Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  17:00:36

Υποχώρηση Μαξίμου στο κλίμα δυσαρέσκειας αρκετών βουλευτών της ΝΔ. Ελεύθερη ψήφιση-καταψήφιση στο νομοσχέδιο Κ.Τσιάρα περί συνεπιμέλειας των τέκνων από τους χωρισμένους γονείς. Κύριο

Αρ.Πελώνη για Γιαννάκου, Κεφαλογιάννη και άλλους διαφωνήσαντες, που δεν ρωτήθηκαν καθόλου στην κατάρτιση του νομοσχεδίου: «Σεβαστή η διαφορετική άποψη για τη συνεπιμέλεια.

-Μαριέττα Γιαννάκου, Όλγα Κεφαλογιάννης Μανούσος Βολουδάκης, αλλά και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης (και η Αννα Καραμανλή στην Επιτροπή)είναι οι 4 βουλευτές της ΝΔ που διαφοροποιούνται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη συνεπιμέλεια των παιδιών.

Τελευταία διαφοροποίηση στο κυβερνητικό στρατόπεδο ήταν αυτή του Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή στη συζήτηση για το νομοσχέδιο εξέφρασε την ανησυχία του για τον όρο «εξίσου» ή «ισοτίμως». «Αν με το εξίσου εννοείται ισοτίμως τότε προτείνω να χρησιμοποιηθεί αυτός τελευταίος όρος που δεν προσφέρεται για παρερμηνείες. Διότι το ισοτίμως προσδίδει αξιακή συμμετοχή των γονέων ενώ το εξίσου χρονική» πρόσθεσε. «Αν και αυτό θα ήταν περιττό γιατί με άλλες διατάξεις εξασφαλίζεται η ισότητα των γονέων. Το εξίσου θα δημιουργήσει προβλήματα» συμπλήρωσε.

Το μέγαρο Μαξίμου επιλέγει να μη ρίξει λάδι στη φωτιά των εσωκομματικών διαφωνιών που έχουν ανακύψει για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια και δεν θα επιβάλλει κομματική πειθαρχία κατά την ψηφοφορία.

Στον απόηχο των ισχυρών διαφοροποιήσεων από τη Μαριέττα Γιαννάκου και την Όλγα Κεφαλογιάννη που άσκησαν δριμεία κριτική και ουσιαστικά προανήγγειλαν την μη ψήφισή του από την πλευρά τους, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν, μάλιστα, ότι δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας.

«Η διαφορετική άποψη είναι σεβαστή σε ένα νομοσχέδιο υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας» ανέφερε με νόημα η κυβερνητική εκπρόσωπος στον απόηχο και της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο βουλευτών της ΝΔ με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα μετά και τις αναφορές του τελευταίου που απέδωσε σε «προσωπικά βιώματα» την αρνητική στάση έναντι του νομοσχεδίου από την κα Γιαννάκου και την κα Κεφαλογιάννη, προκαλώντας την ενόχληση και οργή των δύο βουλευτών της ΝΔ.

«Η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή να ακούσει τους βουλευτές που εκφράζουν τις απόψεις τους. Γι' αυτό γίνονται συζητήσεις και διορθώσεις όπου χρειάζεται» περιορίστηκε να πει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline