Τετάρτη 15 Μαϊου 2024  22:12:04

Αντεπίθεση Π. Φιλιππίδη στις καταγγελίες εναντίον του, ότι αυτές τον πίεζαν ερωτικά. Επικαλείται-μετά λεπτομερειών- δεσμό με την κ. Παπαχαραλάμπους, τον οποίο εγνώριζε η σύζυγος του, βεβαίωσε στον ανακριτή αλλά φέρεται να ζητά διαζύγιο. Κύριο

Αντίστροφα μετράει η ώρα της δικαιοσύνης για τον Πέτρο Φιλιππίδη, καθώς ο φάκελος της δικογραφίας έχει διαβιβαστεί σε τακτικό ανακριτή ο οποίος αναμένεται να καλέσει τις επόμενες μέρες τον γνωστό ηθοποιό σε απολογία, κατηγορούμενο για τρία κακουργήματα.

Ο Φιλιππίδης πρόκειται να δώσει εξηγήσεις αυτοπροσώπως στις δικαστικές Αρχές και αμέσως μετά ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν εάν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Οι περιγραφές των τριών γυναικών που έχουν καταγγείλει τον γνωστό πρωταγωνιστή και φέρονται να έχουν επιβεβαιώσει το περιεχόμενό τους στην Εισαγγελία είναι ανατριχιαστικές, όπως επίσης τα όσα αναφέρουν οι υπόλοιπες καταγγέλλουσες μέσω επιστολών τους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Οι καταγγέλουσες περιγράφουν τον Φιλιππίδη ως ανθρωπο επιθετικό και παρενοχλητικό, ο οποίος φερόταν με τον χειρότερο τρόπο στις γυναίκες συναδέλφους του και δεν δίσταζε να προσπαθήσει να επιβληθεί σεξουαλικά παρά τη θέλησή τους.
Ο ίδιος υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι είναι «θύμα μιας αδυσώπητης και λυσσώδους συκοφαντίας από πρόσωπα που δυστυχώς έχουν ευτελή κίνητρα να ακουστούν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα ή/και στο θεατρικό γίγνεσθαι».

«Οι καταγγελίες εις βάρος μου είναι απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες, τη δε τέλεση των αποδιδόμενων σε εμένα πράξεων αρνούμαι κατηγορηματικώς, καθώς ουδέποτε προέβην σε ουδεμία πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων... Εκφράζω το βαθύτατο σεβασμό μου στη γυναίκα και τη γενετήσια ελευθερία» επισημαίνει.

Στην αντεπίθεση

Η Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, στην επιστολή που έστειλε στο ΣΕΗ, είχε καταγγείλει πως ο κατηγορούμενος είχε επιθετική συμπεριφορά κατά την παράσταση «Οι Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον, που συμπρωταγωνιστούσαν το 2000.

Η ηθοποιός, που καταγγέλλει απόπειρα βιασμού το 2010, είχε καταγγείλει πως ο Φιλιππίδης παρακολουθούσε την καλλιτεχνική της πορεία, μετά την επίθεση εις βάρος της ενώ είχε παρέμβει στους υπευθύνους ενός τηλεοπτικού σίριαλ, ώστε να μην την προσλάβουν, παρότι είχε περάσει με επιτυχία από την οντισιόν.
Ωστόσο, 0 ίδιος σε υπόμνημά του υποστηρίζει πως είχε ερωτική σχέση με την Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους και ότι ποτέ δεν έγινε κάτι χωρίς τη θέλησή της. Μάλιστα το εγνώριζε η σύζυγος του, κατέθεσε αυτή τη μαρτυρία της στον ανακριτή αλλά φέρεται-μετα όλες αυτές τις καταγγελίες και περιπλοκές- να έχει ζητήσει διαζύγιο από τον Πέτρο. Φιλιππίδη.

Πέτρος Φιλιππίδης: «Με την Παπαχαραλάμπους τα είχαμε – Συνουσιαστήκαμε για πρώτη φορά...»
«Τίποτα δεν έγινε παρά τη θέλησή της» απαντά ο Πέτρος Φιλιππίδης στις κατηγορίες της Άννας – Μαρίας Παπαχαραλάμπους, η οποία δημόσια κατήγγειλε πως ο ηθοποιός εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας της είχε προβεί σε σοβαρές πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπορέπειάς της

«Τίποτα δεν έγινε παρά τη θέλησή της» απαντά ο Πέτρος Φιλιππίδης στις κατηγορίες της Άννας – Μαρίας Παπαχαραλάμπους, η οποία δημόσια κατήγγειλε πως ο ηθοποιός εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας της είχε προβεί σε σοβαρές πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπορέπειάς της.

Ο πρωταγωνιστής -στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού- επιχειρεί να καταρρίψει το κατηγορητήριο υποστηρίζοντας πως επί 6 μήνες είχε σχέση με την Παπαχαραλάμπους για την οποία μάλιστα γνώριζαν πολλοί και μεταξύ αυτών και η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου.
Συμπληρώνει, μάλιστα, πως η ίδια έχει εκδικητικά κίνητρα γι' αυτόν τον κατηγορεί τόσα χρόνια μετά.

Αναλυτικά, όσα υποστήριξε για τη σχέση του με την Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους:

«Η γνωριμία μου με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2000. Αναπτύχθηκε μεταξύ μας μια πολύ έντονη έλξη και ήδη πριν ξεκινήσουν οι πρόβες για τη θεατρική παράσταση 'Οι ηλίθιοι' στο θέατρο Βρετάνια τη σεζόν 2000 -2001, είχε ξεκινήσει μεταξύ μας ερωτική σχέση, η οποία διήρκεσε περίπου έξι μήνες.

Συvευρεθήκαμε για πρώτη φορά πριν από την έναρξη των προβών. Είναι καθ' όλα ψευδής ο ισχυρισμός ότι, κατά την διάρκεια των προβών στο θέατρο, την απομόνωνα για να επωφεληθώ με τεχνάσματα και δικαιολογίες. Ήδη διατηρούσαμε ερωτική σχέση.
Τη σχέση μας αυτή βέβαια επιβεβαιώνουν και οι μάρτυρες που έχουν ήδη καταθέσει, συμπεριλαμβανομένης και της συζύγου μου, η οποία αναπόφευκτα έγινε γνώστρια της σχέσης αυτής, καθότι ήταν σοβαρή και είχα εμπλακεί ιδιαίτερα συναισθηματικά» αναφέρει χαρακτηριστικά στο απολογητικό του υπόμνημα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline