Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024  11:21:56

Bάρβαρος εισβολέας, όσο κανένας, ο Πούτιν. Με αδίστακτους μισθοφόρους από Μέση Ανατολή και Αφρική, «συμπληρώνει» τους ανελέητους βομβαρδισμούς κατά πάντων. Κύριο

Με κυνισμό και χωρίς κανένα σεβασμό σε κανόνες πολέμου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε πως τουλάχιστον 16.000 μισθοφόροι-μαχαιροβγάλτες κυρίως από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική θέλουν να πολεμήσουν στο ουκρανικό μέτωπο.

1.Αφρικανοί μισθοφόροι και επαγγελματίες φονιάδες του (κάθε)πολέμου χωρίς ηθικά ερείσματα, από καταφθάνουν ως «εθελοντές» στο πλευρό των Ρώσων στον πόλεμο εναντίον της πολιορκούμενης Ουκρανίας. Με σκοπό μαζί με άλλους «επαγγελματίες δολοφόνους » από τη Μέση Ανατολή, απλό Συρία και Ιράν ,να ριχθούν στις μάχες αναμέτρησης εντός του πόλεων, μιά αναμέτρηση σώμα με σώμα, στην οποία υστερούν οι στρατιώτες Ρώσοι. Η μάχη ενδυναμώνεται με στρατό μισθοφόρων. Αποτελούν την πιο σκληρή μορφή μαχητών, που δεν γνωρίζουν από εθνότητες, ένοπλους ή αμάχους. Δρουν κατ' εντολή όποιου πληρώνει και στο πέρασμά τους σκορπούν τον θάνατο.

«Ρώσοι αδέλφια μας, εμείς οι Αφρικανοί, ερχόμαστε σύντομα. Κουράγιο! Κουράγιο!».
Στο βίντεο που ανέβασαν Ουκρανοί στο διαδίκτυο δείχνει πάνοπλους Αφρικανούς μαχητές να δηλώνουν έτοιμοι να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων στην Ουκρανία.

«Γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Οι Ρώσοι στρατιώτες πραγματοποιούν στρατιωτικές επιχειρήσεις προκειμένου να επιβάλλουν την ειρήνη εναντίον του ουκρανικού εθνικισμού. Εμείς, οι φαντάροι από την Αφρική, είμαστε έτοιμοι να πάμε κοντά στα αδέλφια μας τους Ρώσους, να βρεθούμε δίπλα τους και να τους στηρίξουμε».

Είναι η ώρα των μισθοφόρων. Της πιο σκληρής μορφής μαχητών, που δεν γνωρίζουν από εθνότητες, ένοπλους ή αμάχους. Σκοτώνουν κατ' εντολή όποιου πληρώνει και λεηλατούν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Η λεγεώνα των... Ρώσων

Μόλις χθες ο Ρώσος υπουργός Άμυνας. Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε πως τουλάχιστον 16.000 μισθοφόροι κυρίως από τη Μέση Ανατολή, θέλουν να πολεμήσουν στο ουκρανικό μέτωπο.

Όπως αποκαλύπτει το BBC ήδη από τις πρώτες μέρες των μαχών μέσω της πλατφόρμας Telegram ειδοποιούνται μισθοφόροι κυρίως πρώην στελέχη της «αόρατης» ομάδας Wagner. Στις ιδιωτικές συζητήσεις ο πόλεμος αναφέρεται ως «πικ νικ στην Ουκρανία», ενώ οι προϋποθέσεις μειώνονται ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των πολεμιστών.
Οι ουκρανικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με μισθοφόρο που συνελήφθη στο πεδίο της μάχης.

Υπό την κάλυψη της συμμετοχής στη ρωσική Ομοσπονδία ο Πούτιν στέλνει στο μέτωπο και Τσετσένους μαχητές. Σκληροτράχηλους μουσουλμάνους πιστούς στον ηγέτη τους, Ραζμάν Καντίροφ, που δεν ξεχνούν να επικαλεστούν τον Αλλάχ.

Μαχητές της ελευθερίας

Από τα πολωνικά σύνορα περνούν επίσης καθημερινά μισθοφόροι που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Κιέβου. Η πηγή των χρημάτων άγνωστη, ενώ οι ίδιοι δηλώνουν απλά εθελοντές που πηγαίνουν για να βοηθήσουν. Ένας από αυτούς ο Ματίας, που μίλησε στην απεσταλμένη του MEGA, στην Πολωνία, Βελίκα Καραβάλτσιου.
Μαυροντυμένος περιμένει υπομονετικά στα σύνορα για να περάσει σε ουκρανικό έδαφος.

Επικαλείται μακρινή καταγωγή από την Ουκρανία και υπενθυμίζει πως στη χώρα του την Τσεχία, έχουν εμπειρίες από τη σοβιετική εισβολή.
«Πάω να δω τι μπορώ να κάνω. Θα πάω στη Λβιβ και μετά ίσως συνεργαστώ με κάποιον στον δρόμο προς το Κίεβο και μετά θα δω...», είπε.

Κοντά του ο Μάικλ από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχοντας ραμμένη στα ρούχα του την αστερόεσσα, δηλώνει πως είχε πολεμήσει ως πεζοναύτης στο Αφγανιστάν και πηγαίνει στην Ουκρανία ως μαχητής για την ελευθερία.
Όσο ο πόλεμος συνεχίζεται τόσο οι επαγγελματίες του πολέμου θα γεμίζουν με χρήμα βαμμένο με το αίμα αθώων πολιτών.

2. Ανελέητοι οι βομβαρδισμοί κατά πάντων – Ρουκέτες στη Λβιβ, αγωνία για Κίεβο
Σε στενό κλοιό βρίσκεται το Κίεβο ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται σε μεγάλες πόλεις

Με ρωσική επίθεση σε στρατιωτική βάση, περίπου 50 χλμ από το Λβιβ, ξεκίνησε η 18η ημέρα της εισβολής στην Ουκρανία. Την ίδια ώρα η ουκρανική πρωτεύουσα περιμένει την τελική επίθεση της Ρωσίας και έχει προετοιμαστεί – όσο μπορεί – για να την αντιμετωπίσει.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι θα βρεθούν αντιμέτωπες με μια μάχη μέχρι θανάτου, αν προσπαθήσουν να καταλάβουν το Κίεβο, ενώ σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ξύπνησαν και πάλι σήμερα Κυριακή το πρωί τους κατοίκους.

Βομβαρδισμοί και εκρήξεις στη Λβιβ

Ειδικότερα, εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα Κυριακή στο Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, περίπου 70 χλμ. από τα πολωνικά σύνορα και σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η πόλη επλήγη από ρουκέτες.

«Πολλαπλές εκρήξεις ακούστηκαν στο Λβιβ και τη Χερσώνα και υπάρχουν αναφορές ότι το Λβιβ δέχεται ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις», σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιντερνετική πόλη Kyiv Independent.
Οι εκρήξεις ακούγονταν στην Πολωνία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γερμανικού Πρακτορείου που βρίσκεται στο Πρζεμίσλ.

Ξανά σειρήνες στο Κίεβο

Στις 3.30 τα ξημερώματα της Κυριακής ήχησαν σειρήνες στην ουκρανική πρωτεύουσα για αεροπορική επιδρομή.

«Συναγερμός για αεροπορική επιδρομή σήμανε στο Κίεβο! Ζητούμε από όλους να μεταβούν εσπευσμένα στα καταφύγια της Πολιτικής Προστασίας» αναφέρει η ανακοίνωση της περιφερειακής διοίκησης του Κιέβου στο Telegram.
Ο Independent του Κιέβου έχει δημοσιεύσει χάρτη σε σχέση με την πολιορκία των Ρώσων στο Κίεβο. Δείτε πώς επιχειρούν να την κατακτήσουν:

Ποιες οι επόμενες κινήσεις του Ρώσου προέδρου

Ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Γιάννης Μπαλτζώης μίλησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» για την πορεία της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Εκτίμησε πως τις εικόνες που βλέπουμε στη Μαριούπολη ενδέχεται να τις δούμε και σε άλλες πόλεις όπως στο Χάρκοβο, στο Σούσι και ενδεχομένως και στην Οδησσό, εάν ο ρωσικός στρατός καταλάβει το λιμάνι Νικολάεβ.

Στη συνέχεια ανέφερε πως οι επιχειρήσεις μέσα σε κατοικημένες περιοχές είναι δύσκολες καθώς κάθε οικία και οικοδόμημα είναι ένα εν δυνάμει οχυρό.

Με τη σειρά του, ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Σωτήρης Σέρμπος εκτίμησε πως στην παρούσα φάση η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για διαπραγματεύσεις καθώς θέλει να κερδίσει λίγο χρόνο,είτε για ανεφοδιασμό των στρατευμάτων, είτε για την απόσυρση κάποιων και την τοποθέτηση νέων.

Ερωτηθείς ο κ.Σέρμπος για το εάν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να σταματήσει τον Ρώσο πρόεδρο απάντησε πως υπάρχει και το ενδεχόμενο ο Βλαντιμίρ Πούτιν να προβεί σε ισχυρότερες πράξεις σκεπτόμενος πως έχει ήδη δεχθεί σκληρές κυρώσεις και «δεν έχει τίποτε άλλο να χάσει».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline