Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024  18:07:40

Με τη φαντασία του Παπαδιαμάντη ή της Αγκάθα Κρίστι η τελευταία νύχτα της Ιριδας και οι άλλοι δύο θάνατοι.... Πάτρα: Σενάρια, εκδοχές, υποψίες – Στο μικροσκόπιο οι ιατρικοί φάκελοι των παιδιών. Κύριο

Όπως μετέδωσε αποκλειστικά το Live News, την τελευταία νύχτα της Ίριδας, το μωράκι βρισκόταν στο σπίτι με τη μητέρα του και τη θεία του, ενώ ο πατέρας απουσίαζε. Μετά τη νύχτα την επομένη στις 11 το πρωί διαπιστώθηκε ο θάνατός του από τη θεία του.

1.Πολλά τα σενάρια φαντασίας τύπου Παπαδιαμάντη, Αγκάθας Κρίστι και άλλων συγγραφέων για οικογενειακά δράματα και αιφνιδιαστικούς θανάτους σε νοσοκομεία, εξοχικά και σπίτια, και αμέτρητα τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας στην Πάτρα, τα οποία κατέληξαν μέσα σε τρία χρόνια με παρόμοια κλινική εικόνα. Όμως όχι από ίδια ιατρική ασθένεια και μάλιστα-κατά δήλωση διευθυντή του Ωνασείου-όχι από καρδιολογικό πρόβλημα, ως κύρια αιτία.

Ιατροδικαστές και γιατροί προσπαθούν να αντιληφθούν τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο των κοριτσιών ενώ οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών και οι δικαστικές αρχές έχουν αναλάβει να ρίξει φως στην υπόθεση με τις έρευνες να στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση.

Σημαντικό ρόλο στη λύση της υπόθεσης αναμένεται να παίξει ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας που σημειώθηκε πιο πρόσφατα από τους άλλους δύο. Ακόμα δεν έχει δοθεί εντολή για εκταφή της σορού του κοριτσιού καθώς για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα να εξεταστούν πολλά ακόμα στοιχεία. Συγκεκριμένα εκκρεμούν να πραγματοποιηθούν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της 9χρονης, τα αποτελέσματα των οποίων θα γίνουν γνωστά το αργότερο μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

Κρίσιμες θεωρούνται οι μαρτυρίες των ατόμων που θα κληθούν να καταθέσουν για την υπόθεση. Ανάμεσά τους θα κληθούν σύμφωνα με το OPEN περίπου 15 γιατροί ιατροδικαστές, παιδίατροι και εργαζόμενοι στις κλινικές που νοσηλεύτηκαν τα κορίτσια, αλλά και συγγενείς των παιδιών και φυσικά οι γονείς.

Πάτρα: Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Ίριδας

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την τελευταία νύχτα της Ίριδας, του μικρότερου εκ των τριών κοριτσιών που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 6 μηνών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Live News, το κορίτσι τη νύχτα του θανάτου του βρισκόταν στο σπίτι του μαζί με τη μητέρα και τη θεία της, ενώ ο πατέρας απουσίαζε.

Όταν το απόγευμα ξύπνησε η μητέρα της την τάισε κρέμα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ έδειχνε ευδιάθετο και κάθισε με τη θεία του. Το βράδυ μητέρα και θεία έκαναν μαζί μπάνιο το παιδί την τάισαν και η μητέρα το έβαλε στην κούνια για ύπνο. Στις 2.30 τα ξημερώματα. το μωρό ξύπνησε, η μητέρα του έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και εκείνο ξανακοιμήθηκε.
Την επόμενη ημέρα, στις 11.30 το πρωί η μητέρα ζήτησε από τη θεία να ξυπνήσει το παιδί, όταν η θεία πλησίασε την κούνια βρήκε το κοριτσάκι ξεσκέπαστο, ενώ τα χείλη του ήταν μελανιασμένα και τα μάτια του μισάνοιχτα. Όταν προσπάθησε να ακούσει την καρδία του συνειδητοποίησε ότι δεν ανέπνεε και αμέσως κάλεσαν ασθενοφόρο.

Το ασθενοφόρο έφτασε πολύ γρήγορα στο σπίτι, ενώ μητέρα και θεία προσπαθούσαν με μαλάξεις να επαναφέρουν το 6μηνών παιδί, αλλά μάταια. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Ο πατέρας του κοριτσιού ενημερώθηκε άμεσα για το τραγικό συμβάν.
Σπάνιο παθολογικό πρόβλημα είχαν βρει οι γιατροί

Σύμφωνα με τις αρχικές ιατρικές πιστοποιήσεις ο θάνατος του μωρού οφειλόταν σε αιφνίδια ανακοπή με απροσδιόριστη αιτία Μετά από ιστοπαθολογικές εξετάσεις, προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από σπάνιο εκ γενετής παθολογικό πρόβλημα (αγενεσία φλεβόκομβου). Σύμφωνα με τους γιατρούς, εξαιτίας του παθολογικού πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη.

Μετά τον θάνατο της μικρής Ίριδας, άτομα από το στενό περιβάλλον της οικογένειας, ανέφεραν πως οι γονείς τη φρόντιζαν και ακολουθούσαν πιστά τις συμβουλές των γιατρών. Κανείς δεν άφησε έστω μια υπόνοια για κακομεταχείριση ή ακόμα και αδιαφορία.
Από την οικογένεια της μικρής ακολουθούνταν πιστά οι οδηγίες της παιδιάτρου. Είχε κάνει όλα τα εμβόλια, όπως επίσης και τις προβλεπόμενες εξετάσεις. Όλες ήταν φυσιολογικές.

2.Την ώρα που γιατροί προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο με τους θανάτους των τριών αδερφών στην Πάτρα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, το MEGA φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας αποκλειστικές πληροφορίες για την τελευταία νύχτα της Ίριδας.
Πρόκειται για το μικρότερο από τα τρία κορίτσια της οικογένειας, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 6 μηνών. Όπως μετέδωσε αποκλειστικά το Live News, την τελευταία νύχτα της Ίριδας, το μωράκι βρισκόταν στο σπίτι με τη μητέρα του και τη θεία του, ενώ ο πατέρας απουσίαζε.

Το χρονικό της τραγωδίας

Τη μέρα που πέθανε το μωρό, η μητέρα των τριών παιδιών ήταν μόνη στο σπίτι, χωρίς τον σύζυγό της και είχε πάει για να την βοηθήσει η αδελφή της. Το μωρό ξύπνησε στις 17.30 το απόγευμα και αφού το τάισε η μαμά του βρεφική κρέμα, έκατσαν μαζί με τη θεία του, στον καναπέ. Το μωρό δεν γκρίνιαζε, δεν έδειχνε να το απασχολεί κάτι και ήταν ευδιάθετο.
Τίποτα δεν δείχνει τα όσα θα επακολουθήσουν. Μάνα και θεία φροντίζουν την Ίριδα και μαζί την ετοιμάζουν για το βραδινό ύπνο. Είναι η νύχτα που έμελλε να είναι η τελευταία της ζωής της...

Λίγο αργότερα, πριν νυχτώσει, η μητέρα και η θεία το έκαναν μπάνιο. Στη συνέχεια της έδωσαν γάλα και αμέσως μετά η μητέρα το έβαλε στην κούνια για να κοιμηθεί. Το μωρό κοιμόταν συνήθως με πιπίλα, ένα μικρό πανάκι πετσετέ στο χεράκι του και μια κουβερτούλα τύπου fleece.
Η μικρή Ίριδα πέφτει για ύπνο και οι δύο γυναίκες κάθονται και συζητούν. Όλα κυλούν ήρεμα μέχρι εκείνη την ώρα.
To μωρό ξύπνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 02.30. Η μαμά του, πήγε από πάνω του, του έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και το μωρό ξανακοιμήθηκε.

Η μικρή Ίριδα νεκρή στην κούνια της

Την επόμενη ημέρα, στις 11.30, η μητέρα ζήτησε από τη θεία να πάει να ξυπνήσει το μωρό για να το ταΐσουν και να πάνε βόλτα. Η θεία πλησίασε την κούνια και βρήκε το 6 μηνών παιδί ξεσπέπαστο, τα χείλια του ήταν μελανιασμένα και τα μάτια του μισάνοιχτα.
Αμέσως, έβαλε τα χέρια της στο στήθος του μωρού και διαπίστωσε ότι δεν ανέπνεε.

Η θεία σε κατάσταση σοκ φωνάζει την αδερφή της για βοήθεια. Τη μητέρα της μικρής Ίριδας που μέχρι εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στην κουζίνα, ανυποψίαστη για την τραγωδία, καθώς πίστευε ότι το αγγελούδι της, με ένα μικρό διάλειμμα, κοιμόταν από το προηγούμενο βράδυ.
Τρέχοντας η θεία, πήγε στην κουζίνα και φώναξε τη μητέρα του μωρού για βοήθεια. Η θεία άρχισε ΚΑΡΠΑ και τεχνητή αναπνοή και ζήτησε από την μητέρα να πάει για να την βοηθήσει και να καλέσουν ασθενοφόρο.

Οι μαλάξεις συνεχίζονται αλλά η Ίριδα δεν επανέρχεται. Το ασθενοφόρο φτάνει στο σπίτι ταχύτατα αλλά η μάχη για το αγγελούδι έχει ήδη χαθεί...
Το ασθενοφόρο έφτασε σχεδόν αμέσως, σε περίπου 5 λεπτά. Στο μεταξύ η μητέρα και η θεία συνέχιζαν τις μαλάξεις στο νεογέννητο κοριτσάκι, χωρίς όμως αυτό να επανέρχεται. Στο Καραμανδάνειο που μεταφέρθηκε, οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.
Για το μεγάλο κακό ενημερώνεται γρήγορα και ο πατέρας. Μόλις ένα χρόνο μετά τον θάνατο του πρώτου του παιδιού, καλείται να διαχειριστεί ένα νέο τραγικό χτύπημα.

Χωρίς και πάλι να γνωρίζει την αιτία θανάτου. Όπως συνέβη και με τη Μαλένα το 2019 όταν σε συνέντευξή του, στο newsit.gr, εμφανιζόταν συντριμμένος.
Στην περίπτωση της Ίριδας όμως ο θάνατος διαπιστώνεται εντελώς αναπάντεχα μέσα στο σπίτι. Το αγγελούδι δεν έχει πεθάνει μέσα σε νοσοκομείο.
Τόσο η μητέρα, όσο και η θεία δεν καταλόγισαν κάπου την ευθύνη και δεν μπορούσαν να φανταστούν το λόγο που πέθανε το μωρό. Και οι δύο απέκλεισαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
Η αρχική έκθεση των γιατρών έκανε λόγο για αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι το παιδί είχε σπάνιο καρδιολογικό πρόβλημα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline