Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024  07:14:13

Τζ. Μπάιντεν: «Οι διεφθαρμένοι ολιγάρχες του Πούτιν κλέβουν τον ρωσικό λαό και κρύβουν τα χρήματα στις χώρες μας...». Νέα λίστα διωκόμενων μεγιστάνων και εμπόδια στην εισαγωγή ειδών πολυτελείας.(βότκα, χαβιάρι, διαμάντια). Κύριο

Δεν περιλαμβάνονται και πάλι ούτε ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ του Σκορπιού ούτε ο Ιβάν Σαββίδης του ΠΑΟΚ.

1.Κλιμακώνεται έντονος και επιθετικός ο οικονομικός πόλεμος με πολλαπλούς στόχους-από τις Τράπεζες και το ΔΝΤ έως τις καταθέσεις, τις πολυτελείς βίλλες, τις συμμετοχές σε επιχειρήσεις και στις μαύρες λίστες για βίζες και διαβατήρια στη Δύση. Πρώτοι και κύριοι στόχοι με διάφορες κυρώσεις και ειδικά εμπόδια οι Ρώσοι ολιγάρχες, στενούς φίλους-ευνοούμενους -συνεταίρους του Βλ. Πούτιν.

Από χθες, ανάμεσα στα προϊόντα που μπαίνουν σε καθεστώς εμπάργκο τα διαμάντια αλλά και τα θαλασσινά , με πρώτο το χαβιάρι.- Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ακόμη περισσότεροι Ρώσοι ολιγάρχες θα υπόκεινται σε ειδικούς περιορισμούς
Την ανάπτυξη περαιτέρω τιμωρητικής δράσης σε βάρος της Ρωσίας ανακοίνωσε o πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενώ το Κρεμλίνο κλιμακώνει τις επιθετικές κινήσεις.

Σε συντονισμό με την Ευρώπη, οι ΗΠΑ θα αυξήσουν την πίεση στη Μόσχα, εισάγοντας ένα νέο πακέτο κυρώσεων μετά τα τιμωρητικά μέτρα που αφορούσαν στην ενέργεια και πιστοποιούν τον τερματισμό των ρωσικών εισαγωγών πετρελαίου στην Αμερική.

Το νέο πακέτο κυρώσεων από τις ΗΠΑ αφορά στο εμπάργκο σε διαμάντια, αλκοόλ, ρωσική βότκα, θαλασσινά και χαβιάρι. Επιπλέον, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταματήσουν να εξάγουν είδη πολυτελείας στη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Η απαγόρευση ισχύει, μεταξύ άλλων, για κοσμήματα, ρούχα και οχήματα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν επίσης να αυξήσουν τους δασμούς σε πολλά ρωσικά προϊόντα.

Ο Μπάιντεν αναφέρθηκε και σε πιθανή σύγκρουση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ με τον ρωσικό στρατό, λέγοντας πως αυτό θα ξεκινούσε τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο και ο ίδιος σκοπεύει να κάνει τα πάντα, ώστε να αποφευχθεί. «Δεν πρόκειται να κάνουμε έναν πόλεμο κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

2.Παράλληλα, στη «μαύρη λίστα» της Ουάσινγκτον μπαίνουν όλο και περισσότερα ονόματα Ρώσων δισεκατομμυριούχων που θα υπόκεινται σε περιορισμούς.

Όσον αφορά στις επιπλέον κυρώσεις κατά Ρώσων ολιγαρχών ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η G7 πρόκειται και να αυξήσει τις κυρώσεις αλλά και τον αριθμό των ολιγαρχών κατά των οποίων στρέφονται αυτές.

«Η G7 ενισχύει την πίεση στους διεφθαρμένους Ρώσους δισεκατομμυριούχους. Προσθέτουμε νέα ονόματα στη λίστα των ολιγαρχών και των οικογενειών τους που στοχεύουμε, και αυξάνουμε τον συντονισμό μεταξύ των χωρών της G7», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο ίδιος, όπως μεταδίδει το CNN δήλωσε ότι οι Ρώσοι ολιγάρχες, «υποστηρίζουν τον Πούτιν, κλέβουν από τον ρωσικό λαό και επιδιώκουν να κρύψουν τα χρήματά τους στις χώρες μας. Είναι μέρος αυτής της κλεπτοκρατίας που υπάρχει στη Μόσχα και πρέπει να συμμεριστούν τον πόνο αυτών των κυρώσεων».
«Ενώ στοχεύουμε στα σούπερ γιοτ τους και στις εξοχικές κατοικίες τους, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, θα τους κάνουμε επίσης πιο δύσκολο να αγοράσουν ακριβά προϊόντα που κατασκευάζονται στη χώρα μας, παράλληλα την εξαγωγή αγαθών πολυτελείας στη Ρωσία», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline