Σάββατο 27 Απριλίου 2024  01:46:45

Απέτυχε ο Γιώργος Παπανδρέου σε φιλόδοξο ρόλο...σωτήρα του ΚΙΝΑΛ, αν και αρχηγός άλλου κόμματος, του ΚΙΔΗΣΟ. Λοιδώρησαν ή απέρριψαν τον όρο του να αποσυρθούν οι βασικοί υποψήφιοι για να κατέβει ως ...ενωτικός ο ίδιος. Κύριο

Ο Ανδρέας Λοβέρδος συνεχίζει να έχει σημαντική απήχηση και πρωτιά στα έως τώρα προεκλογικά δεδομένα, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις.

1.Αμετακίνητοι στις επιλογές και εκφράζοντας το γενικό κλίμα προς την ανανέωση οι διεκδικητές της ηγεσίας Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Καστανίδης διεμήνυσαν στον κ. Παπανδρέου ότι δεν θα υποχωρήσουν και ότι θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου.

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης, σε ανάρτησή του, δεν χαρίστηκε στον πρώην πρωθυπουργό και σχολίασε: «Φαντάζομαι ότι στα πλαίσια της «πρωτοβουλίας ενότητας της παράταξης» που ανέλαβε ο ΓΑΠ συναντώντας τους υποψήφιους Προέδρους του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, θα τους λέει να μη διασπάσουν το ΠΑΣΟΚ όπως έκανε αυτός το 2015 και να μη ξαναδιαγράψουν τον Κ. Σημίτη, όπως έκανε αυτός το 2008».

2.-Σε θρίλερ και τελικά σε φάρσα εξελίχθηκε χθες η εκλογική διαδικασία στο Κίνημα Αλλαγής, μετά την πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου (και τα αληθινά της κίνητρα,που εξόργισαν τους πάντες)να προχωρήσει σε συναντήσεις με τους 6 υποψηφίους για την προεδρία του κόμματος.

Κατά τις πρώτες ώρες της ανακοίνωσης και μετά φούντωσαν τα –συνήθη επιπόλαια και ευφάνταστα- κίτρινα σενάρια για το τι προτίθεται να κάνει ο πρώην πρωθυπουργός, με ανθρώπους του περιβάλλοντός του να τον πιέζουν εδώ και καιρό να είναι υποψήφιος. Και μάλιστα με σοβαρή προοπτική γι αυτό .
Ο Γιώργος Παπανδρέου, έτσι έθεσε , παρασκηνιακά, ως προϋπόθεση για να κατέβει την... απόσυρση των βασικών υποψηφίων, δηλαδή του Νίκου Ανδρουλάκη, του Ανδρέα Λοβέρδου και του Χάρη Καστανίδη, των υποψηφίων δηλαδή, που ήταν στην κούρσα πριν αποσυρθεί η Φώφη Γεννηματά (στη συνέχεια προστέθηκαν και οι Βασίλης Κεγκέρογλου, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης).

Η λογική του κ. Παπανδρέου ήταν ότι με έναν υποψήφιο και χωρίς διαμάχες θα δοθεί εικόνα ενότητας του χώρου, την οποία ο ίδιος μπορούσε, λέει, να εκφράσει. Ενώ υπήρξε διασπαστής, επικριτής σφοδρός του ΠΑΣΟΚ και ιδρυτής δικού του κόμματος, του ΚΙΔΗΣΟ, που καταψηφίσθηκε στις εκλογές του 2015 και συνέχισε να το διατηρεί ενεργό μέχρι σήμερα για να μπορεί να προεδρεύσει στην διαλυμένη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Αμετακίνητοι οι Ανδρουλάκης, Λοβέρδος και Καστανίδης διαμήνυσαν πριν συναντηθούν με τον ΓΑΠ ότι δεν συζητούν καν αυτό το ενδεχόμενο, αρνούνται την πρόταση Παπανδρέου και θα διεκδικήσουν κανονικά την ηγεσία του κόμματος.

Ήδη ο Ανδρέας Λοβέρδος σε δήλωσή του κατέταξε στους "πρώην" τον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας ότι "όπως η πρόεδρος δήλωσε ότι εγγυάται ενότητα και θα διασφαλίσει τις διαδικασίες το ίδιο οφείλουν να κάνουν και όλοι οι πρώην πρόεδροι της παράταξης Σημίτης και Βενιζέλος".

Στα "στρατόπεδα" Ανδρουλάκη και Καστανίδη, η κίνηση Παπανδρέου προκάλεσε σκωπτικά σχόλια και εκνευρισμό.

O κ. Παπανδρέου συναντήθηκε πάντως με τον πρώην υπουργό του και υποψήφιο Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος μετά τη συνάντηση και σε διάλογο που είχε με δημοσιογράφους, είπε ότι "το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης", τονίζοντας πως "δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα". Λίγο αργότερα, ο Γιώργος Παπανδρέου είδε και τον Παύλο Χρηστίδη, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιο για την προεδρία να δηλώνει αμέσως μετά: "Είναι πάντα χαρά μου να μιλάω με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση".

Διχασμός αντι για ενότητα

Έτσι, η πρωτοβουλία Παπανδρέου, όποιοι και αν ήταν οι στόχοι του πρώην πρωθυπουργού, έχει δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα εντός του Κινήματος Αλλαγής, με τους υποψήφιους να θεωρούν unfair την προσπάθεια του να πλασαριστεί ως υπερ-τασικός και ενωτικός, την ώρα που μάλλον το ήδη "μικρό χωριό" βυθίζεται ξανά στην εσωστρέφεια.

Γερουλάνος: Θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες

Μετά την διάρκειας μίας ώρας συνάντηση, που είχε με τον Γ. Παπανδρέου, ο Π. Γερουλάνος είπε σε δημοσιογράφους ότι το διακύβευμα είναι η ενότητα της παράταξης: «Θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα».

Στην πρώτη επικοινωνία που είχαν χθες, ο κ. Γερουλάνος φέρεται να ξεκαθάρισε στον πρώην πρωθυπουργό, ότι δεν προτίθεται να κάνει πίσω στην υποψηφιότητά του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline