Δευτέρα 6 Μαϊου 2024  08:14:32

Ακατανόητο 1: Απείθαρχοι στρατιωτικοί γιατροί και νοσηλευτές, KΟΝΤΑ στους.... 300 συνεχίζουν να αρνούνται να εμβολιασθούν... Κύριο

«Με το καλό» και χαλαρά, έγινε από την ηγεσία του Πενταγώνου η απομάκρυνση του απείθαρχου διοικητή του ΝΙΜΤΣ.

-Μετά από παράταση εβδομάδων και δυσάρεστα σχόλια για «καταστάσεις απειθαρχίας σε στρατιωτικές υπηρεσίες, έστω νοσοκομειακές-ιατρικές» παραιτήθηκε ο ανεμβολίαστος διοικητής - 300 ανεμβολίαστοι στρατιωτικοί υγειονομικοί.

- Έγινε βούκινο πανελλήνια η(ασόβαρη διοικητικά και στρατιωτικά) περίπτωση του, ενώ το περιβάλλον ισχυρίζεται ότι είχε ενημερώσει την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, πριν από δέκα ημέρες, πως αυτός ..,δεν προτίθεται να εμβολιαστεί. Παρά την περίοδο χάριτος και την χαλαρή-απίστευτη αντιμετώπιση της εμμονή του.

-Το νοσοκομείο του ΝΙΜΤΣ τελεί υπό προσωρινή διοίκηση διότι έγινε δεκτή η παραίτηση του διοικητή του, υποστράτηγου στον βαθμό, ο οποίος αν και κατέχει αυτή τη θέση ήταν ανεμβολίαστος, θέμα που είχε καταγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ και είχε προκαλέσει μεγάλη ενόχληση στο υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι είχε ενημερώσει την ηγεσία πριν από δέκα ημέρες πως δεν προτίθεται να εμβολιαστεί και του ζητήθηκε η παραίτηση του. Την υπέβαλε και έχει αποχωρήσει από την θέση του.

Την ίδια στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα για τι θα γίνει με τους πάνω από 300 ανεμβολίαστους –φαινόμενο κακοδιοίκησης και επικίνδυνης χαλαρότητας στον τομέα αυτό και μάλιστα με καθήκον πειθαρχίας σε καιρούς πολέμου, επιστράτευσης, κινητοποίησης, ασκήσεων κλπ.

Έτσι, μέσα σε ένα κλίμα απαξίωσης και ειρωνικών σχολών για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, αξιωματικοί και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν σε στρατιωτικά νοσοκομεία, αντί να έχουν εμβολιασθεί πριν από πολλούς μήνες, συνεχίζουν να εργάζονται καθώς δεν έχει , λέει, φτάσει σε όλους το έγγραφο για την αναστολή εργασίας.

Τις προηγούμενες ημέρες, πάντως, ο διοικητής του ΝΙΜΤΣ φερόταν να κυκλοφορεί κανονικά, αν και ανεμβολίαστος, στους χώρους του νοσοκομείου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας για τις αναστολές συμβάσεων των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί αναφέρθηκε και στην περίπτωση του ΝΙΜΤΣ.
Όπως είχε δηλώσει, ο διοικητής του νοσοκομείου στο οποίο εργάζονται ακόμα πολλοί ανεμβολίαστοι, είναι υπό παραίτηση.

Ακόμη, ανέφερε πως το υπουργείο Άμυνας έχει ζητήσει την παραίτηση του διοικητή καθώς είναι ανεμβολίαστος.

«Στο ΝΙΜΙΤΣ ο διοικητής είναι ανεμβολίαστος και κυκλοφορεί στους διαδρόμους ανενόχλητος», έλεγε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Επίσης, ο κ. Γιαννάκος κατονόμασε νοσοκομεία τα οποία εξακολουθούν να απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους. Μέχρι στιγμής, πρόκειται για τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, ο Άγιος Ανδρέας και του Ρίου, το Δαφνί και το ΝΙΜΤΣ απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους.
«Υπάρχουν τεράστια κενά στα νοσοκομεία που δεν έχουν λυθεί. Δεν ήταν καθόλου έτοιμο το υπουργείο να εφαρμόσει αυτό το μέτρο», ανέφερε ο κ. Γιαννάκος.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline