Δευτέρα 6 Μαϊου 2024  14:44:41

Κων. Ζέρβας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης: Στόχος μας η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Αύριο η επέτειος μνήμης απέναντι στη Οθωμανική Τουρκία και εθνικού χρέους. Κύριο

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σε μια εντυπωσιακή του πρωτοβουλία-συσπείρωση(που δεν πήρε ποτέ ο προκάτοχος του Γ.Μπουτάρης)ξ κάλεσε τους έλληνες ποντιακής καταγωγής να ενωθούν, να οργανωθούν και να εντείνουν τις προσπάθειες μαζί με τους απανταχού Έλληνες.

Την προσήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης στον στόχο της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στην κεντρική τοποθέτησή του στην αποψινή (17/5) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

"Μόνον τότε και μόνον με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει δικαίωση. Μόνον τότε θα γίνει αντιληπτή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης η θηριωδία που υπέστη ο Ελληνισμός και θα περιβληθεί με την ιστορική απαξία που του αρμόζει ο θύτης αυτής της τραγωδίας", σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εν όψει της 19ης Μαΐου, οπότε τιμάται η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στέλνοντας το δικό του μήνυμα, ο κ. Ζέρβας κάλεσε τους έλληνες ποντιακής καταγωγής "να ενωθούν, να οργανωθούν και να εντείνουν τις προσπάθειες μαζί με τους απανταχού Έλληνες", καθιστώντας σαφές ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι και θα είναι σταθερά δίπλα στους αγώνες. "Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη και αναλαμβάνουμε το καθήκον που μας αναλογεί", τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

OPEN: Τιμά την 19η Μαΐου και τα αθώα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού - Το Κόκκινο Ποτάμι φτάνει στη Ρωσία

Η επιτυχημένη σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι» θα μεταδοθεί υπό τη μορφή τεσσάρων τηλεταινιών, αρχή γενομένης από απόψε (χθες Δευτέρα) το βράδυ, στις 21:00 και κάθε βράδυ την ίδια ώρα έως και τις 20/5.

Το ΟΡΕΝ, με συνέπεια, κάθε χρόνο, τιμά την 19η Μάϊου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των αθώων Ελλήνων του Πόντου. Ημερομηνία που έχει μείνει ανεξίτηλα γραμμένη στην ψυχή του ανά τον κόσμο Ποντιακού Ελληνισμού. Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματιστεί να μεταδοθεί ειδικά διαμορφωμένο περιεχόμενο, θυμίζοντας πως η μνήμη των θυμάτων παραμένει ζωντανή στο διάβα του χρόνου και το σύνθημα «Δεν ξεχνούμε» ακούγεται ακόμα ηχηρό.
Η επιτυχημένη σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι» θα μεταδοθεί υπό τη μορφή τεσσάρων τηλεταινιών, αρχή γενομένης από απόψε το βράδυ, στις 21:00 και κάθε βράδυ την ίδια ώρα έως και τις 20/5, ενώ ανήμερα της μαύρης επετείου, στις 14:00, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Λάμπης Ταγματάρχης παρουσιάζουν την εκπομπή«353.000 αθώα θύματα! Δεν ξεχνούμε!».

Επιπλέον, το OPEN δίνει τη δυνατότητα στο ρωσόφωνο κοινό να παρακολουθήσει μεταγλωττισμένο το σύνολο της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι», μέσω του YouTube channel του OPEN. Το υλικό θα είναι στον αέρα την Τετάρτη 19/5, στις 16:00. Το OPEN δεν ξεχνά και αποτίει φόρο τιμής στα 353.000 αθώα θύματα, ταξιδεύοντάς μας πίσω στον χρόνο και στην πολύπαθη Ιστορία μας και κρατώντας αναμμένο το κερί της Μνήμης.

«Το Κόκκινο Ποτάμι» ξανά στο OPEN μέσα από τέσσερις συναρπαστικές τηλεταινίες

Το OPEN θα προβάλει όλη την ιστορία της επιτυχημένης σειράς που αγαπήθηκε φανατικά από το τηλεοπτικό κοινό, «Το Κόκκινο Ποτάμι», μέσα από τέσσερις ειδικά μονταρισμένες, συναρπαστικές τηλεταινίες, που έχουν προγραμματιστεί στις 17, 18, 19 και 20 Μαΐου, στις 21.00, στο OPEN. Ένα ιδιαίτερο Director's Cut του Μανούσου Μανουσάκη που δίνει κινηματογραφική πνοή στη σειρά-σταθμό των τελευταίων χρόνων.

Ενάμιση χρόνο από την προβολή του πρώτου επεισοδίου της σειράς που καθήλωσε τους τηλεθεατές, τα μηνύματα που προβάλλονται είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Η συγκλονιστική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη, διηγείται με τον πιο γλαφυρό τρόπο την ιστορία των Ελλήνων του Πόντου και όλες τις θηριωδίες που υπέστησαν. Μέσα, όμως, από την ιστορία αγάπης του Μίλτου και της Ιφιγένειας αποδίδεται το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας.

Το ρωσόφωνο κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το σύνολο της επιτυχημένης σειράς από το YouTube channel του OPEN. Το υλικό θα είναι στον αέρα την Τετάρτη 19 Μαΐου, στις 16:00.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline