Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  07:05:43

Σκυταλοδρομία στο Μαξίμου Χωρίς εξουσίες επί παντός ο Γ. Γεραπετρίτης. Ισότιμος υπουργός Επικρατείας και ο Αρης Σκέντζος. Αυτόνομος υφυπουργός-συντονιστής ο Χρήστος Τριαντόπουλος, όπως ο Νικ. Χαρδαλιάς. Κύριο

Εκτός Μαξίμου ως αποτυχόντες στον χώρο της αξιοπιστίας των ΜΜΕ οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ Λιβάνιος- Πελώνη.

Ορισμένοι, υποστηρίζουν ότι επιβεβαιώνονται οι φήμες πως ο καθηγητής Γ.Γεραπετρίτης, που γνωρίζει άδικο πόλεμο φθοράς από την Αντιπολίτευση ότι δεν αποτελεί πλέον το «νούμερο ένα» στο Μαξίμου και τον προνομιακό συνεργάτη –αγωγό του Πρωθυπουργού. Του καταλογίζεται πέραν των «όποιων άλλων» η αποτυχημένη εποπτεία του στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ , τα Γραφεία Τύπου αλλά και τις Ανεξάρτητες Αρχές σε πρόσωπα και πολιτικές , κόντρα στις αρχές της φιλελεύθερης παράταξης από την εποχή Πέτσα μέχρι τον απολύτως αποτυχόντα υφυπουργό ΜΜΕ και μέσα υφιστάμενο του Λιβάνιο.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με ανακοίνωσή του έδειξε πως αλλάζει σε έναν βαθμό η ανθρωπογεωγραφία στο Μέγαρο Μαξίμου, με αναβαθμίσεις και απομακρύνσεις-αν και αναμολόγητες- αποτυχόντων, αναμενόμενες από καιρό. Διαδικασία συγκεντρωτικού μοντέλου διακυβέρνησης, που κατά τα άλλα άνοιξε τον δρόμο για έναν ανασχηματισμό ο οποίος όπως όλα δείχνουν αναμένεται από τις αρχές του φθινοπώρου. Την ίδια ώρα, ωστόσο, κυβερνητικές πηγές ξεκαθάριζαν λίγη ώρα αργότερα πως οι «εσωτερικές ανακατατάξεις» δεν λογίζονται ως ανασχηματισμός και αυτός αναμένεται και θα γίνει, αλλά σε ώρα που θα επιλέξει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παρότι ότι έχουν ορισμένα τέτοια στοιχεία αξιολόγησης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός αν και έχει προαναγγείλει αλλαγές, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Χωρίς εξουσίες επί παντός, που κατείχε βρίσκεται πλέον ο Γ. Γεραπετρίτης. Ισότιμος υπουργός Επικρατείας έγινε και ο Άρης Σκέντζος. Αυτόνομος υφυπουργός-συντονιστής ο Χρήστος Τριαντόπουλος, όπως ο Νικ. Χαρδαλιάς. Εκτός Μαξίμου ως αποτυχόντες οι Λιβάνιος- Πελώνη, που δεν ανταποκρίθηκαν στους ρόλους τους, ιδιαίτερα ο πρώτος, άπραγος και αναποτελεσματικός, αφήνοντας όχι καλές εντυπώσεις στον χώρο των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ.

Στην σκυταλοδρομία εξουσιών στο χώρο του Μαξίμου και όχι κανονικού, έστω μικρού, ανασχηματισμό Χθες το μεσημέρι ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης. Τα άτομα που ορκίστηκαν ήταν ο Χρήστος – Γεώργιος Σκέρτσος ως υπουργός Επικρατείας, ο Χρήστος Τριαντόπουλος ως υφυπουργός στον πρωθυπουργό, ο Ιωάννης Οικονόμου ως υφυπουργός στον πρωθυπουργό, ο Γεώργιος Στύλιος ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Θεόδωρος Λιβάνιος ως υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Συνοπτικά, η αναβάθμιση του Χρήστου Τριαντόπουλου, από την θέση του Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο Οικονομικών σε αυτήν του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές ήταν λογικό να επιφέρει και κάποιες ακόμη ανακατατάξεις εντός της κυβέρνησης. Στην οποία πάντως, αξίζει να σημειωθεί δεν μπαίνει κάποιο καινούργιο πρόσωπο, όπως τονίζουν με έμφαση, κυβερνητικές πηγές.

Τι άλλο αλλάζει στην κυβέρνηση

• Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος (Άκης) Σκέρτσος αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.
• Ο έως σήμερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.
• Ο έως σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.
• Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline