Πέμπτη 16 Μαϊου 2024  00:12:16

«Όποιος επιθυμεί, ας κάνει μία προσευχή για τον πατέρα μου...». Μήνυμα του Μάριου Γεωργιάδη για τον Βασίλη Λεβέντη, που δίνει μάχη ζωής. Κύριο

Ένας ακόμα επώνυμος πολιτικός σε σοβαρή δοκιμασία υγείας από τον κορωνοιό, μετά τους Δημήτρη Κρεμαστινό, Θεόδωρο Κατσανέβα και άλλους.

1. Η μεγάλη μάχη που δίνει για τη ζωή του έχει συγκινήσει τους δικούς του ανθρώπους

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, με κορωνοϊό, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές είναι ανεμβολίαστος.

Η μεγάλη μάχη που δίνει για τη ζωή του έχει συγκινήσει τους δικούς του ανθρώπους, με το γιο του πρώην βουλευτή, Μάριο Γεωργιάδη να κάνει μία ανάρτηση που «ραγίζει καρδιές».

Στο μήνυμά του, ο Μάριος Γεωργιάδης ευχαριστεί όλους όσους ευχήθηκαν στον αγώνα που δίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κάνοντας έκκληση σε όποιον «επιθυμεί», «να κάνει μία προσευχή» για τον αγαπημένο του πατέρα.

2.Σε ΜΕΘ ο Βασίλης Λεβέντης – Το ιατρικό ανακοινωθέν 

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος προσβλήθηκε από κορωνοϊό.
Ο Βασίλης Λεβέντης εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα της νόσου Covid-19 και διασωληνώθηκε. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό πριν από 10 ημέρες και είχε λάβει οδηγίες για νοσηλεία κατ' οίκον. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να διακομισθεί στον Ευαγγελισμό.

Το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει:

«Το Σάββατο 25/9/2021 διεκομίσθη με συμπτώματα COVID-19 στο ΓΝΑ Ευαγγελισμός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου όπου και διασωληνώθηκε. Χορηγείται η δέουσα φαρμακευτική αγωγή και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Υπενθυμίζεται πως ο Βασίλης Λεβέντης διαγνώστηκε με κορωνοϊό προ δεκαημέρου, ωστόσο του δόθηκαν οδηγίες για κατ' οίκον νοσηλεία και τέθηκε σε καραντίνα. Ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, και χθες πήγε στον Ευαγγελισμό. Δύο ώρες μετά την εισαγωγή του η κατάστασή του χειροτέρευσε και οι θεράποντες ιατροί αποφάσισαν τη διασωλήνωσή του σε ΜΕΘ.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είναι ανεμβολίαστος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται για ποιο λόγο. Ο ίδιος είχε δηλώσει σε συνέντευξή του τον Ιούλιο ότι δεν είναι κατά του εμβολίου αλλά κατά της υποχρεωτικότητας.

Τι ανησυχεί τους γιατρούς

Σύμφωνα με πληροφορίες η διάγνωση είναι σοβαρής μορφής πνευμονία και οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες. Υπάρχει ανησυχία για την κατάστασή του εξαιτίας και της ηλικίας του, και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να σταθεροποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξονική έδειξε ότι έχει υποστεί εκτεταμένες βλάβες, λόγω των επιπλοκών.

3.Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος, μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο για τη μάχη ζωής που δίνει ο βετεράνος πολιτικός του Κέντρου.

«Ο Βασίλης Λεβέντης δίνει μια μεγάλη, κρίσιμη μάχη. Ελπίζουμε να τα καταφέρει. Τα πράγματα όμως είναι αρκετά δύσκολα. Οι επόμενες 2-3 μέρες είναι δύσκολες. Ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει, γιατί είναι μαχητής. Δίνεται μάχη να σταθεροποιηθεί η πορεία του» τόνισε ο κ. Μπουλμπασάκος.

Ο γιατρός απέφυγε να απαντήσει εάν ο κ. Λεβέντης ήταν εμβολιασμένος. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασίλης Λεβέντης ήταν ανεμβολίαστος, ενώ έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.
Ο Βασίλης Λεβέντης γεννήθηκε το 1951 στην Μεσσήνη, ενώ ασχολήθηκε με την πολιτική από το 1984 . Εκλέχτηκε βουλευτής τον Σεπτέμβρη του 2015, ενώ στις τελευταίες εκλογές η Ένωση Κεντρώων δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.

Η Ένωση Κεντρώων

Ευχές για ταχεία ανάρρωση στέλνουν μέσω των κοινωνικών δικτύων οι φίλοι της Ένωσης Κεντρώων

Το Γραφείο Τύπου του κόμματος, σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε πως ο πρόεδρος της 'Ενωσης Κεντρώων κ. Βασίλειος Λεβέντης, μεταφέρθηκε νωρίτερα το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός», όπου και νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, λόγω επιπλοκών νόσησης από τον κορονοϊό SARs-COV2.
Ας στείλουμε όλοι, θετική ενέργεια στο Βασίλη Λεβέντη και τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση».

4.Θεόδωρος Κατσανέβας: Τραγική σύμπτωση – Πέθανε ακριβώς ένα χρόνο μετά τον Κρεμαστινό

Από μια τραγική σύμπτωση συνοδεύτηκε η είδηση του θανάτου του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Κατσανέβα που άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα Σάββατο εξαιτίας του κορονοϊού.

Ακριβώς έναν χρόνο πριν στις 8 Μαΐου του 2020 έχανε την μάχη με τον κορονοϊό και ο πρώην υπουργός Υγείας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και καθηγητής Καρδιολογίας Δημήτρης Κρεμαστινός.
Αμφότεροι πάλεψαν με τον φονικό ιό για μέρες σε νοσοκομεία, ωστόσο δεν τα κατάφεραν.
Ο Θεόδωρος Κατσανέβας νοσηλεύονταν αρχικά στο Σισμανόγλειο με κορωνοϊό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Κρεμαστινός είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο, αρχικά στο ΝΙΜΙΤΣ και στη συνέχεια στον «Ευαγγελισμό» όπου νοσηλεύθηκε στη ΜΕΘ.

Αμφότεροι μάλιστα είχαν και στενή σχέση με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν ο προσωπικός γιατρός του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Θεόδωρος Κατσανέβας ήταν παντρεμένος για χρόνια με την Σοφία Παπανδρέου, κόρη του Ανδρέα.

5.Κορονοϊός: Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αναστάσιος Παπαδόπουλος

«Έφυγε», μετά από επιπλοκές λόγω κορωνοϊού, ο πρώην βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ και δικηγόρος, Αναστάσιος Παπαδόπουλος.

Ο Αναστάσιος Παπαδόπουλος καταγόταν από το χωριό Καλά Δένδρα και είχε εκλεγεί βουλευτής για πρώτη φορά το 1981 και επανεκλέχθηκε το 1985, ενώ υπήρξε και πρόεδρος στο Νοσοκομείο Σερρών.

Στη συνέχεια αφοσιώθηκε στην Νομική επιστήμη. Επρόκειτο για μάχιμο δικηγόρο ως τέλος της ζωής του ενώ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στους συναδέλφους του όσο και στους Σερραίους.

Ήταν πατέρας δύο αγοριών.

Για το θάνατό του, έβγαλε ανακοίνωση το διοικητικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου Σερρών, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αναστάσιου Παπαδόπουλου.
Συλλυπητήρια μηνύματα εξέδωσαν ο γραμματέας της Ν.Ε. Σερρών του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τρέντσιος, ο πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Τζελέπης, καθώς και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Παναγιώτης Καρίπογλου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline