσαι; Γιατί αργείς;» φέρεται να ρώτησε έναν εκ των συλληφθέντων.

Μάλιστα ο Φουρθιώτης φέρεται να είχε νέα επικοινωνία με τους δύο και μετά το περιστατικό με τους αστυνομικούς. «Τι έγινε; Μην ανησυχείτε, είμαι δίπλα σας» φέρεται να τους είπε.
Οι δύο συλληφθέντες διώκονται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία καθώς ταυτοποιήθηκαν ως οι συμμετέχοντες στην επίθεση με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τα ξημερώματα της Παρασκευής 16 Απριλίου στη Νέα Ερυθραία.

Στις προανακριτικές τους απολογίες ενώπιον των αστυνομικών αρνήθηκαν ότι είχαν οι ίδιοι ανάμειξη σε όσα τους αποδίδονται. Ο ένας απ' αυτούς ωστόσο φέρεται να κατέθεσε ότι ο Μένιος Φουρθιώτης τους είχε αναθέσει να βρουν άτομο που θα πραγματοποιούσε, με αμοιβή, επίθεση στο σπίτι του.

Το σακίδιο, το DNA και τα 30.000 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σπίτια των δύο συλληφθέντων έχουν βρεθεί περίπου 30.000 ευρώ, που εξετάζεται εάν αποτελεί το προϊόν της αμοιβής. Παράλληλα, τα στοιχεία τους ταυτοποιήθηκαν από το DNA στο σακίδιο που εντοπίστηκε κατά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς αλλά και από υλικό από κάμερες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline