Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  10:15:05

Αυστηρή, νέα εντολή στην Αστυνομία: «Θα συλλαμβάνονται αμέσως και θα παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη οι «ακτιβιστές (τραμπούκοι- δημαγωγοί) εναντίον της εμβολίων». Κύριο

Φίλης για Πιερία: Αυστηρή τιμωρία για τη θρασύδειλη ομάδα παρακρατικών αντιεμβολιαστών.

Αγρότες, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ένας απόστρατος αστυνομικός, είναι οι έντεκα συλληφθέντες, μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», για την πρωτοφανή ενέργεια «σύλληψης» του διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου στην Πιερία.
Και οι 11 δράστες –9 άνδρες και 2 γυναίκες– συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κατερίνης. Πρόκειται για μία 49χρονη από την Πιερία και μια 54χρονη από την Ημαθία.

Όσον αφορά στους άνδρες, οι 4 είναι από την Πιερία, δύο από την Ημαθία και οι υπόλοιποι από την Αττική, τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλονίκη. Οι συλληφθέντες είναι από 42 έως άνω των 70 ετών.
Οι τρεις από τους 11 συλληφθέντες έχουν παιδιά που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες, με τόπο κατοικίας την Ημαθία, είχαν καταθέσει μήνυση οι διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου την 6η Δεκεμβρίου, καθώς ο συγκεκριμένος, που δηλώνει άνεργος, πήγαινε καθημερινά έξω από το σχολικό συγκρότημα και προκαλούσε μικροεπεισόδια διαμαρτυρόμενος για την εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Υποστήριζε μάλιστα ότι «επιτάσσει» το σχολείο λέγοντας ότι είναι εξουσιοδοτημένος από άλλους γονείς.
Δεν είχε τότε συλληφθεί εντός ορίων του αυτοφώρου και η μηνυτήρια αναφορά στάλθηκε στον εισαγγελέα.

Ειδικότερα, σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα:

• της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού,
• της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού,
• της απειλής,
• της συκοφαντικής δυσφήμησης,
• της απλής σωματικής βλάβης
και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών

Παράνομη και παράλογη συμπεριφορά

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί σε Γυμνάσιο του νομού Πιερίας:

«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία κάνουν το καθήκον τους απέναντι στην κοινωνία για την υγεία και ασφάλεια όλων των πολιτών.»

» Η αρπαγή σήμερα του διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία από μια ομάδα φανατικών και αλλοπρόσαλλων ατόμων αποτελεί ασφαλώς παράνομη και παράλογη συμπεριφορά.»
» Όποιοι προκαλούν καθ' αυτόν τον τρόπο την Ελληνική κοινωνία με εγκληματικές πράξεις παραπέμπονται κατευθείαν από την Ελληνική Αστυνομία στη Δικαιοσύνη» είναι η εντολή –σύσταση του αρμόδιου υπουργού..

Φίλης για Πιερία: Αυστηρή τιμωρία για τη θρασύδειλη ομάδα παρακρατικών αντιεμβολιαστών
«Εκφράζω την συμπαράστασή μου στον γυμνασιάρχη της Πιερίας και τον αποτροπιασμό μου για την επίθεση που δέχτηκε», τονίζει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Φίλης

«Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη σύλληψή τους και ζητούμε την αυστηρή τιμωρία των δραστών» σημειώνει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Φίλης, για την επίθεση σε γυμνασιάρχη, στην Πιερία.
Αναλυτικά η δήλωση:

«Εκφράζω την συμπαράστασή μου στον γυμνασιάρχη της Πιερίας και τον αποτροπιασμό μου για την επίθεση που δέχτηκε από θρασύδειλη ομάδα παρακρατικών αντιεμβολιαστών. Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη σύλληψή τους και ζητούμε την αυστηρή τιμωρία των δραστών.

Δεν θα εκπλαγούμε αν διαπιστωθεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια και μάλιστα στην ίδια περιοχή, προέρχεται από τους κύκλους εκείνους που στην περίοδο της συμφωνίας των Πρεσπών είχαν προβεί σε προπηλακισμούς και σε εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον σπιτιών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενθαρρυμένοι τότε από την έξαλλη και ανεύθυνη πολιτική της ΝΔ για το Μακεδονικό.

Έτσι θέριεψαν τα "άνθη του κακού" στην Πιερία και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με τον εθνικισμό να δίνει τώρα τη θέση του στον σκοταδισμό και τον δυσοίωνο αντιεπιστημονικό ανορθολογισμό, με τραγικά αποτελέσματα και χιλιάδες θύματα της αντιεμβολιαστικής παραφροσύνης».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline