Κυριακή 16 Ιουνίου 2024  01:14:29

Μιά ακόμη στενάχωρη δημοσκόπηση για τη ΝΔ, μακριά από τις παλαιές. Μονοψήφια η διαφορά, καθήλωση έως το...27%, διαρροή σε ΚΙΝΑΛ αλλά και προς ΣΥΡΙΖΑ. Κύριο

Πρόκειται για την πιο αρνητική σε ποσοστά και ποιοτικά στοιχεία δημοσκόπηση για τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Σε μονοψήφια επίπεδα κινείται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις (όχι όμως στις προεκτάσεις τ ων τελικών ψήφων)πλέον η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε πτωτική πορεία.

Κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, με τη διαφορά πλέον να βρίσκεται σε μονοψήφια επίπεδα. Την ίδια ώρα φουντώνει η δυσαρέσκεια των πολιτών καθώς εκτιμούν ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος δρόμο, ενώ σε πτωτική τροχιά βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega, η διαφορά στην πρόθεση ψήφου μειώθηκε κατά 1,8%, στο 7,6%, με τη ΝΔ να χάνει 1,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει 0,3%.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 27% (από 28,5% τον Φεβρουάριο), ο ΣΥΡΙΖΑ 19,4% (από 19,1%), το ΚΙΝΑΛ πέφτει στο 13,2% (από 14,5%) και ακολουθούν ΚΚΕ με 5% (από 5,2%), Ελληνική Λύση που είναι σταθερή στο 4,7% και ΜέΡΑ25 στο 3,5% από 2,9%. Το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη συγκεντρώνει 2,3%.

Ακόμα και με την αναγωγή, που η διαφορά είναι 9,5 μονάδες, η ΝΔ είναι στο 34,1% (ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ 31,5%), αρκετά μακριά από την αυτοδυναμία.

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα τονίζει το 61% (+10 μονάδες σε σχέση με το Νοέμβριο, +4 από τον προηγούμενο μήνα).

Οι πολίτες έχουν αρνητική εικόνα για το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε οικονομία 68%, υγεία 55% και εξωτερική πολιτική 43%.

Περαιτέρω κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έδειξε η δημοσκόπηση της Marc που προβλήθηκε την Τρίτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, με τη διαφορά να ανέρχεται στο 9,3%. Το κυβερνών κόμμα μέσα σε περίπου ένα μήνα έχασε 1,7 μονάδα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέβηκε κατά 0,3%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 30,8% (από 32,5%), ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ακολουθεί με 21,5% (από 21,2%), με το ΚΙΝΑΛ να καταγράφει πτώση του ποσοστού στο 14% (από 14,5%). Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,7% και το ΜεΡΑ25 2,9%.

Στο δεύτερο μέρος της έρευνας που παρουσιάστηκε την Πέμπτη, καταγράφηκε η ανησυχία των πολιτών για το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας, καθώς το 15,5% λέει πως δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις ανάγκες της και το 39,6% ότι έχει αναγκαστεί να περιορίσει βασικές ανάγκες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέλιος Πέτσας προ ημερών ομολόγησε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει σε πρόωρες εκλογές γιατί ο κόσμος θα «τιμωρήσει» τη ΝΔ όπως ανέφερε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline