Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  19:38:20

Τσιτσιπάς αποφασισμένος να διακριθεί, όπως η Σάκκαρη, λίγο πριν το ATP finals: «Θα κάνω τα κρεμμύδια να κλάψουν..»! Κύριο

Η Σάκκαρη και επίσημα στο Νο13 της παγκόσμιας κατάταξης - Άνοδος ρεκόρ για Ραντουκάνου.

Ο Στέφανος θα βρεθεί για 3η σερί χρονιά στους τελικούς της ATP που φέτος θα διεξαχθούν για πρώτη φορά στο Τορίνο
«Θα κάνω τα κρεμμύδια να κλάψουν», έγραψε στα ισπανικά στο Twitter o Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς λίγο πριν τη συμμετοχή του στο ATP finals.

Με τη φράση αυτή ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θέλει, προφανώς να πει ότι σύντομα θα έρθει η ώρα της ρεβάνς, χωρίς ωστόσο να γίνεται σαφές για ποιον «χτυπάει η καμπάνα». Να διακριθεί μέχρι τον ημιτελικό, όπως συνέβη πρόσφατα με τη Μαρία Σάκαρη.

Ο Στέφανος θα βρεθεί για 3η σερί χρονιά στους τελικούς της ATP που φέτος θα διεξαχθούν για πρώτη φορά στο Τορίνο.

Ο Νο3 του κόσμου και κάτοχος του τίτλου το 2019 μπορεί να υποχώρησε μια θέση στην ειδική βαθμολογία για τους τελικούς, ωστόσο οι βαθμοί που έχει συγκεντρώσει τον στέλνουν από τώρα στην ιταλική πόλη.

Un día... voy a hacer llorar a las cebollas. https://t.co/CRxzWfhLwv
— Stefanos Tsitsipas (@steftsitsipas) September 13, 2021

Το ATP finals είναι το τουρνουά που κλείνει η σεζόν στο τένις και σ' αυτό διαγωνίζονται οι οκτώ κορυφαίοι παίκτες της κατάταξης ATP.

Η Σάκκαρη και επίσημα στο Νο13 της παγκόσμιας κατάταξης - Άνοδος ρεκόρ για Ραντουκάνου

Η Μαρία Σάκκαρη και με τη βούλα πλέον κατέχει την κορυφαία θέση που έχει πάρει ποτέ Ελληνίδα αθλήτρια του τένις στην παγκόσμια κατάταξη προσπερνώντας την Λένα Δανιηλίδου - Άνοδος 127 θέσεων για την νικήτρια του US Open Εμα Ραντουκάνου που βρίσκεται πλέον στο Νο23
Μετά από 2 εβδομάδες γεμάτες δράση (και εκπλήξεις) στη Νέα Υόρκη ήρθε η ώρα της... εξαργύρωσης των προσπαθειών αθλητών και αθλητριών μέσω των θέσεων που κατέχουν στην παγκόσμια κατάταξη...

Κι οι πιο αξιοσημείωτες αλλαγές είναι αυτές που προέκυψαν στον πίνακα των γυναικών.

Εκεί έχουμε ένα ιστορικό ρεκόρ για την Ελλάδα καθώς η Μαρία Σάκκαρη είναι πλέον στο Νο13, μία θέση καλύτερη από το Νο14 που είχε πριν από αρκετά χρόνια η Λένα Δανιηλίδου...

Η Μαρία κέρδισε πέντε θέσεις μετά την πορεία της έως και τον ημιτελικό του US Open, αλλά αυτό που έκαναν Ραντουκάνου και Φερνάντεζ δεν έχει προηγούμενο.

Η Φερνάντεζ παρά την ήττα της στον τελικό κέρδισε 45 θέσεις κι από το Νο73 είναι πλέον στο Νο28, με την Ραντουκάνου να σπάει τα κοντέρ και να εκτοξεύεται από το Νο 150 στο 23!!!. Βέβαια είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό το γεγονός ότι στην αρχή της χρονιάς ήταν στο Νο338...

Όσον αφορά τα δύο πρόσωπα που έκλεψαν την παράσταση στο φετινό US Open, προφανώς Έμα Ραντουκάνου και Λέιλα Φερνάντεζ θα συγκεντρώνουν από δω και πέρα πολλά περισσότερα βλέμματα.

Ωστόσο οι φανατικοί του αθλήματος είχαν πάρει μια πρώτη γεύση πολύ νωρίτερα από τον τελικό στη Νέα Υόρκη. Στις 10 Ιουλίου 2018 Ραντουκάνου και Φερνάντεζ βρέθηκαν αντιμέτωπες στον 2ο γύρο των τζούνιορς στο Γουΐμπλεντον όπου κι εκεί η η Ραντουκάνου είχε επικρατήσει με 2-0.

Τένις: Ανέβηκε στο Νο13 η Σάκκαρη, παρέμεινε στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης ο Τσιτσιπάς

Η Μαρία Σάκκαρη έγινε και επίσημα πλέον η τενίστρια που έχει φτάσει ψηλότερα από κάθε άλλη Ελληνίδα στην παγκόσμια κατάταξη του τένις, καθώς «πάτησε» στη 13η θέση.

Η WTA ανακοίνωσε τα rankings, με τη Σάκκαρη να είναι και επισήμως στο Νο13 του κόσμου (ρεκόρ καριέρας), ανεβαίνοντας πέντε θέσεις μετά την παρουσία της στον ημιτελικό του US Open. Ξεπέρασε έτσι το Νο14 που είχε φτάσει η Λένα Δανιηλίδου και ήταν η κορυφαία θέση που κατείχε στην παγκόσμια κατάταξη Ελληνίδα τενίστρια, πίσω, στον Μάιο του 2003.

Την ίδια ώρα, οι δύο φιναλίστ του τουρνουά έκαναν απίστευτο «άλμα» στη σχετική λίστα. Η νικήτρια στη Νέα Υόρκη, Εμα Ραντουκάνου, από το Νο150 βρέθηκε στο Νο23 με 2.571 βαθμούς, κερδίζοντας 127 θέσεις. Η φιναλίστ, 19χρονη Λέιλα Φερνάντεζ κέρδισε 45 θέσεις, καθώς βρίσκεται στο Νο28 από Νο73.

-Παραμένει Νο3 ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Αλλαγές προκάλεσε στην πρώτη 20άδα της παγκόσμιας κατάταξης της ATP το τελευταίο Grand Slam της χρονιάς, το US Open, το οποίο κατέκτησε ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραμένει στην τρίτη θέση του κόσμου με 8.350 βαθμούς, πίσω από τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ρώσο Μεντβέντεφ, ο οποίος πλησίασε στην κορυφή του κόσμου.

Η πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης έχει ως εξής:

Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία)
Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία)
Στέφανος Τσιτσιπάς (ΕΛΛΑΔΑ)
Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία)
Αντρέι Ρούμπλεφ (Ρωσία)
Ράφαελ Ναδάλ (Ισπανία)
Ματέο Μπερετίνι (Ιταλία)
Ντόμινικ Τιμ (Αυστρία)
Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία)
Κάσπερ Ρούουντ (Νορβηγία)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline