Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  23:55:37

Δημήτρης Πολύτιμος: Έφυγε από τη ζωή ο γηραιότερος Έλληνας ροκάς στα 88 του χρόνια. Μέντορας του χώρου, πλέον, ο Δημήτρης Πουλικάκος 78 χρονών. Κύριο

Μια απώλεια που λύπησε πολλούς και θύμισε νεανικά χρόνια, ευαισθησίες και παλαιότερε εποχές αναζήτησης ελευθερίας και έκφρασης.. Συνεργάστηκε με τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τη Σπυριδούλα, τους Socrates, τον Έρικ Κλάπτον αλλά και τους θρυλικούς Rolling Stones, κάνοντας support στη συναυλία που έδωσαν το 1967 στην Ελλάδα - Ήταν αχώριστος φίλος με τον Δημήτρη Πουλικάκο, κλασσική μορφή του ελληνικού ρόκ, πολυτάλαντου και πολυσύνθετου, και ήδη μέντορα του χώρου, ετών 78.

Ένας θρύλος της ελληνικής ροκ σκηνής, ο Δημήτρης Πολύτιμος, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών. Ήταν ο ιδρυτής του ροκ συγκροτήματος της δεκαετίας του '60 M.G.C. που το όνομά του εμπνεύστηκε ο Ντίνος Ηλιόπουλος. Το γκρουπ ηχογράφησε τρία 45άρια με σπάνιες, σήμερα, ηχογραφήσεις.

Ο Δημήτρης Πολύτιμος έβγαλε τον Δημήτρη Πουλικάκο στο τραγούδι και από τότε παρέμεναν αχώριστοι φίλοι και συνεργάτες. Παράλληλα, έκανε ένα πέρασμα και από τον Εξαδάκτυλο, συμμετέχοντας ως μουσικός στο δίσκο «Ζωντανοί στο Κύτταρο», έδινε επί δεκαετίες το παρών στις μεγαλύτερες ροκ διοργανώσεις, ενώ συνεργάστηκε με τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τους Σπυριδούλα, τους Socrates, τον Έρικ Κλάπτον αλλά και τους θρυλικούς Rolling Stones, κανοντας support στη συναυλία που έδωσαν το 1967 στην Ελλάδα.

Δημήτρη Πουλικάκου και του Αλκη Παναγιωτίδη

Ο θρύλος της ελληνικής ροκ σκηνής Δημήτρης Πολύτιμος υπήρξε ο πιανίστας που έκανε support στους Rolling Stones το 1967 και φιλοξένησε τον Έρικ Κλάπτον, καλός φίλος του Δημήτρη Πουλικάκου και του Άλκη Παναγιωτίδη, πέθανε σε ηλικία 88 ετών.

Την είδηση του θανάτου ανακοίνωσε ο δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Αντώνης Μποσκοΐτης αναφέροντας «Ο Δημήτρης Πολύτιμος δεν είναι πια ανάμεσα μας. Δεν μπορώ να γράψω τίποτα, τον είχα γνωρίσει, είχα πάει στο σπίτι του, μου'χε δώσει αρχειακό υλικό. Τη στενοχώρια της είδησης μαλακώνει κάπως η σκέψη πως τον κατέγραψα στο ντοκιμαντέρ «Ζωντανοί στο Κύτταρο – Σκηνές Ροκ» να παίζει και να ροκάρει με τον Πουλικάκο. Καλή δύναμη στην οικογένεια του και κυρίως στον Θείο Νώντα που χάνει σήμερα τον πιο παλιό του φίλο. Ο Πολύτιμος ήταν 88 ετών. Μεγάλη απώλεια για την ελληνική μουσική».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline