Τρίτη 18 Ιουνίου 2024  16:34:45

Εμβόλιο Novavax: Τελευταία ελπίδα να εκλογικευθούν οι αρνητές και οι εμβολιομάχοι σε πολλές χώρες... Στην Ελλάδα οι πρώτες 474.000 δόσεις από Τρίτη- Τετάρτη. Στόχος οι 310.000 επίμονοι, πάνω από τα 60. Κύριο

Πότε έρχεται το άλλο «ελκυστικό εμβόλιο» της Sanofi.



1. Ελπιδοφόρο εγχείρημα από την επόμενη εβδομάδα. Με ανάλογες γενικές προσδοκίες σε πολλές χώρες να σπάσει το σκληρό μέτωπο των αντιεμβολιαστών. .Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Novavax αναμένεται να φθάσουν την ερχόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα. Πρόκειται για το πρωτεϊνικό εμβόλιο για τον κορονοϊό, στο οποίο οι ειδικοί και οι αρχές ευελπιστούν ότι θα γίνει από όσους συμπολίτες μας δεν εμβολιάσθηκαν επειδή είχαν φόβους για πιθανές παρενέργειες από τα υπόλοιπα.

Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης, την επόμενη εβδομάδα έρχεται το εμβόλιο της Novavax το οποίο έχει μάλιστα πλήρη έγκριση από τον FDA.
Στην χώρα μας θα φθάσουν την επόμενη εβδομάδα 474.000 δόσεις, ενώ με βάση τα όσα έχει δηλώσει ο Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα για να κλείσει κανείς ραντεβού θα ανοίξει στις αρχές Μαρτίου.

Σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο της Sanofi αναμένεται να φθάσει στη χώρα μας στο τέλος Μαρτίου σύμφωνα με την Μίνα Γκάγκα και θα αποτελεί άλλο ένα όπλο στη φαρέτρα μας κατά του κορονοϊού.

2.Κορονοϊός – Εμβόλιο: Η Σλοβακία φέρνει το Novavax για να πείσει τους σκεπτικιστές

Το υπουργείο Υγείας της Σλοβακίας άνοιξε σήμερα την πλατφόρμα για τις εγγραφές για το νέο εμβόλιο της Novavax κατά της Covid, το οποίο οι ειδικοί ελπίζουν ότι θα πείσει τους σκεπτικιστές καθώς παρασκευάστηκε σύμφωνα με μια πιο συμβατική τεχνολογία.
Η Σλοβακία, χώρα 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων, παρουσιάζει ποσοστό εμβολιασμού από τα πιο χαμηλά της ΕΕ, με μόνο το 51% του πληθυσμού εμβολιασμένο με δύο δόσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

"Οι εγγραφές θα αρχίσουν σήμερα, 15 Φεβρουαρίου και η ίδια η διαδικασία του εμβολιασμού στο τέλος του μήνα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του υπουργείου Ζουζάνα Ελιάσοβα.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρίας ως το πέμπτο επίσημο εμβόλιο στην ΕΕ.
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε δηλώσει τότε ότι ήλπιζε πως το εμβόλιο, με την ονομασία Nuvaxovid, θα "μπορεί να είναι μια ισχυρή ενθάρρυνση για τους ανεμβολίαστους ή αυτούς που δεν έκαναν την αναμνηστική τους δόση!".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline