Τετάρτη 15 Μαϊου 2024  21:12:50

Ολοι δοξαστικοί στη γραμμή Πολάκη για τον Αλ. Τσίπρα: Ανάγκασαν τον Στέλιο Κούλογλου σε δήλωση μετανοίας ότι ο Τσίπρας θα νικήσει στις εκλογές και θα γίνει πρωθυπουργός ....στα σίγουρα. Κύριο

Και με την αναγκαία επίθεση κατά της διακυβέρνησης Κυρ. Μητσοτάκη και όχι πλέον της ισοπαλίας εντυπώσεων με τον Τσίπρα στη ΔΕΘ.

1. Τον ανάγκασαν με μπαράζ δηλώσεων εναντίον του, να αναδιπλωθεί. Πως τα «μάζεψε» ο Κούλογλου: «Αναγκαία και βέβαιη στις εκλογές η προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό Τσίπρα»

Με δήλωση στην εφημερίδα «Αυγή» επιχειρεί ο Στέλιος Κούλογλου να κατευνάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το κείμενό του με το οποίο υποστήριζε ότι Τσίπρας και Μητσοτάκης μοιράστηκαν τις εντυπώσεις στη ΔΕΘ.

«Για να σταματήσει η προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων με αφορμή μια ενδεχομένως άστοχη διατύπωσή μου, ξεκαθαρίζω ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ αποτελεί αναγκαιότητα να προκύψει από τη λαϊκή ετυμηγορία μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής που έχει διαρρήξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Είναι προφανές ότι σε αυτή τη κατεύθυνση θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στο συλλογικό στόχο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

2.Το άρθρο και οι αντιδράσεις - Τον «άδειασε» ο ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται ότι στο άρθρο ο ευρωβουλευτής έκανε λόγο για μια μάχη που κράτησε μια εβδομάδα, αλλά δεν έβγαλε νικητή.
«Είναι πλέον φανερό ότι ο μακρόχρονος μήνας του μέλιτος που απολάμβανε η κυβέρνηση, κυρίως λόγω της πανδημίας, τελείωσε ξαφνικά το καλοκαίρι. Η κοινή γνώμη κρατάει πολύ πιο επιφυλακτική στάση απέναντι στη ΝΔ, αλλά και τον κ. Μητσοτάκη, ενώ τα φιλικά ΜΜΕ έχουν απολέσει την αξιοπιστία τους και δεν περνάνε το μήνυμα: απλώς περιορίζουν τις ζημιές.

Ούτε ο Α. Τσίπρας μπορεί να θεωρήσει τη ΔΕΘ ως αφετηρία μιας νέας αρχής, όπως είχε προαναγγελθεί. Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θίγουν καίρια θέματα σε μια σειρά από τομείς, αλλά έμοιαζαν αποσπασματικά και δεν έγιναν αντιληπτά ως ένα συνολικό σχέδιο και μια πειστική πρόταση αλλαγής. Επιπλέον, με το προηγούμενο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης το 2014, τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν το Σάββατο θα έπρεπε απαραίτητα να συνοδεύονται από εμπεριστατωμένη οικονομική τεκμηρίωση», έγραψε χαρακτηριστικά σε σημείο του άρθρο του ο Στέλιος Κούλογλου.

3.Βαρύ το κλίμα στην Κουμουνδούρου

Η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή προκάλεσε ποικίλα σχόλια εντός της Κουμουνδούρου, με αρκετούς βουλευτές και ευρωβουλευτές να «αδειάζουν» τον κ. Κούλογλου, μετά την δυσφορία του ίδιου του Αλ. Τσίπρα.. Την αρχή έκαναν διάφορα «κατευθυνόμενα σχόλια» στο Διαδίκτυο και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook, απευθύνεται στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «άκου Στέλιο Κούλογλου» και αναφέροντας ότι «αν εσύ είδες 'ισοπαλία' στη ΔΕΘ, μάλλον χρειάζεσαι γυαλιά. Αν ονειρεύεσαι πρωθυπουργό «εκ προσωπικοτήτων» που θα υπαγορεύσουν τα διάφορα κέντρα είσαι βαθιά νυχτωμένος και μάλλον πρέπει να ξεκουραστείς από την πολιτική και να ασχοληθείς μόνο με τη δημοσιογραφία...».

Τζανακόπουλος: Εκθέτει τον εαυτό του

Καυστικός και επιθετικός ιδιαίτερα ο προεδρικός και γραμματέας της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Τζανακόπουλος, άφησε αιχμές κατά του κ. Κούλογλου σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Εκθέτει τον ίδιο του το εαυτό, αλλά η πολιτική δεν είναι αρένα για να μιλάμε για ισοπαλίες. Όλα αυτά κινούνται στη σφαίρα μιας κακής ποιότητας δημοσιογραφίας». Γραμμή για δηλώσεις επικριτικές, τις οποίες ακολούθησαν νέα επιθέσεις από επώνυμους και ανώνυμους στη δοξαστική-ξύλινη γραμμή του Παύλου Πολάκη.
«Οι θέσεις του κ. Τσίπρα ήταν πολύ καθαρές και κατανοητές. Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη είναι για το 5% της ελληνικής κοινωνίας, η δική μας για το 95%. Ο κ. Μητσοτάκης κινείται βάσει της ιδεολογικής του εμμονής με γνώμονα το μεγάλο κεφάλαιο», συνέχισε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι δύο κόσμοι που συγκρούονται».

Αρβανίτης: Σε όποιον δεν αρέσει καλό ταξίδι

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ανταγωνιστής του Κούλογλου, όπως και ο Δ. Παπαδημούλη, ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος πήγε ένα βήμα πιο πέρα, ζητώντας την παρέμβαση των αρμόδιων οργάνων. «Θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν να δημιουργεί προσωπική ατζέντα. Και δεύτερον, δεν είναι δυνατόν να έχουμε ερωταπαντήσεις στελεχών στο facebook», δήλωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» της Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας πως «όταν είσαι μέλος του κόμματος και ευρωβουλευτής υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες και δεν μπορείς να αλλάζεις ατζέντα μερικές ώρες μετά την ομιλία του προέδρου του κόμματος».

«Η προσωπική μου γνώμη είναι πως είναι τελείως άτοπο, λάθος, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα η άποψη του. [..] Το παιχνίδι έχει κανόνες σε ότι αφορά τις διαδικασίες, δεν είμαστε πολιτευτές, είμαστε επαγγελματικά στελέχη του κόμματος», ανέφερε στη συνέχεια ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Παράλληλα ο κ. Αρβανίτης δήλωσε πως «ενοχλούμαι πάρα πολύ όταν ο καθένας, για όποιο λόγο, και δεν είναι μόνο ο Κούλογλου, αλλάζει την ατζέντα όταν το κόμμα πάει να πάρει μια στροφή ή να βάλει ένα θέμα. Το θεωρώ λάθος. [..] Η αριστερά δεν είναι αυτό, υπάρχουν όργανα, συντεταγμένες και διαδικασίες. Σε όποιον αρέσει, σε όποιον δεν αρέσει καλό ταξίδι και να είναι καλά. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα, ο κόσμος έχει σοβαρά προβλήματα και δεν μπορεί να ασχολείται με το εγώ του καθενός».

«Δεν μπορεί το εγώ του καθενός να προσπερνάει το συνολικό εμείς, είναι πολύ εγωιστικό, δεν πάει έτσι, είναι για άλλο χώρο. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες τους, και τα όργανα να αναλάβουν τις ευθύνες τους», σημείωσε.
-Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε την κριτική του έτερου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος με άρθρο του ανέφερε πως οι δύο πολιτικοί αντίπαλοι αναδείχθηκαν "ισόπαλοι".

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης, "ο Α. Τσίπρας παρουσίασε με επιτυχία τους συλλογικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ. Για να τους πετύχουμε, χρειαζόμαστε και μπορούμε την Νίκη στις εκλογές! Όχι ισοπαλία. Όλοι και όλες μαζί. Με πρόγραμμα, συλλογική προσπάθεια, πειστικότητα και συνοχή. Και φυσικά Όχι αυτογκόλ!".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline