Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  03:44:52

«Με Σπίρτζη, Ραγκούση, Ξενογιαννακοπούλου και Κουρουμπλή δεν πρόκειται να βρεθούμε». Μόνοι ξεκάθαρος και επικριτικός στην στρατηγική ΓΑΠ «ουράς στον ΣΥΡΙΖΑ» ο Ανδρέας Λοβέρδος. Μόνος αιχμηρός και ο Ν. Ανδρουλάκης. Κύριο

Ολοι οι άλλοι υποψήφιοι λίγο-πολύ στη γραμμή Γιώργου, με εμφανή προσπάθεια σύμπλευσης και προσωρινής συνεργασίας αργότερα.

1«Οχι» Λοβέρδου και πάλι σε ενδεχόμενο συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ
Σκληραίνει τη στάση του και την κριτική του ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά την υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής από τον Γιώργο Παπανδρέου, που διαρκώς πλαγιοσκοπεί τον ΣΥΡΙΖΑ με τις συνεχείς ευλογίες για προοδευτική-δημοκρατική κυβερνητική συνεργασία του Κ ΙΝΑΛ με την Κουμουνδούρου..

Τέλος στα σενάρια περί δήθεν προοδευτικής διακυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, σε περίπτωση εκλογής του για την ηγεσία του κόμματος με μια νέα , δεύτερη και ξεκάθαρη ανάρτηση στο Twitter.

«Στο ίδιο σχήμα με Σπίρτζη, Ραγκούση, Ξενογιαννακοπούλου και Κουρουμπλή δεν πρόκειται να βρεθούμε», δηλώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές κατά της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου. Πρόκειται, οι περισσότερους για πρώην στενούς και έμπιστους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι αμείφθηκαν με διακρίσεις και αξιώματα από τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η βουλευτής Τζάκρη και άλλοι, προκαλώντας τους άλλοτε συντρόφους τους με όλα όσα κατηγορούσαν μέχρι τότε, βαρειά κατά Τσίπρα και Κουμουνδούρου.

Η ανάρτηση του Ανδρέα Λοβέρδου στο twitter

«Καθαρό: Εάν οι πολίτες με προτιμήσουν θα βάλω τέλος στα σενάρια περί δήθεν προοδευτικής διακυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο σχήμα με Σπίρτζη, Ραγκούση, Ξενογιαννακοπούλου και Κουρουμπλή δεν πρόκειται να βρεθούμε», έγραψε.
Καθαρό: εάν οι πολίτες με προτιμήσουν θα βάλω τέλος στα σενάρια περί δήθεν προοδευτικής διακυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο σχήμα με Σπίρτζη, Ραγκούση, Ξενογιαννακοπούλου και Κουρουμπλή δεν πρόκειται να βρεθούμε #Ρεθυμνο #Andreas pic.twitter.com/peviPtiSYz
— Andreas Loverdos (@a_loverdos) October 22, 2021

2.Όπως είπε «εάν οι πολίτες με προτιμήσουν θα βάλω τέλος στα σενάρια περί δήθεν προοδευτικής διακυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ». Χθες άλλωστε ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε πει επί του θέματος «σε ότι,τι αφορά τη χώρα και τη διακυβέρνηση της σπεύδω να σας πω με βεβαιότητα ότι η δική μου υποψηφιότητα θα καταστρέψει κάθε σενάριο που εξυφαίνεται για μία δήθεν συγκυβέρνηση ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ίσως και Βαρουφάκη. Αυτό το σενάριο, που εγώ το βλέπω πια μπροστά μου, δεν θα περάσει όσο είμαι εγώ εκεί και αν είμαι Πρόεδρος δεν θα γίνεται και συζήτηση γι' αυτό».

3.Ανδρουλάκης: «Όχι» σε επαγγελματίες πολιτικούς που θα είναι 40 χρόνια στη Βουλή
Ξεκαθάρισε ότι δεν αποτελεί στόχο η συγκυβέρνηση με την ΝΔ ή το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προτεραιότητα αποτελεί ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ, μία μεγάλη Δημοκρατική παράταξη

''Όχι'' σε επαγγελματίες πολιτικούς που θα είναι 40 χρόνια στη Βουλή δήλωσε ο ευρωβουλευτής, και υποψήφιος για την προεδρίας του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα του Olympia Forum, κάνοντας επανειλημμένα αναφορά στο ΠΑΣΟΚ.

''Οι νέοι δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς, τους θεωρούν επαγγελματίες οι οποίοι θα πουν ότι πρέπει για να πάρουν την ψήφο του ελληνικού λαού και την επόμενη μέρα δεν θα πράξουμε αυτό που λένε. Οραματίζομαι να αλλάξει αυτό, και να έχουμε πολιτικούς που δε θα είναι 40 χρόνια στη Βουλή και το μόνο τους κίνητρο είναι να κάθονται σε θέσεις εξουσίας, με πολιτικό τους εργαλείο το λαϊκισμό και το πελατειακό κράτος. Εμείς θα είμαστε συνεπείς απέναντι στα μεγάλα εθνικά θέματα, συνεπείς απέναντι στον ελληνικό λαό" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε ότι δεν αποτελεί στόχο η συγκυβέρνηση με την ΝΔ ή το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προτεραιότητα αποτελεί ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ, μία μεγάλη Δημοκρατική παράταξη που θα μπορεί να πρωταγωνιστήσει με ιδέες, θέσεις και πρόγραμμα. "Πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα

Ο κ. Ανδρουλάκης, με αφορμή και τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ και τις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί για το επόμενο διάστημα, δήλωσε περήφανος σοσιαλδημοκράτης λέγοντας πως "είναι η πιο χρήσιμη ιδεολογία για την ανθρωπότητα που σέβεται τον άνθρωπο και το κοινωνικό κράτος. ''Ως ΠΑΣΟΚ πρέπει να επαναφέρουμε αυτές τις ιδέες για να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα. Πρέπει να χτίσουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό που στηρίζεται στη διαφάνεια την αξιοκρατία και ένα σαφές προγραμματικό πλαίσιο για το μέλλον" πρόσθεσε.

4.«Στον δρόμο για μια Ελλάδα δυνατή, για μια κοινωνία ανοιχτή, για μια οικονομία παραγωγική, όλες και όλοι, έχουν λόγο και ρόλο», επισημαίνει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ με τρόπο γενικόλογο και πάντα με δηλώσεις, όπως και άλλοι, σύμπλευσης με τον ΓΑΠ.
Στις 6.245 ανέρχονται οι υπογραφές που κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος. Όπως αναφέρει ο ίδιος σε γραπτή του δήλωση «φίλες και φίλοι, κατέθεσα απόψε στην επιτροπή εκλογικής διαδικασίας (ΕΔΕΚΑΠ), 6.245 υπογραφές πολιτών από όλη τη χώρα που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Πολίτες, που θέλουν να δουν την προοδευτική παράταξη να γίνεται ξανά δύναμη ελπίδας».

«Μπροστά μας έχουμε σχεδόν 2 μήνες για να μιλήσουμε με όσες περισσότερες Ελληνίδες και Έλληνες μπορούμε, για τις θέσεις και τις προτάσεις μας, να ανταλλάξουμε ιδέες, να ακούσουμε και να καταγράψουμε τις προσδοκίες, τις αγωνίες και τις ελπίδες τους», επισημαίνει ακόμη ο κ. Γερουλάνος.

«Στον δρόμο για μια Ελλάδα δυνατή, για μια κοινωνία ανοιχτή, για μια οικονομία παραγωγική, όλες και όλοι, έχουν λόγο και ρόλο. Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι», καταλήγει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline