Σάββατο 27 Απριλίου 2024  03:44:32

Ο Αλ. Τσίπρας πρόβλεψε χθες, σύντομα, πτώση Μητσοτάκη και Κυβέρνησης από μεγάλη λαϊκή δυσφορία (.... παρά τις δημοσκοπήσεις). Κύριο

Επιπλέον προέβλεψε «προοδευτική κυβέρνηση» ΣΥΡΙΖΑ και Αριστεράς.

1..«Νομοθετεί περισσότερες ώρες δουλειάς, μικρότερο μισθό, νομοθετεί να πληρώνονται οι εργαζόμενοι με ρεπό» 
Στην συγκέντρωση ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Κατά την άφιξή του, δήλωσε: «Η κυβέρνηση της Δεξιάς δείχνει σήμερα το πραγματικό της πρόσωπο. Για ποιών τα συμφέροντα δουλεύει και ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί.

Για χάρη μιας μικρής ελίτ επιχειρηματιών, ως επί το πλείστον συνδαιτυμόνων και φίλων του κυρίου Μητσοτάκη, βάζει στο στόχαστρο τις δυνάμεις της εργασίας, τον κόσμο της εργασίας. Νομοθετεί περισσότερες ώρες δουλειάς, μικρότερο μισθό, νομοθετεί να πληρώνονται οι εργαζόμενοι με ρεπό.
Αυτός ο κόσμος της εργασίας είναι που θα δώσει ρεπό διαρκείας πολύ σύντομα στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Στον κύριο Μητσοτάκη και στους υπουργούς του. Και μια προοδευτική κυβέρνηση θα έρθει να ανατρέψει αυτές τις ρυθμίσεις του εργασιακού Μεσαίωνα. Θα έρθει να επαναφέρει την χώρα σε τροχιά κοινωνικής συνοχής και τους εργαζόμενους σε συνθήκες αξιοπρέπειας.»

2.Μικρή η συμμετοχή των ΔΕΚΟ στην απεργία - Τα πρώτα αναλυτικά στοιχεία

Ενδεικτικά τα ποσοστά της συμμετοχής εργαζομένων στις ΔΕΚΟ
Μπορεί αρκετός κόσμος να συγκεντρώθηκε σήμερα στα Προπύλαια και στο Σύνταγμα,
ωστόσο με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία και τις πρώτες πληροφορίες ήταν εξαιρετικά μικρή η συμμετοχή στην απεργία, που είχε προκηρυχθεί από συνδικαλιστικές οργανώσεις που αντιδρούν στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη για το εργασιακό.

Τα στατιστικά στοιχεία για τη συμμετοχή στη σημερινή απεργία

-Στις τράπεζες δεν ξεπέρασε το 2%

-Στα σούπερ μαρκετ ήταν μηδενική.

-Τα καταστήματα του λιανεμπορίου ήταν ανοιχτά. Της εστίασης επίσης.

-Στις τηλεπικοινωνίες ήταν περίπου 15%.

-Στις αερομεταφορές η συμμετοχή ήταν μηδενική.

Tα ποσοστά συμμετοχής εργαζομένων στις ΔΕΚΟ
- ΔΕΗ 3,58%

- ΔΕΔΔΗΕ 2,54%

- ΕΛΤΑ 15,28%

- ΕΥΑΘ 8,80%

- ΔΕΘ 17%

3.Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 14:00 οι μεγάλες συγκεντρώσεις των συνδικάτων στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ.

Μετά την ολοκλήρωση των απεργιακών συγκεντρώσεων, άνοιξαν οι οδοί Σταδίου και Πανεπιστημίου που ήταν κλειστές από το πρωί της Πέμπτης.
Η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ είχε συγκεντρωθεί από τις 10:00 στα Προπύλαια και το λόγο πήραν εκπρόσωποι σωματείων. Στην πορεία συμμετείχαν τουλάχιστον 15.000 ατόμων στο μπλοκ του ΠΑΜΕ ενώ πάνω από 3.000 άτομα συμμετέχουν στα μπλοκ των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται περιμετρικά.

Η διαδήλωση είχε μεγάλη συμμετοχή με χιλιάδες διαδηλωτές να κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας και να διαδηλώνουν προς τη Βουλή.
Παρόντες στις συγκεντρώσεις για την απεργία ήταν ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης.

Το ΠΑΜΕ

«Ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο αυτό είναι καταδικασμένο στη συνείδηση των εργαζομένων. Τον τελικό λόγο πλέον έχουν οι εργάτες και οι εργάτριες, οι νέοι και οι νέες, που αν καταλάβουν και συνειδητοποιήσουν τη δύναμη τους, μπορούν να το αχρηστεύσουν, μπορούν να το στείλουν εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια. Για να μη ζήσουν μια ζωή σκλάβου τον 21ο αιώνα», δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Φώφη Γεννηματά

Στη συγκέντρωση συμμετέχει και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Σε δήλωσή της ανέφερε: «Το Κίνημα Αλλαγής, μαζί με τον κόσμο της εργασίας, είμαστε απέναντι στην Κυβέρνηση της ΝΔ που με το εργασιακό νομοσχέδιο μας γυρίζει στην εποχή των ατομικών συμβάσεων, της εργοδοτικής ασυδοσίας και του αυταρχισμού. Εμείς ανοίγουμε ένα νέο δρόμο, το δρόμο της νέας αλλαγής με το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο.»

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline