Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021  11:18:36

Γιατι αναγκάστηκε να παραιτηθεί ο επιτυχημένος επικεφαλής του ΕΟΔΥ (ΚΕΕΛΠΝΟ) Παν. Αρκουμανέας. Οι εκδοχές που δεν διαψεύδονται και η εμπλοκή του Άδωνη Γεωργιάδη. Κύριο

Γιατι αναγκάστηκε να παραιτηθεί ο επιτυχημένος επικεφαλής του ΕΟΔΥ (ΚΕΕΛΠΝΟ) Παν. Αρκουμανέας. Οι εκδοχές που δεν διαψεύδονται και η εμπλοκή του Άδωνη Γεωργιάδη.

-Σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά η μετακίνηση του κ. Αρκουμανέα ως γενικού γραμματέα στο υπουργείο Τουρισμού, δίπλα στον κουμπάρο το υπουργό Βας. Κικίλια δεν φαίνεται να υλοποιείται εύκολα.

1.Επιβεβαιώνεται η πληροφορία. που διακινήθηκε από τη φιλοκυβερνητική Ιστοσελίδα liberal, πως ο Παναγιώτης Αρκουμανέας εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από τον ΕΟΔΥ λόγω της πρόθεσής του να καταθέσει στη δίκη για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΔΥ φέρεται να είχε διαμηνύσει μέσα στον Σεπτέμβριο στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και κατ' επέκταση στην κυβέρνηση την πρόθεσή του να αποχωρήσει, μετά τις πιέσεις που δεχόταν να μην καταθέσει στην δίκη. Ορισμένα δημοσιεύματα όχι μόνο εμπλέκουν ευθέως τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη αλλά και υποστηρίζουν ότι έπαιξε ρόλο στην ρήξη με τον διοικητή και στην αναγκαστική παραίτηση.........
Ο ίδιος φαίνεται πως είχε διατυπώσει τη διαφωνία του και θεωρούσε πως οφείλει να καταθέσει, ενώ όπως υποστηρίζεται σε ρεπορτάζ της αντιπολιτευόμενης Εφημερίδας των Συντακτών δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά.

Σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο που φέρνει στο φως η εφημερίδα με ημερομηνία 10 Σεπτεμβρίου 2021, η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Β.Γ. (αρ. πρότασης 3325/2021) προτείνει προς το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών να παραπεμφθούν στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με τον νόμο 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου οι Θόδωρος Παπαδημητρίου (πρώην διευθυντής ΚΕΕΛΠΝΟ), Σταμάτης Πουλής (πρώην πρόεδρος εργαζομένων), Ανδρονίκη Θεοφιλάτου (πρώην διευθύντρια του τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύζυγος του Σταμάτη Πουλή και συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη), Κατερίνα Πολύζου (πρώην οικονομική διευθύντρια) για τα αδικήματα της απιστίας σχετικά με την υπηρεσία από κοινού και κατ' εξακολούθηση για ζημιά στο Δημόσιο που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ, για ψευδή βεβαίωση από κοινού και κατ' εξακολούθηση με συνολική βλάβη που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ, για άμεση συνέργεια στις παραπάνω πράξεις, για νόθευση εγγράφου από υπάλληλο κατ' εξακολούθηση και για σύσταση συμμορίας.

2. Το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών--Το ΚΕΕΛΠΝΟ του Αδωνη «έφαγε» τον Αρκουμανέα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, γνωρίζοντας τη δικαστική αυτή εξέλιξη, ανακοίνωσε στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. την πρόθεσή του να καταθέσει, οι περισσότεροι του δήλωσαν προφορικά πως έχει δίκιο και καλά κάνει. Αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. ισχυρίζονταν πως συμφωνούν με την παράσταση του Δ.Σ. του ΕΟΔΥ.

H εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη για συμμορία πρώην υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ, επί υπουργίας Αδωνη Γεωργιάδη. ● Ο τέως πρόεδρος του ΕΟΔΥ είχε διαμηνύσει πως οφείλει να καταθέσει για την υπόθεση, γεγονός που οδήγησε στην «καρατόμησή» του από το Μαξίμου.

«Oμηρος» του αντιπροέδρου της Ν.Δ., Αδωνη Γεωργιάδη, φαίνεται πως είναι ακόμα μια φορά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο λόγος, αυτή τη φορά, έχει να κάνει με την απομάκρυνση του πρώην προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο οποίος οδηγήθηκε σε παραίτηση από το Μαξίμου, όχι εξαιτίας των αλλαγών στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ούτε φυσικά εξαιτίας της αποδοκιμασίας της κυβέρνησης για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας.

Η εμπλοκή συνεργατών του Γεωργιάδη στα σκάνδαλα του αλήστου μνήμης ΚΕΕΛΠΝΟ, επί υπουργίας του μάλιστα, και οι δικαστικές εξελίξεις σε αυτή την υπόθεση «υπαγόρευσαν» το διαζύγιο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline