Σάββατο 27 Απριλίου 2024  04:56:41

Ούτε ένα χάλκινο μετάλλιο ακόμα για την Εθνική Ελλάδα. Σε κανένα αγώνισμα της πρώτης εβδομάδας. Ίσως στη δεύτερη. Μέτριες επιδόσεις και πολλές οι αποτυχίες. Κύριο

Πετρούνιας, Στεφανίδη, Κορακάκη: Οι μεγάλες ελπίδες για μετάλλιο τις επόμενες ημέρες. Επίσης και ο Στ. Ντούσκος στην ατομική κωπηλασία.

-Τα τρία χρυσά παιδιά του Ρίο, με παγκόσμιες διακρίσεις και αναγνωρίσεις φιλοδοξούν να διατηρήσουν τον τίτλο τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και είναι πανέτοιμοι για να τα καταφέρουν τις επόμενες ημέρες..

1.Τσιτσιπάς – Σάκκαρη ηττήθηκαν στους προημιτελικούς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφεραν να προκριθούν στους ημιτελικούς του τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.
Ηττήθηκαν από δύο έμπειρους τενίστες στο διπλό, τους Αυστραλούς Πιρς – Μπάρτι, με 4-6, 6-4, 6-10 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Οι Τζον Πιρς και Άσλεϊ Μπάρτι στο πρώτο σετ επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν φαβορί για τη σημερινή αναμέτρηση αλλά και οι Έλληνες τενίστες έδειξαν ότι δεν συγκαταλέγονται τυχαία στους καλύτερους του κόσμου. Παρόλο που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία ως ζευγάρι από παιχνίδια στο διπλό, χάρη στο πολύ καλό σερβίς τους μέχρι και το 4-4 δεν άφησαν τους Αυστραλούς να... πάρουν ανάσα. Στη συνέχεια όμως οι Πιρς – Μπάρτι «έσπασαν» το σερβίς του Τσιτσιπά και πήραν το σετ.

Στο δεύτερο σετ η ελληνική ομάδα βρήκε τον τρόπο να ελέγξει το παιχνίδι των αντιπάλων της. Πήρε τα πρώτα δύο γκέιμ, οι Αυστραλοί μείωσαν αλλά και πάλι οι πρωταθλητές μας διεύρυναν τη διαφορά σε 3-1. Οι τενίστες μας κράτησαν τη διαφορά των δύο γκέιμς μέχρι την ολοκλήρωση του σετ και με 6-4 ισοφάρισαν σε 1-1.

Στο τρίτο σετ ο Πίρς εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του και ισοφάρισε για να απαντήσει ο Τσιτσιπάς και, στη συνέχεια, η Σάκκαρη να κάνει το 2-1. Ο Πιρς, με δέκα χρόνια εμπειρία από αγώνες στο διπλό, έδωσε το προβάδισμα στην Αυστραλία με 3-2. Κάποια λάθη του ελληνικού δίδυμου σε συνδυασμό με την εμπειρία των Αυστραλών το σκορ διαμορφώθηκε σε 9-4. Οι Έλληνες μείωσαν σε 6-9 αλλά η εμπειρία των Πιρς – Μπάρτι δεν άφησε περιθώρια ελπίδας και υπερίσχυσαν με 10-6.

2. Πέμπτες στη δίκωπο οι Μπούρμπου – Κυρίδου

Με μία σπουδαία εμφάνιση, στο σύνολο, και με αντιπάλους κορυφαίες κωπηλάτριες, οι Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου τερμάτισαν στην 5η θέση στον τελικό της δικώπου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους με χρόνο 6.57.11.
Η αρχή των νεαρών πρωταθλητριών ήταν δυναμική αλλά, σιγά σιγά, κουρασμένες και από τη χθεσινή υπερπροσπάθεια, έμειναν πίσω. Στα 1500μ. ήταν 5ες αλλά αυτή τη φορά δεν κατάφεραν να κάνουν το εντυπωσιακό «σπριντ» των ημιτελικών.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας (6.50.19), με τις τέσσερις φορές παγκόσμιες πρωταθλήτριες Γκρέις Πρέντεργκαστ και Κέρι Γκάουλερ. Ασημένιες οι Ρωσίδες Βασιλίσα Στεπάνοβα – Έλενα Οριαμπίνσκαϊα (6.51.45) και χάλκινες οι Κέιλι Φίλμερ (ένα χρυσό και ένα χάλκινο από παγκόσμια) και Χίλαρι Γιάνσενς (ένα χρυσό ένα ασημένιο και ένα χάλκινο από παγκόσμια) με 6.52.10 από τον Καναδά. Τέταρτες ήρθαν η χρυσή ολυμπιονίκη του Ρίο, πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης Χέλεν Γλόβερ και η ασημένια ολυμπιονίκης του Ρίο, παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης Πόλι Σουάν από τη Μ. Βρετανία (6.54.96).

Η Μπούρμπου – Κυρίδου έχουν γεννηθεί το 2001 και το 2000, αντίστοιχα, ήταν το νεαρότερο πλήρωμα του τελικού και το μέλλον τους ανήκει.

3. Με τη 2η θέση στις βολές ακριβείας συνεχίζει η Άννα Κορακάκη μέχρι τον τελικό.

Με μία εντυπωσιακή εμφάνιση ολοκλήρωσε τον αγώνα της στις βολές ακριβείας (σπορ πιστόλι 25 μ.) η Άννα Κορακάκη. Η «χρυσή» ολυμπιονίκης του όπλου βρίσκεται στη δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος και αύριο θα αγωνιστεί στις βολές ταχείας. Οι οκτώ καλύτερες προκρίνονται στον τελικό.

Η Άννα Κορακάκη ξεκίνησε με 98, συνέχισε με 100 και 96 και με 294 στο σύνολο είναι στη 2η θέση. Την καλύτερη επίδοση (296) έφερε η αγαπημένη φίλη της πρωταθλήτριάς μας, η Ζοράνα Αρούνοβιτς από τη Σερβία. Οι δύο αθλήτριες είναι καλές φίλες προπονούνται και κάνουν διακοπές μαζί. Έχουν βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωπες σε αγώνες τόσο στο αεροβόλο πιστόλι 10μ., όσο και στο σπορ.

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Στους αγώνες σε αυτό το επίπεδο υπάρχει μεγάλη πίεση. Ευτυχώς διαχειρίστηκα την πίεση αλλά ο αγώνας έχει συνέχεια. Αύριο έχουμε την ταχεία και θα αλλάξουν πολλά στην κατάταξη. Κάποιες από τις συναθλήτριες μου είναι καλές στις βολές ακριβείας και άλλες στις ταχείας. Όπως σε κάθε αγώνα, έτσι και εδώ, ο στόχος μου είναι να προκριθώ στον τελικό. Ύστερα αρχίζει ένας νέος αγώνας», δήλωσε η δύο φορές ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη.
• Η Ευαγγελία Ψάρρα ηττήθη με 4-6 από την Τσια Λιν και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά της τοξοβολίας.

4. Αποκλείστηκαν Βαζαίος, Παπαστάμος

Με τους αγώνες στα 200 μ. Μ. ατομικής ολοκληρώθηκαν οι ελληνικές συμμετοχές για τη σημερινή ημέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι πρωταθλητές μας Ανδρέας Βαζαίος και Απόστολος Παπαστάμος δεν κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση και να προκριθούν στην επόμενη φάση.

Ο Ανδρέας Βαζαίος ολοκλήρωσε την προσπάθειά του σε 1.58.84 και τερμάτισε 7ος στον 5ο προκριματικό και 24ος στο σύνολο. «Ξεκίνησα αρκετά γρήγορα αλλά στο τέλος δεν είχα άλλες δυνάμεις να δώσω. Δυστυχώς δεν βγήκε το αποτέλεσμα που ήθελα. Έπρεπε να πάω κάτω από το πανελλήνιο ρεκόρ. Θα προσπαθήσουμε για ένα καλό αποτέλεσμα στη μεικτή σκυτάλη», δήλωσε ο Ανδρέας Βαζαίος αμέσως μετά την κούρσα του στην ΕΡΤ.

Ο Απόστολος Παπαστάμος με 2.00.38 πέτυχε την καλύτερη εφετινή του επίδοση και πλησίασε το ατομικό του ρεκόρ. Τερμάτισε 4ος στη σειρά του και 35ος στο σύνολο. «Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια μου. Έφτασα κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ», δήλωσε ο πρωταθλητής.

5.Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλείστηκε η Ελισάβετ Τελτσίδου

Με δύο νίκες και δύο ήττες η Ελισάβετ Τελτσίδου ολοκλήρωσε την παρουσία της στο ολυμπιακό τουρνουά τζούντο, στην κατηγορία των 70 κ. Η πρωταθλήτριά μας ηττήθη στα ρεπεσάζ από τη Γερμανίδα Τζιοβάνα Σκοκιμάρι με ιπόν και αποκλείστηκε.

Η καλή αρχική πορεία της Τελτσίδου δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Νίκησε με ιπόν την Κινέζα Σαν Σιαοκιάν και στους προημιτελικούς απέκλεισε τη Μαργκό Πινό από τη Γαλλία. Στην οκτάδα ηττήθη με ιπόν από τη Μαντίνα Ταϊμάζοβα.
Στη συνέχεια, μέσα από τα ρεπεσάζ, αντιμετώπισε τη Γερμανίδα πρωταθλήτρια με στόχο να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο αλλά δεν τα κατάφερε. Η αντίπαλός της κατάφερε να τη νικήσει με ιπόν.

• Οι Κινέζοι Γουάν Κάο – Αϊσέν Τσεν κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο στις συγχρονισμένες καταδύσεις 3μ. ανδρών, συγκεντρώνοντας 467.82 βαθμούς στον τελικό. Το ασημένιο μετάλλιο απονεμήθηκε στους Αμερικανούς Άντριου Καπομπιάνκο, Μάικλ Ίξον (444.36) και το χάλκινο στους Γερμανούς Πάτρικ Χόσντινγκ, Λαρς Ρούντιγκερ (404.73).

5. Η εθνική πόλο νίκησε την Ιαπωνία με 10-9

Δυσκολότερος αντίπαλος απ' ότι αναμενόταν αποδείχθηκε για την εθνική πόλο η ομάδα της Ιαπωνίας στο τουρνουά των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι διεθνείς μας επικράτησαν με 10-9 και σφράγισαν την πρόκριση για τους «οκτώ».

Η "γαλανόλευκη" ομάδα πόλο ήταν η πρώτη που... βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα. Από τη θέση του φουνταριστού ο Κολόμβος έκανε το 1-0 για να ισοφαρίσει με πέναλτι ο Ινάμπα. Η ιαπωνική άμυνα δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών του Θοδωρή Βλάχου. Χαρακτηριστικό είναι ότι το μοναδικό τέρμα του πρώτου οκταλέπτου ήρθε στον παίκτη παραπάνω.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Γενηδουνιάς και ο Σκουμπάκης έδωσαν προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για να ισοφαρίσουν οι Ιάπωνες με δύο γκολ στην κόντρα. Η ομάδα της Ιαπωνίας με ένα γκολ του Αράι από την περιφέρεια πέρασε μπροστά για να «απαντήσει» ο Μουρίκης. Με μία λόμπα, ο Αντάτσι έφερε και την «οικοδέσποινα» στη θέση του «οδηγού» αλλά 49΄΄ πριν από την ολοκλήρωση του οκταλέπτου ο Καπότσης διαμόρφωσε το σκορ σε 5-5. Σε εκείνο το σημείο, οι διαιτητές έδωσαν αποβολή στον Παπαναστασίου που ήταν στον πάγκο και ο παίκτης έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο.

Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν καθοριστικό. Ο τερματοφύλακας της Ιαπωνίας Ταναμούρα και η άμυνα των Ιαπώνων δυσκόλεψαν τις προσπάθειες των Ελλήνων. Ο Ινάμπα πέτυχε ακόμη ένα τέρμα αλλά ο Γενηδουνιάς και ο Καπότσης έδωσαν το προβάδισμα στην εθνική δύο λεπτά πριν ο πίνακας δείξει την ολοκλήρωση του τρίτου οκταλέπτου.

Ο Καπότσης, στο τέταρτο οκτάλεπτο, διεύρυνε τη διαφορά σε 8-6. Οι Ιάπωνες όμως με τους Αντάσι και Αράκι ισοφάρισαν. Ο Γενηδουνιάς πήρε ασίστ από τον Καπότσι και σημείωσε ένα θεαματικό γκολ αλλά οι "οικοδεσπότες" εκμεταλλεύτηκαν τον παίκτη παραπάνω και με τον Αράι έφεραν το παιχνίδι " στο 9-9.
Με τον πίνακα να δείχνει 47΄΄ πριν από τη λήξη της αναμέτρησης η ελληνική ομάδα κέρδισε αποβολή και ο Θοδωρής Βλάχος πήρε τεχνικό τάιμ άουτ. Το γκολ του Αργυρόπουλου έφερε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπροστά (32΄΄) και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με 10-9.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline