Κυριακή 28 Απριλίου 2024  19:46:53

Οι πιο αποτυχημένες, μέσα σε ποταμό, δηλώσεις για το θάνατο της αείμνηστης Φ. Γεννηματά: Ο κυνισμός του Κύρτσου ότι θα ωφελήσει κομματικά το ΚΙΝΑΛ. Η φεμινιστική διάσταση της Γεροβασίλη ότι πολέμησε σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον. Κύριο

Η διακήρυξη Βαρουφάκη ότι δεν έπρεπε να πεθάνει γιατί ....είναι λίγες οι γυναίκες στη Βουλή.

-Πολλές οι θερμές ,αυθεντικές, ειλικρινείς και ευαίσθητου επιπέδου δηλώσεις και εκδηλώσεις αυτές τις ημέρες. Όμως και παράλληλα πολλές οι κοινοτυπίες κι οι συμβατικές δηλώσεις, ξύλινες από πραγματικά αισθήματα. Με ένα συνεχές αναμάσημα και μηρυκασμούς , δήθεν αστραφτερών λέξεων, όπως αξιοπρέπεια, γενναιότητα, συγκίνηση,, μεγάλη θλίψη, υπόδειγμα ήθους, σόκ και οδύνης κ.α.

Όλγα Γεροβασίλη / Η Φώφη Γεννηματά πολιτεύτηκε σε ένα σκληρό, ανδροκρατούμενο περιβάλλον

1. Οθάνατος της Φώφης μας στέρησε ένσν άνθρωπο, που δεν περίσσευε στη Βουλή, μια γυναίκα που έβαζε φρένο στη άκρατη ανδροκρατία της πολιτικής σκηνής, μια ακόμη ελπίδα επικράτησης στο ευάλωτο της ύπαρξής μας. Προσωπικά μετανιώνω, που δεν προσπάθησα να τη γνωρίσω όσο ήταν μαζί μας».. Δήλωση χαρμάνι, φεμινιστική, μεταφυσική και στο βάθος «φαλλοκρατική» για την αρσενική ακαταδεξιά να την γνωρίσει –ούτε τυπικά- επί δύο και πλέον χρόνια μέσα στη Βουλή και ειδικότερα στη αίθουσα της Ολομέλειας. .

2,«Πάνδημη η θλίψη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Είμαι συγκλονισμένη από το γεγονός, το θέαμα του άδειου εδράνου στη Βουλή με τα λουλούδια επάνω σε αυτό ήταν συγκλονιστική εικόνα. 'Μάχομαι και ζω' είχε πει η Φώφη, κι αυτό πρέπει να το κρατήσουμε», δήλωσε αρχικά Στο Κόκκινο 105.5 η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η κα Όλγα Γεροβασίλη.

«Είχε μιλήσει για τη μάχη που έδωσε, μοιράστηκε μαζί μας όσα βίωνε, ήταν μαχήτρια. Αυτό την ατσάλωσε. Η Φώφη Γεννηματά πολιτεύτηκε σε ένα σκληρό, ανδροκρατούμενο περιβάλλον. Δεν λύγισε ποτέ. Ήταν πάντα χαμογελαστή, κι έδωσε μάχες με ήθος και ανθρωπιά και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», υπογράμμισε η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προσθέτοντας πως «ακόμη κι ως πολιτική αντίπαλος, στεκόταν με ηθική απέναντι σε όλους, εκφραζόταν με ευαισθησία. Με την αναχώρηση ξαναβάζει το μέτρο των προτεραιοτήτων. Το μείζον είναι η ανθρώπινη ζωή και η ευημερία των ανθρώπων. Είναι μάθημα για όλους μας, δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε».

«Έχουμε την πιο ανεύθυνη κυβέρνηση που έχει ζήσει ο τόπος», τόνισε μεταξύ άλλων η κα Γεροβασίλη στον Γιώργο Τραπεζιώτη, αναφερόμενη στην εξάπλωση της πανδημίας και στον τρόπο που διαχειρίζεται την κατάσταση η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εξήγησε δε πως «όταν δίνεις το μήνυμα της χαλάρωσης, έχοντας ταυτόχρονα αποτύχει το πρόγραμμα εμβολιασμού, οι άνθρωποι δεν θα κρατήσουν
αποστάσεις και δεν θα σεβαστούν τα μέτρα προστασίας».

2.Επίθεση του Κώστα Μπακογιάννη κατά του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου για τον πολιτικό του κυνισμό. Διαπίστωσε "πολιτικά οφέλη" γύρω από τον θλιβερό θάνατο της Φώφης Γεννηματά. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 02:53

Δεκάδες αρνητικά σχόλια στο Διαδίκτυο για την έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στην νεκρή πολιτικό.

1.Μπακογιάννης κατά Κύρτσου για την ανάρτηση με αφορμή τον θάνατο της Γεννηματά και μεγάλη επιδοκιμασία στο Διαδίκτυο προς τον δήμαρχο Αθηναίων και τη πολιτική του ευαισθησία.

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανάρτηση στο Twitter του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου με αφορμή τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.
Συγκεκριμένα ο κ. Γιώργος Κύρτσος είχε γράψει πως η μάχη της Φώφης Γεννηματά δημιουργεί ένα κύμα συμπάθειας που μπορεί να αποτελέσει πολιτικό κεφάλαιο για το ΚΙΝΑΛ. Άμεσα οι χρήστες του twitter αντέδρασαν εντονότατα. Ένας από αυτούς ήταν και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος σε με δηκτικό τρόπο την ανάρτηση Κύρτσου, γράφοντας τη γνωστή από τα αρχαία ελληνικά ρήση «Αιδώς Αργείοι».

Η ανάρτηση Κύρτσου

«Η αντοχή και η αξιοπρέπεια που έδειξε η Φώφη Γεννηματά στη μάχη με τον καρκίνο στέλνει κοινωνικά μηνύματα και δημιουργεί ένα κύμα συμπάθειας που μπορεί να αποτελέσει πολιτικό κεφάλαιο για το Κιν.Αλλ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Η αντοχή και η αξιοπρέπεια που έδειξε η Φώφη Γεννηματά στη μάχη με τον καρκίνο στέλνει κοινωνικά μηνύματα και δημιουργεί ένα κύμα συμπάθειας που μπορεί να αποτελέσει πολιτικό κεφάλαιο για το Κιν.Αλλ.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.
— Γιώργος Κύρτσος (@GiorgosKyrtsos) October 25, 2021
. Με άλλα λόγια ο κ. Κύρτσος μας είπε πως ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά θα αποτελέσει αιτία για να γυρίσει ο κόσμος στο ΠΑΣΟΚ, σε μια διατύπωση που μόνο ως άθλια μπορεί να χαρακτηριστεί.
Γιώργος Κύρτσος TWITTER

Στη συνέχεια επανήλθε με νέα ανάρτηση στην οποία έγραψε:

"Με εντυπωσίασε ότι η Φώφη Γεννηματά δεν άφησε τη μάχη για την υγεία της να επηρεάσει την πολιτική, θεσμική λειτουργία της. Και την πιο κρίσιμη ώρα πρόσφερε με τη στάση της στην κοινωνία και τον πολιτικό χώρο που υπηρέτησε. Τιμώ αυτήν που έφυγε για ήθος, στάση, παράδειγμα, προσφορά", ανέφερε στη δεύτερη ανάρτησή του ο Γιώργος Κύρτσος, χωρίς όμως να μπορεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις.
Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.
Πολλοί έκαναν λόγο για ντροπιαστική τοποθέτηση, για ακραιφνή κυνισμό και για απόπειρα πολιτικής καπηλείας ενός τραγικού συμβάντος. Η αλήθεια είναι δε, πως οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης "ενώθηκαν" εναντίον του κ. Κύρτσου, απ' όποιο πολιτικό χώρο κι αν "προέρχονται".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline