Τετάρτη 1 Μαϊου 2024  16:25:08

Ταρίφα μέχρι 500 ευρώ το λάδωμα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για έρευνες σε όλη τη χώρα. Τουλάχιστον δέκα τα κέντρα διαφθοράς. Κύριο

Ο επικεφαλής της εισαγγελικής αρχής, Βασίλειος Πλιώτας, ζητά την άμεση, «αυτεπάγγελτη, ταχεία και σχολαστική διερεύνηση κάθε καταγγελίας» από τους εισαγγελείς σε όλη τη χώρα, που αφορά πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού η νόσησης η άλλες έκνομες δραστηριότητες, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των πολιτών.

Ταρίφα μέχρι 500 ευρώ το λάδωμα και όχι 100-200 για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Είτε ότι έχουν εμβολιασθεί κανονικά είτε ότι έχουν αρρωστήσει και κατά συνέπεια ανοσία. Τουλάχιστον δέκα τα κέντρα διαφθοράς σε όλη την Ελλάδα, με δικτύωση μεταξύ τους μέσω υπαλλήλων του ΕΣΥ. Επίορκων, που πρέπει να τεθούν αμέσως σε διαθεσιμότητα και σύντομα σε απόλυση.

Σε άμεση κινητοποίηση σε πανελλαδικό επίπεδο των εισαγγελικών αρχών προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα παρανομίας με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, καθώς και άλλες έκνομες ενέργειες, θέτει τις εισαγγελίες όλης της χώρας με βαρυσήμαντη παραγγελία του, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, ζητώντας συντονισμένες ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο επικεφαλής της εισαγγελικής αρχής με την παραγγελία του ζητά την άμεση, «αυτεπάγγελτη, ταχεία και σχολαστική διερεύνηση κάθε καταγγελίας» από τους εισαγγελείς σε όλη τη χώρα, που αφορά πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή άλλες έκνομες δραστηριότητες, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των πολιτών.

Τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού συνιστούν απειλή για τη δημόσια υγεία. Έδωσα εντολή στους διοικητές των ΥΠΕ για συνεχείς ελέγχους και όπου εντοπίσουν περιστατικά η διαδρομή είναι εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα.
— Θάνος Πλεύρης (@thanosplevris) September 8, 2021

Ζητά επίσης ακόμα και στις περιπτώσεις μεμονωμένων περιστατικών οι εισαγγελικές έρευνες να είναι διευρυμένες, προκειμένου να εντοπίζονται ευρύτερα δίκτυα παράνομης δράσης με αντικείμενο την πανδημία, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασιλείου Πλιώτα, σε ό,τι αφορά την κινητοποίηση από τους εισαγγελείς και άλλων αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών (οικονομική αστυνομία, υγειονομικές υπηρεσίες και λοιπά) προκειμένου οι έρευνες να γίνονται σε βάθος και να είναι αποτελεσματικές.

«Εντοπισμός μεμονωμένων περιπτώσεων», αναφέρεται στην εισαγγελική παραγγελία, «πρέπει να οδηγεί σε ευρύτερο εξονυχιστικό έλεγχο (με την αρωγή των αρμόδιων λειτουργών των Υπηρεσιών της αντίστοιχης Υγειονομικής Περιφέρειας) για ενδεχόμενη διακρίβωση μεγαλύτερου αριθμού ψευδών βεβαιώσεων εμβολιασμού στο ίδιο Εμβολιαστικό Κέντρο ή λειτουργία "κυκλώματος" παραγωγής τέτοιων πιστοποιητικών».
Σε σοβαρές περιπτώσεις έκνομων δραστηριοτήτων σχετικά με την πανδημία και την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά από τους εισαγγελείς εφετών να εποπτεύουν προσωπικά τις έρευνες και να διατάσσουν, αν απαιτείται, έρευνα που θα διενεργείται από ανώτερους εισαγγελείς.

Επίσκεψη στα εμβολιαστικά κέντρα

Τέλος, ο κ. Πλιώτας κινείται και στο πεδίο της πρόληψης, ζητώντας από τους κατά τόπους εισαγγελείς πριν εμφανιστεί κρούσμα παρανομίας με τους εμβολιασμούς, επιτόπου να επισκέπτονται και να έχουν γνώση του τι γίνεται στα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής τους με στόχο την αποθάρρυνση εκείνων που έχουν σκεφθεί να παρανομήσουν, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

«Προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και να προστατευθεί η υγεία των πολιτών, χρήσιμη θα ήταν και η οιονεί προληπτική εισαγγελική δράση με την (άτυπη) επιτόπια μετάβαση του Εισαγγελέα ή του εντεταλμένου Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών στο Εμβολιαστικό Κέντρο της περιφέρειάς του για να ενημερωθεί και να γνωρίζει εκ των προτέρων τα συναφή με τον τρόπο και τα στάδια της διαδικασίας καταχώρισης των εμβολιασμών, τις εγγυήσεις αξιοπιστίας του συστήματος και τις ασφαλιστικές δικλείδες που αποθαρρύνουν τους επίδοξους δράστες ύποπτων ενεργειών».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline