Κυριακή 19 Μαϊου 2024  01:50:42

Εκτεταμένη και μεγάλη πλέον η εγκληματική συμπεριφορά των Ρομά-τσιγγάνων, (Ελλήνων και Βαλκάνιων) οργανωμένων σε ομάδες ληστειών και κλοπών σε όλη την Ελλάδα. Κύριο

Αποσιωπάται το προκλητικό φαινόμενο, με κάθε είδους παραβατικότητα-εγκληματικότητα από πολλά ΜΜΕ.

1.Ζεφύρι: Επίδειξη δύναμης με βαρύ οπλισμό από συμμορίες, μετά τη σύλληψη συμμορίας υπεύθυνης για δεκάδες κλοπές στα βόρεια προάστια.
Σε μια προκλητική επίδειξη δύναμης προχώρησαν νεαροί κάτοικοι του Ζεφυρίου. Δημοσιοποίησαν στα προφίλ τους στα social media βίντεο στα οποία εμφανίζονται να πυροβολούν κατά ριπάς στον αέρα.

Σε μια προκλητική επίδειξη δύναμης προχώρησαν νεαροί κάτοικοι του Ζεφυρίου. Δημοσιοποίησαν στα προφίλ τους στα social media βίντεο στα οποία εμφανίζονται να πυροβολούν κατά ριπάς στον αέρα.

Τα βίντεο έχουν τραβηχτεί έξω από σπίτι της περιοχής. Εμφανίζονται να κρατούν βαρύ οπλισμό και να πυροβολούν στον αέρα θέλοντας προφανώς να στείλουν μήνυμα ισχύος σε μέλη αντίπαλων ομάδων με έδρα την περιοχή των Άνω Λιοσίων.

Ερευνάται εάν η πρωτοβουλία τους αυτή συνδέεται με ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε προ ημερών σε καφετέρια επί της λεωφόρου Φυλής, που ανήκει σε μια από τις ισχυρότερες οικογένειες της περιοχής. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι παρόμοια περιστατικά σαν και αυτό που δημοσιοποιήθηκε στα social media είναι σχεδόν καθημερινά.
Λένε ακόμα ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις που διεξάγονται στην περιοχή έχουν λανθασμένο προσανατολισμό καθώς στοχεύουν στην απομάκρυνση των τοξικομανών και όχι στη σύλληψη των ναρκεμπόρων που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ζητούν μάλιστα στενότερη συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου, σε περίπτωση που αντιληφθούν περιστατικά σαν και το χθεσινό, να μπορούν να επεμβαίνουν άμεσα.

18.10.2021..Συμμορία Ρομά «ξάφρισε» 120.000 ευρώ από σπίτια μέσα σε τρεις μήνες 

Αλλη σπείρα Ρομά «μετακόμισε» από Ασπρόπυργο... Θεσσαλονίκη με στόχο εύπορους ηλικιωμένους6

Το χρονικό διάστημα από 29 Μαΐου έως 28 Αυγούστου 2021, διέπραξαν συνολικά 18 κλοπές και 5 απόπειρες κλοπής από διαμερίσματα - Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν οκτώ άτομα
H δράση συμμορίας Ρομά που εμπλέκεται σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών από οικίες, σε Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρο και Κρήτη εξακριβώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 27χρονου άνδρα, έξι γυναικών από 23-30 και ενός 17χρονου, και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και εγκληματική οργάνωση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι προαναφερόμενοι, τουλάχιστον από τον Μάιο του 2021, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και προέβαιναν σε κλοπές από διαμερίσματα, από όπου αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.

Ως προς την μεθοδολογία τους, δρούσαν με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση και εντόπιζαν πολυκατοικίες «στόχους», κινούμενοι με το πρόσχημα της επαιτείας ή της πώλησης μικροαντικειμένων. Στη συνέχεια, με την χρήση των κουδουνιών των διαμερισμάτων, αφού βεβαιώνονταν για την απουσία των ιδιοκτητών τους, παραβίαζαν τις εισόδους τους και διέπρατταν κλοπές.

Όπως εξακριβώθηκε, το χρονικό διάστημα από 29 Μαΐου έως 28 Αυγούστου 2021, διέπραξαν συνολικά 18 κλοπές και 5 απόπειρες κλοπής από διαμερίσματα σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Κρήτης και συγκεκριμένα:

3. 12 συλλήψεις μετά την έφοδο των αστυνομικών στον καταυλισμό των Ρομά.

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών, για την αντιμετώπιση του φαινομένου διάπραξης κλοπών σε φωτοβολταϊκά πάρκα περιοχών της Βοιωτίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη συνολικά 12 ατόμων

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εξαρθρώθηκαν 3 συμμορίες, τα μέλη των οποίων ενέχονται στη διάπραξη 18 κλοπών και 5 αποπειρών κλοπής σε φωτοβολταϊκά πάρκα ευρύτερων περιοχών της Θήβας και της Λιβαδειάς
Η συνολική χρηματική αξία των αφαιρεθέντων καλωδίων και άλλων αντικειμένων, καθώς και το κόστος των φθορών που προκάλεσαν τα μέλη των συμμοριών, υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 71 άτομα και 7 οχήματα, προσήχθησαν 20 άτομα, ενώ διενεργήθηκαν 18 έρευνες σε οικίες

Επιπλέον, συνελήφθη 1 άτομο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης, για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και κλοπή
Κατασχέθηκαν (2) οχήματα που χρησιμοποιούσαν, κατά περίπτωση, οι συμμορίες, εκ των οποίων το ένα φορτωμένο με μεταλλικά αντικείμενα

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021) το πρωί, στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν συνολικά δώδεκα (12) άτομα.
Η επιχείρηση εκπονήθηκε στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού, για την αντιμετώπιση του φαινομένου διάπραξης κλοπών σε φωτοβολταϊκά πάρκα περιοχών της Βοιωτίας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών και Λιβαδειάς, του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, Διμοιριών Υποστήριξης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας, Ευβοίας και Φθιώτιδας, καθώς και Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, των Τμημάτων Ασφαλείας Λιβαδειάς, Θηβών, Άμφισσας – Δελφών, Χαλκίδας και του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, επετεύχθη η εξάρθρωση τριών (3) συμμοριών, τα μέλη των οποίων ενέχονται στη διάπραξη συνολικά δεκαοκτώ (18) κλοπών και πέντε (5) αποπειρών κλοπής σε φωτοβολταϊκά πάρκα και μίας (1) κλοπής από εταιρεία, ευρύτερων περιοχών της Θήβας και της Λιβαδειάς.
Η εξάρθρωση των συμμοριών, είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένων ερευνών και κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων και δεδομένων, που είχαν συλλεχθεί με μεθοδικότητα από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών και Λιβαδειάς.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά την πρώτη συμμορία, συνελήφθησαν και τα επτά (7) μέλη της, εκ των οποίων έξι άνδρες και μία γυναίκα.
Οι ανωτέρω, το χρονικό διάστημα από 10-09-2021 έως 01-10-2021, ενέχονται στη διάπραξη οκτώ (8) κλοπών και μίας (1) απόπειρας κλοπής, σε φωτοβολταϊκά πάρκα ευρύτερης περιοχής της Λιβαδειάς.
Αναφορικά με την δεύτερη συμμορία, συνελήφθησαν δύο (2) από τα τρία μέλη της, ενώ το τρίτο ταυτοποιήθηκε και αναζητείται για να συλληφθεί.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα