Τετάρτη 1 Μαϊου 2024  22:40:40

Παιδίατροι κινδυνολόγοι, ελάχιστοι στους 3.500, εφαρμόζουν τακτική φοβίας για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα. Με υπερβολές ότι το 30% των μαθητών θα νοσήσουν με κορωνοϊό. Μεγάλη η κινδυνολογία στα κανάλια. Κύριο

Δεν συμμερίζονται τις απόψεις-προβλέψεις αυτές έστω «καλοπροαίρετες» ως παρότρυνση προς εμβολιασμό, οι περισσότεροι παιδίατροι και καθηγητές της Ιατρικής και ομιλούν για μικρή αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά, που θα είναι προσωρινή.

Επιφυλακή για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία - Αναμένεται αύξηση στα κρούσματα – Προβλέψεις ακραίες και υπερβολικές ,μειοψηφικές απολύτως, για χιλιάδες νοσηλείες ακόμη και θανάτους παιδιών - Κεραμέως: Πότε θα κλείνει τμήμα λόγω κρουσμάτων
Ανησυχία επικρατεί στην επιστημονική κοινότητα για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας μετά και το αναμενόμενο άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα.

Πλέον οι επιστήμονες επικεντρώνονται στο άνοιγμα των σχολείων και στην επιστροφή περισσότερων από 1,1 εκατομμυρίων μαθητών σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, καθώς αποτελεί την πρώτη μεγάλη δοκιμασία για τις υγειονομικές αρχές, τις σχολικές μονάδες, τις οικογένειες και είναι εκείνη που θα κρίνει και τη συνέχεια της πορείας τους επόμενους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Ανδρέου: Το 30% των μαθητών θα μολυνθεί - Στατιστικά θα έχουμε θανάτους παιδιών

Ο παιδίατρος, Μάριος Ανδρέου μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης(ένας από τους 3.500 παιδίατρους στην Ελλάδα) τόνισε πως έχει καθυστερήσει ο εμβολιασμός των παιδιών, ωστόσο είναι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε και θα είμαστε αποτελεσματικοί. Όσον αφορά τα σχολεία που πρόκειται να ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα, είπε πως αυτό «είναι το μεγάλο στοίχημα του 4ου κύματος, διότι θα πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα».

«Έχοντας γνώση από τη γρίπη, πιστεύω ότι το 30% των μαθητών σε μία τάξη με το πρώτο πέρασμα της μετάλλαξης Delta του ιού θα μολυνθεί» εκτιμά ο κ. Ανδρέου και εξηγεί τις τραγικές συνέπειες που θα έχει αυτό. «Έχουμε 600.000 παιδιά που θα πάνε Γυμνάσιο-Λύκειο, εάν το 2% νοσήσει και χρειαστεί νοσηλεία, έχουμε 4.000 παιδιά».

Ο κ. Ανδρέου τονίζει ότι αυτή τη στιγμή 1 στα 4 κρούσματα κορωνοϊού είναι παιδί ενώ με το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να έχουμε 3 στα 4. Στατιστικά, σύμφωνα με τον παιδίατρο, θα έχουμε και σοβαρές νοσήσεις και θανάτους παιδιών.

-Το ζήτημα του εμβολιασμού των παιδιών και εφήβων με τη συμβολή των περίπου 3.500 παιδιάτρων της χώρας έχει τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων των αρμόδιων αρχών και του Μαξίμου απο τις αρχές του καλοκαιριού, που δόθηκε το «πράσινο φως» για τη θωράκιση των παιδιών άνω των 12 χρόνων έναντι του κορωνοϊού.

Το 75% των εμβολιασμών στα παιδιά γίνεται από τους παιδιάτρους

Οι εκπρόσωποι των παιδιάτρων είχαν συναντήσεις με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για αυτό το θέμα, δεδομένης της καταλυτικής συμβολής τους στον εμβολιασμό γενικώς των παιδιών αλλά και της σχέσης εμπιστοσύνης που διατηρούν με τους γονείς.

Είναι ενδεικτικό ότι το 75% των εμβολιασμών στα παιδιά γίνεται απο τους παιδιάτρους στα ιατρεία τους.

Στο πλαίσιο αυτό, είχε προταθεί από τους ίδιους να αναλάβουν τον ίδιο ρόλο και στην διαχείριση του νέου εμβολίου. Κατά πληροφορίες, τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ήταν θετικά και το ζήτημα παραπέμφθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τη διευθέτηση τεχνικών θεμάτων, όπως π.χ. ο τρόπος διάθεσης των εμβολίων στους ιδιώτες παιδιάτρους.

Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά ηλικίας άνω των 12 χρόνων μπορούν να λάβουν μόνο σκεύασμα mRNA, οι συνθήκες φύλαξης και συντήρησης του οποίου έχουν ιδιαιτερότητες σε σχέση με τα κλασικά εμβόλια. Κι αυτό διότι πρόκειται για φιαλίδια των πέντε δόσεων που διατηρούνται κλειστά στο ψυγείο για 28 ημέρες αλλά εάν ανοιχθούν πρέπει να χορηγηθούν εντός λίγων ημερών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline