Δευτέρα 6 Μαϊου 2024  15:36:05

Καθηγητής Γ.Τούντας: «Χωρίς μάσκα σε εξωτερικό χώρο μπορεί να κολλήσουμε κορωνοϊό, μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Ακόμα και οι κανονικά εμβολιασμένοι, όταν δεν προσέξουν». Κύριο

Πληθαίνουν οι παρόμοιες περιπτώσεις, με τελευταία τον Μητροπολίτη Πατρών, πού είχε κανονικά εμβολιασθεί αλλά κόλλησε κορονοιό από συγκεκριμένη επαφή με πρόσωπα.

Ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Τούντας έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» για όσους δεν φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους όταν υπάρχει συγχρωτισμός. Τα πρόσφατα φαινόμενα από απρόσεκτους, αν και κανονικά εμβολιασμένους αρχίζουν να πληθαίνουν λόγω επαφών του καλοκαιριού. Βεβαίως με πολύ ελαφρύτερα συμπτώματα και δοκιμασία ακόμα ακόμα εάν εισαχθούν σε νοσοκομείο.

Για τη υπεύθυνη και προσεκτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους μίλησε ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Τούντας. Ο επιστήμονας τόνισε ότι δεν χρειάζεται πάνω από 10 δευτερόλεπτα για να κολλήσει κανείς τον κορωνοϊό., όταν δεν φορά μάσκα και βρίσκεται με ομάδα ανθρώπων.

Ο κ. Τούντας μίλησε ακόμα για το πώς αντιδρά ο οργανισμός του καθένα απέναντι στην Covid-19. «Περισσότερο ρόλο παίζει η ιδιοσυγκρασία του καθένα μας γιατί ο οργανισμός του κάθε ατόμου αντιδρά διαφορετικά και έχει διαφορετική ανοσία απέναντι σε αυτές τις απειλές, γι' αυτό βλέπουμε διακυμάνσεις και μιλάμε για μέσους όρους», τόνισε o καθηγητής, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline