Τετάρτη 8 Μαϊου 2024  05:08:37

Τελειώνει η ανταρσία γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία και μονάδες ιατρικής φροντίδας. Όποιοι δεν εμβολιασθούν μέχρι τις 16 Αυγούστου μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, χωρίς μισθό. Κ. Χατζηδάκης: «Ελπίζω να είναι λίγοι..» Κύριο

Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ έχει δηλώσει πως το 10% του προσωπικού θα συνεχίσει να αρνείται εμβολιασμό, για διάφορους λόγους.

Για τα μέτρα που θα ισχύουν από τις 16 Αυγούστου αναφορικά με τους ανεμβολίαστους, πρωτίστως σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας αλλά και άλλες νοσηλευτικες μονάδες μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ χθες πρωί της Τρίτης, «πέρασε η νομοθετική ρύθμιση για υποχρεωτικότητα εμβολιασμών στα νοσοκομεία και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αναπήρων. Το μέτρο προχώρα από 16 Αυγούστου και μετά θα τίθενται σε αναστολή όσοι δεν εμβολιάζονται και με απόφαση του υπουργού Υγείας μπορεί να επεκτείνεται το μέτρο».

«Εγώ πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι θα εμβολιαστούν. Από τη μια πλευρά υπάρχουν οι απολύσεις ως θεωρητική προσέγγιση, από την άλλη η επιλογή να κάνουμε την προσευχή μας 'Θεέ μου βοήθησε να φώτισε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να πάνε να εμβολιαστούν'. Δεν είμαστε ούτε με τη μια προσέγγιση ούτε με την άλλη. Αν θέλαμε να μιλήσουμε για απολύσεις θα το κάναμε, αν θέλαμε να επιλέξουμε την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ (...) 'καλό να εμβολιαζόμαστε άλλα όχι υποχρεωτικότητα' τα πράγματα θα οδηγούνταν προς τα πίσω. Ακολουθούμε ευρωπαϊκό δρόμο» υπογράμμισε ο υπουργός.

-«Επ' αόριστον η αναστολή, έτσι λέει ο νόμος»

Μάλιστα, ανέφερε πως «είναι κάτι που θα μελετάται και από το γραφείο του πρωθυπουργού και διυπουργικά και ανάλογα θα παρουσιάζονται τα μέτρα, παρατηρώντας παράλληλα και το τι γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

-Ερωτηθείς πάντως, για το αν αυτοί οι άνθρωποι θα οδηγούνται κάποια στιγμή στην έξοδο από την εργασία τους, πέρα από την αναστολή, είπε πως «αυτό που προβλέπει ο νόμος- και δεν προβλέπει κάτι άλλο- είναι για αυτές τις κατηγορίες ότι θα τίθενται σε αναστολή. Επ' αόριστον η αναστολή, έτσι λέει ο νόμος».

Ωστόσο, φάνηκε αισιόδοξος καθώς τόνισε πως «εγώ πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι θα εμβολιαστούν. Πιστεύω πως θα ανταποκριθούν θετικά. Και στη συνέχεια θα σταθμίσουμε τα δεδομένα. Να δείξουμε όλοι τον μέγιστο βαθμό υπευθυνότητας. Και η κυβέρνηση και ο κάθε πολίτης».

«Αν θέλαμε να μιλήσουμε για απολύσεις, θα το κάναμε»

«Από τη μια πλευρά υπάρχουν οι απολύσεις ως θεωρητική προσέγγιση, από την άλλη η επιλογή να κάνουμε την προσευχή μας και να πούμε: Θεέ μου βοήθησε να φώτισε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να πάνε να εμβολιαστούν. Δεν είμαστε ούτε με τη μια προσέγγιση ούτε με την άλλη».

«Αν θέλαμε να μιλήσουμε για απολύσεις θα το κάναμε, αν θέλαμε να διαλέξουμε την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ που λέει: Καλό να εμβολιαζόμαστε άλλα όχι υποχρεωτικότητα, τα πράγματα θα οδηγούνταν προς τα πίσω. Ακολουθούμε ευρωπαϊκό δρόμο», κατέληξε ο υπουργός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline