Κυριακή 28 Απριλίου 2024  14:55:35

Bild: Μια από τις πιο μισητές γυναίκες στην Ελλάδα. Δεν της συγχωρούν οι Έλληνες: 1.Tον διπλό εκβιασμό (μνημόνιο λιτότητας, απειλή εκδίωξης από Ε.Ε). 2.Tο Όχι στις αποζημιώσεις της Κατοχής. 3.Τον φιλοτουρκισμό της. Κύριο

Ληξιπρόθεσμη και απλώς υπηρεσιακή Καγκελάριος έρχεται στην Ελλάδα για ένα τυπικό-ευγενικό αποχαιρετισμό, που θα κρύψει τα ουσιώδη θέματα της «σκληρής και άδικης» συμπεριφοράς της απέναντι στην Ελλάδα, σχεδόν όλη την δεκαετία του 2010.

1. Δεν θα της είναι δύσκολο να κάνει δημόσια μια αυτοκριτική, ανώδυνη πλέον, ότι λχ. υπήρξε υπερβολική σε πίεση και ίσως άδικη απέναντι στους Έλληνες την εποχή της κρίσης.
Ήδη υπηρεσιακή Καγκελάριος, με υπηρεσιακή ιδιότητα για άλλες 15-20 ημέρες πριν αποσυρθεί θα έχει συμβατικές-γενικόλογες συζητήσεις για διμερή θέματα, ευρωπαϊκά και άλλα της Ανατ. Μεσογείου. Με μια ανάλαφρη επισκόπηση των ελληνογερμανικών σχέσεων.

2.Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας για την επίσκεψη της υπηρεσιακής καγκελαρίου - Η Μέρκελ «εξακολουθεί να βρίσκεται στην 3η θέση στη λίστα των μισητών Γερμανών μετά τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε» επισημαίνει το δημοσίευμα με τίτλο «Η χρεοκοπία των Ελλήνων κόστισε στην Ευρώπη 600 δισ.»
«Την Πέμπτη προσγειώνεται μια από τις πιο μισητές γυναίκες στην Ελλάδα: η Άνγκελα Μέρκελ» γράφει η Bild, σε άρθρο το οποίο τιτλοφορεί «Η χρεοκοπία των Ελλήνων κόστισε στην Ευρώπη 600 δις».

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «η γερμανίδα καγκελάριος εξακολουθεί να βρίσκεται στην τρίτη θέση στη λίστα των μισητών Γερμανών μετά τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μια τέτοια σύγκριση είναι φυσιολογική στην Αθήνα: Εικόνες της Μέρκελ και του Σόιμπλε κυκλοφορούν εδώ για χρόνια με γένια του Χίτλερ, περιβραχιόνια με σβάστικα, σε τανκς ή ως φρουροί των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Η Μέρκελ θέλει να κλείσει αυτό το κεφάλαιο: Σήμερα και την Παρασκευή σκοπεύει να αποχαιρετήσει τις κρίσεις της - τη δημοσιονομική και την προσφυγική. Και οι δύο προέρχονται από εδώ – από την Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσιακή -πλέον- καγκελάριος αναμένεται σήμερα το βράδυ στην Αθήνα, σε μια από τις τελευταίες θεσμικές επισκέψεις της ως επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, αποδεχόμενη την πρόσκληση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να επισκεφτεί την Ελλάδα, στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, στη Σλοβενία.

Ρόλος διαμεσολαβητή

Για την Καγκελαρία, «το ταξίδι στην Ελλάδα είναι σημαντική ένδειξη της στενής συνεργασίας των δύο χωρών», σε μια εποχή μετάβασης της Γερμανίας, παρότι το Βερολίνο προσδοκά στη συνέχιση του διαμεσολαβητικού του ρόλου, ιδίως στο πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, και στην «εποχή Σόλτς».

Η ίδια, άλλωστε, η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε πως θα «κοιμάται ήσυχη» παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Όλαφ Σολτς και σε ένα συμμαχικό κυβερνητικό σχήμα μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), των Πρασίνων και των Φιλελεύθερων (FDP) παρά τις «διαφορετικές πολιτικές», εφόσον ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μέχρι τότε, Ελλάδα και Γερμανία «έχουν στο πλαίσιο της ΕΕ πολλά κοινά ζητήματα και συμφέροντα», είχε επισημάνει με αφορμή την επισημοποίηση του ταξιδιού η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ, περιγράφοντας ως πεδία σύγκλισης μεταξύ των δύο χωρών τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, τη δημόσια υγεία, τη μετανάστευση.

3. Ανούσια επίσκεψη Μέρκελ για αποχαιρετισμό, μετά από πρόκληση Μητσοτάκη. Σταθερά φιλότουρκη και υπέρ Ερντογάν. Απόλυτα μνημονιακή κατά της Ελλάδας επί Παπανδρέου-Παπαδήμου-Σαμαρά. Με ανοίγματα συμπάθειας και χαλάρωσης προς Αλ.Tσίπρα. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Χωρίς σπουδαία χημεία συνεργασίας με τον Κυρ.Μητσοτάκη και με «ανθελληνικές θέσεις» για το Μεταναστευτικό, σε αντίθεση με το παρελθόν.

1.Την Αθήνα πρόκειται να επισκεφθεί στις 28 και 29 Οκτωβρίου η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ως υπηρεσιακή, δηλαδή προσωρινή και χωρίς εξουσίες.

Δεν φέρθηκε καλά στους Έλληνες με ακραίες απόψεις και απειλές στην αρχή της λιτότητας, αρχές της δεκαετίας του 2010 αλλά ούτε και τα τελευταία δύο χρόνια, έντονα υποστηρικτική προς την πολιτική σε Αιγαίο και Κύπρο του Τ. Ερντογάν..........................................
....................3. Όπως έχει προγραμματισθεί, για ένα αποχαιρετισμό την Αθήνα θα επισκεφθεί, στις 28 και 29 Οκτωβρίου, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Ουλρίκε Ντέμερ. Μετά από πρόσκληση του Κυρ. Μητσοτάκη και αφού επισκέφθηκε με δική της πρωτοβουλία, πριν ημέρες, για αποχαιρετισμό προσωπικά του Ερντογάν και της Τουρκίας, που δεν είναι ούτε ευρωπαϊκή χώρα ούτε μέλος τη Ε.Ε.

Η τελευταία επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ ως καγκελάριος στην Αθήνα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και λόγω της ταραχώδους σχέσης της με την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, αλλά και της στάσης που διαχρονικά κρατά απέναντι στην Τουρκία.
Η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει σήμερα Πέμπτη (28/10) το βράδυ δείπνο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο θα συναντηθεί και την Παρασκευή (29/10) στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κοινή συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί για τις 12:30.
Η απερχόμενη Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην τελευταία της "αποχαιρετιστήρια" συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε για τις τουρκογερμανικές σχέσεις: "Γεωστρατηγικά είμαστε εξαρτημένοι ο ένας από τον άλλο".

3.Ελληνική ευρωκρίση και προσφυγικό

Τα 16 χρόνια της Μέρκελ στην καγκελαρία έχουν ταυτιστεί ωστόσο στο μυαλό του Έλληνα αναγνώστη πιο πολύ με άλλα γεγονότα: με την προσφυγική κρίση του 2015 και την κρίση στην ευρωζώνη (που παραλίγο να βγάλει την Ελλάδα από το κοινό νόμισμα), με την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την έκρηξη της ισλαμιστικής τρομοκρατίας (ISIS, Daesh), με τη μεταμόρφωση του Τούρκου ηγέτη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (που ξεκίνησε ως μετριοπαθής φίλος της γερμανικής χριστιανοδημοκρατίας προτού καταλήξει ισλαμοεθνικιστικής wannabe σουλτάνος που τα θέλει όλα δικά του και εκβιάζει για να τα αποκτήσει) και την άνοδο της ακροδεξιάς.

Ο Άνγκελα Μέρκελ βρέθηκε, ως ηγέτιδα, να εκπέμπει παλαιάς κοπής σταθερότητα μέσα σε έναν ολοένα και πιο ασταθή κόσμο που αλλάζει. Οι φίλοι της θα της πιστώσουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ (εκείνο το «εάν πέσει το ευρώ, πέφτει και η Ευρώπη» που ύψωσε ως ανάχωμα ενάντια σε όσα προωθούσε τότε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε) αλλά και την ανθρωπιστική διαχείριση του προσφυγικού (των - για ένα διάστημα - ανοιχτών γερμανικών συνόρων και εκείνου του «θα τα καταφέρουμε», ενάντια σε όσα προωθούσαν τότε πολιτικοί όπως ο Χορστ Ζεεχόφερ).

Όταν μάλιστα εκείνη ρωτήθηκε πρόσφατα ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της 16ετούς θητείας στην καγκελαρία, η ίδια απάντησε: «Κατά την κρίση του ευρώ, όταν ζήτησα τόσο πολλά από τους πολίτες της Ελλάδας». Το εάν αυτό όντως ισχύει ή όχι, δεν έχει μεγάλη σημασία πια, αν και θα μπορούσε να «πουληθεί» ως μια εκ των υστέρων «δικαίωση» για την Ελλάδα, με την υποσημείωση βέβαια πως η Μέρκελ ως πολιτικός έχει και έναν μύθο να συντηρήσει... τον δικό της, που έχει να κάνει και με το πως θα ήθελε η ίδια να τη θυμούνται............

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline