Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024  09:17:13

Η Δραμινή Άννα Κορακάκη, μετά το χρυσό ολυμπιακό: Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής στο Κάιρο. Μεγάλες παγκόσμιες επιτυχίες έως τα 26 της χρόνια. Κύριο

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25 μέτρων και το χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων και έγινε ο δεύτερος Έλληνας αθλητής μετά τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα το 1912, και η πρώτη γυναίκα Ελληνίδα αθλήτρια στην ιστορία των Ελληνικών Ολυμπιακών Ομάδων, που κατέκτησε δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων.

Γνώρισε μια κάποια κάμψη αγωνιστική τα τελευταία δύο χρόνια αλλά αποδείχθηκε προσωρινή Ξαναβρήκε τη μεγάλη κλάση της.,.Το πρώτο «χρυσό» μετάλλιο για τον ελληνικό αθλητισμό για το 2022 «κατοχυρώθηκε στο όνομα της Άννας Κορακάκη. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο πρώτευσε στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ., στο παγκόσμιο κύπελλο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κάιρο.

Η Άννα Κορακάκη μετέβη στη Αίγυπτο σε άριστη αγωνιστική κατάσταση και αυτό φάνηκε από τους προκριματικούς. Με σκορ 98, 96, 95, 98, 98 και προκρίθηκε στον τελικό με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση. Στον αγώνα για τα μετάλλια από το πρώτο γκρουπ πήραν το «εισιτήριο» η Βουλγάρα Κονσταντίνοβα και η Γερμανίδα Ρέιτζ και από το δεύτερο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και η Ινδή Έσα Σινγκ.

Στον αγώνα των μεταλλίων, η Κορακάκη και η Σινγκ άφησαν πίσω τους την Κονσταντίνοβα και το χρυσό κατέκτησε η Ολυμπιονίκης μας υπερισχύοντας της Ινδής με 16-4.
Πριν από τους αγώνες οι αθλητές και οι αθλήτριες σήκωσαν πανό το οποίο έγραφε «Όπλα μόνο στον αθλητισμό. Όχι στον πόλεμο. Ειρήνη στην Ουκρανία».

Στο ίδιο αγώνισμα η Χριστίνα Μόσχη τερμάτισε 9 στα προκριματικά και κατέλαβε την 18η θέση στην τελική κατάταξη με 574 βαθμούς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline