Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  21:18:20

Πιο ώριμη και τολμηρή η κοινωνία από την Πολιτεία- Κυβέρνηση. Απαραίτητες, απαιτεί τις απαγορεύσεις για τους ανεμβολίαστους, το 54%. Κύριο

Μεγάλα ποσοστά επίσης σε πρώτες μετρήσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε ορισμένες κατηγορίες, όπως οι υγειονομικοί, οι εκπαιδευτικοί, το προσωπικό στην εστίαση-ψυχαγωγία, την Αστυνομία κ.α.

Με 12,8 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία στο γκάλοπ που μετέδωσε το Open - Το 39% θεωρεί τις απαγορεύσεις αδικαιολόγητο διχασμό της κοινωνίας αλλά η μεγάλη πλειοψηφία απαιτεί μέτρα κατά όσων αρνούνται να εμβολιασθούν και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους αλλά και την υγεία των άλλων.
Προβάδισμα 12,8 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 36,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,1%, το ΚΙΝΑΛ 7%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,6% και το ΜέΡΑ25 3,6%.

Η εικόνα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό δεν έχει αλλάξει σημαντικά, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προηγείται με 40% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα. Το 32% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο.

Για τον νυν πρωθυπουργό το 31% δηλώνει ότι έχει καλύτερη εικόνα από εκείνη που είχε όταν πήγε στην κάλπη. Ίδια ή χειρότερη είναι η σημερινή εικόνα που έχει το 85% των πολιτών για τον Αλέξη Τσίπρα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θεωρείται από τους ερωτώμενους καλύτερη από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ σε μία σειρά από τομείς και κυρίως στην εξωτερική πολιτική, την οικονομία και την υγεία.

Τέλος, το 54% θεωρεί απαραίτητες τις απαγορεύσεις για τους ανεμβολίαστους, ενώ το 39 θεωρεί ότι συνιστούν αδικαιολόγητο διχασμό της κοινωνίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline