Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  15:51:05

Τσίπρας σε Μητσοτάκη χθες στη Βουλή: «Δεν υπάρχει μόνο κύμα άρνησης για τους εμβολιασμούς, αλλά και για την Απογραφή δεκαετίαςτης Στατιστικής Υπηρεσίας. Αρνήσεις από έλλειψη αξιοπιστίας- εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση». Κύριο

Μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου έχουν τελευταίο περιθώριο να αυτοαπογραφούν οι πολίτες, στο πλαίσιο της απογραφής πληθυσμού και κατοικιών που «τρέχει» η ΕΛΣΤΑΤ το 2021.

1.Κατά παράγοντες της ΝΔ στελέχη και οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, πλην του ορατού Π. Πολάκη, (που ευθέως κατήγγειλε ο Πρωθυπουργός και χθες στη Βουλή για τη ανάλογη «υπονομευτική δράση» του) ενθαρρύνουν τους αντιεμβολιαστές, με συστηματικό τρόπο και επίμονο επί τόσους μήνες, ενώ δεν αποκλείουν να βρίσκονταν πίσω και από τις πολλές αρνήσεις και τις κλειστέ πόρτες των Ελλήνων να απογραφούν. Με συνέπεια να υπάρξουν πολλές παραιτήσεις από εκατοντάδες απογραφείς συνεργάτες και να παρατηρείται μεγάλη απροθυμία πολλών στην επαρχία κυρίως, να δώσουν τα αναγκαία στοιχεία στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, με συνέπεια να πέσει έξω το χρονοδιάγραμμα του Κράτους και αναγκαστικά να υπάρξει παράταση για πρώτη φορά.

Επιταχυντής της κρίσης ο Μητσοτάκης, είναι ο αυτουργός της υγειονομικής τραγωδίας τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία και τριτολογία του

2.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο αυτουργός της υγειονομικής τραγωδίας που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία και τριτολογία του στη Βουλή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε πανικό και αλλάζει άποψη από τη μία μέρα στην άλλη. «Αποκαλείτε ψεύτες την αντιπολίτευση, τους ανθρώπους της ΕΙΝΑΠ, της ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΕΔΗΝ, ψεύτες και τους πολίτες που ζουν την τραγωδία. Είστε αυτουργός αυτής της τραγωδίας που βιώνει η κοινωνία. Γιατί και λάθος σήματα δώσατε, και αποφάσεις δεν πήρατε».
«Είστε επιταχυντής της κρίσης, έχετε τεράστια ευθύνη για την τραγωδία που βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και αναφέρθηκε στο «έλλειμμα αξιοπιστίας που σας διακατέχει κύριε Μητσοτάκη. Η αξιοπιστία, η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό τοίχος ανοσίας που θα έπρεπε να χτίσουμε απέναντι στην πανδημία».

«Δεν μπορείς να χτίσεις κλίμα εμπιστοσύνης όταν από την πρώτη στιγμή είστε εσείς ο ίδιος που δημιουργείτε κλίμα αναξιοπιστίας, όταν ο ίδιος παραβιάζετε τα μέτρα. Όταν αντιμετωπίζει την εμβολιαστική καμπάνια στη λογική της χρηματοδότησης των ΜΜΕ για να δημιουργήσετε δικό σας καθεστώς. Κρύβετε τους υπουργούς σας μην τυχόν έρθουν και καταθέσουν και πουν αλήθειες για τη δόλια επιλογή σας να πάρετε τα λεφτά των φορολογουμένων και να φτιάξετε το δικό σας καθεστώς. Ούτε η απογραφή δεν προχωράει. Σας προβληματίζει αυτό; Δημιουργείτε ένα κλίμα άρνησης στους πολίτες ακόμα και για τα αυτονόητα πράγματα» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Στους συνταξιούχους υποσχεθήκατε ότι θα διατηρήσετε τη 13η σύνταξη και δώσατε το ένα δισ. για να καλύψετε τις τρύπες από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης».

3.Απογραφή: Δεν θα δοθεί άλλη παράταση -Plan B με τηλεφωνικές συνεντεύξεις

Μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου έχουν περιθώριο να αυτοαπογραφούν οι πολίτες, στο πλαίσιο της απογραφής πληθυσμού και κατοικιών που «τρέχει» η ΕΛΣΤΑΤ το 2021.

Όσοι δεν αυτοαπογραφούν -δείτε οδηγίες για την αυτοαπογραφή εδώ- μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, θα κληθούν να περάσουν από συνέντευξη με εκπρόσωπο της ΕΛΣΤΑΤ. Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Θάνος Θανόπουλος, μιλώντας στα «Νέα», δήλωσε ότι το αργότερο μέχρι την επόμενη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου θα έχουν μοιραστεί όλοι οι φάκελοι, σε κάθε γωνιά της χώρας, και οι πολίτες θα έχουν ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να ολοκληρώσουν την αυτοαπογραφή.

«Η αυτοαπογραφή προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ο λόγος, όμως, που δώσαμε την παράταση αυτή – σημειωτέον, δεν θα υπάρξει άλλη παράταση – ήταν κυρίως εξαιτίας της αβεβαιότητας για την εξέλιξη της πανδημίας, αν θα μας επιτρέψουν, δηλαδή, οι συνθήκες να πάμε στα σπίτια των πολιτών και να τους απογράψουμε» σημείωσε ο κ. Θανόπουλος και προσέθεσε:

«Έτσι, δώσαμε περισσότερο χρόνο στον κόσμο να λάβει τους κωδικούς και να αυτοαπογραφεί. Παράλληλα, εμείς ως Αρχή στο διάστημα αυτό θα οργανωνόμαστε και θα προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο να γίνει το δεύτερο στάδιο της απογραφής μέσω αποκεντρωμένης τηλεφωνικής επικοινωνίας», σημειώνει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline