Κυριακή 23 Ιουνίου 2024  06:34:54

Καθώς βιάζονται για άρση των μέτρων Πλεύρης- Μαξίμου... Πάλι στα ύψη όλα: 27.490 τα νέα κρούσματα, 73 νεκροί, 342 διασωληνωμένοι- 441 οι νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία. Κύριο

Λιγότερο επικίνδυνη η νέα μετάλλαξη της επιδημίας αλλά εύκολη στη μετάδοση. Εκτεταμένη, με πλήθος κρουσμάτων κατά δεκάδες χιλιάδες καθημερινά, με πολλά τα θύματα ανάμεσα στους μαθητές και εφήβους.

Βιαστικά τα σχέδια στον χώρο της Κυβέρνησης για άρση των περισσότερων μέτρων προστασίας εν όψει του Απριλίου, του πρώτου τουρισμού και του Πάσχα.. Είχαν δίκηο να είναι επιφυλακτικοί αρμόδιοι επιστήμονες, γιατί η μάχη κατά της επιδημίας δεν έχει τελειώσει Όλα πάλι εκτινάχθηκαν. Στα ύψη οι σκληροί δείκτες. Στους 73 οι νεκροί και 342 οι διασωληνωμένοι - Αυτά είναι τα νεότερα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα. 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ενημέρωση τα κρούσματα είναι 27.490, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.957.810, εκ των οποίων 49.2% άνδρες.

Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 73. Ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε τους 342. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 73, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 27.341 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 342 (65.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 201 (58.77%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 141 (41.23%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.431 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 441 (ημερήσια μεταβολή +27.83%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 402 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Αναλυτικότερα τα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν στην Αττική:

• Ανατολική Αττική: 1.328 κρούσματα
• Βόρειος Τομέας Αθηνών: 1.883 κρούσματα
• Δυτική Αττική: 297 κρούσματα
• Δυτικός Τομέας Αθηνών: 1.200 κρούσματα
• Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 2.688 κρούσματα
• Νήσων: 205 κρούσματα
• Νότιος Τομέας Αθηνών: 1.281 κρούσματα
• Πειραιώς: 1.176 κρούσματα

Δείτε τη γεωγραφική κατανομή:

list11

list12

2. Πλεύρης και Μαξίμου υπέρ νέας χαλάρωσης μέτρων για τους ... ανεμβολίαστους παραβάτες. Ποιά είναι. Διαφωνούν Γκάγκα- Παγώνη και άλλα μέλη της Επιτροπής. Κύριο

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 01:48

Στο όνομα της (εύκολης) ομαλοποίησης από τη δίχρονη δοκιμασία της επιδημίας, θυσιάζονται με ευκολία και έντονη ρουσφετολογία αρχές της νομιμότητας, της ισοπολιτείας και της αναγκαίας διάκρισης ανάμεσα σε νομιμότητα και παρανομία.
Βιαστικές εξαγγελίες και βιαστικές διαρροές από το υπουργό Υγείας, συνεργάτες του και παράγοντες του Μαξίμου να φανεί έντονα ότι βγαίνουμε από τη δοκιμασία της διετούς επιδημίας και βαδίζουμε στην ομαλότητα. Σύμφωνα με τους κύκλους αυτούς την τελική ευθεία για επιστροφή στην κανονικότητα οδεύει η χώρα με τη νέα χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό που ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση μετά από σχετικές εισηγήσεις ένα μέρους των ειδικών.(όχι όλων, όχι των περισσότερων).

Στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων για την πανδημία αναμένεται να δοθεί και ανάσα στους ανεμβολίαστους, καθώς μετά την κατάργηση του προστίμου από τις 15 Απριλίου, για τους άνω των 60, έρχεται και η πρόσβαση τους στην εστίαση, αλλά και στα εμπορικά καταστήματα. Επίσης μελετάται η κατάργηση της μάσκας για τους ανεμβολίαστους στους εξωτερικούς χώρους,.

Ειδικότερα, παρελθόν φαίνεται πως θα αποτελέσουν σύντομα οι εικόνες με το "σκανάρισμα" των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης σε εισόδους καταστημάτων εστίασης και λιανεμπορίου. Πιθανότατα από την Δευτέρα 2 Μαΐου δεν θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση, ενώ παράλληλα καταργούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Οι ανεμβολίαστοι οι όποιοι έως τώρα είχαν πρόσβαση μόνο σε κάποιους εξωτερικούς χώρους εστίασης με rapid test, θα αποκτήσουν ελεύθερη πρόσβαση.

Ο οδικός χάρτης σταδιακής κατάργησης όλων των μέτρων για τον κορονοϊό παρουσιάστηκε στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το επικρατέστερο σενάριο, τη Δευτέρα 2 Μαΐου δεν θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται η χαλάρωση των μέτρων μπορεί να ξεκινήσει πριν το Πάσχα (Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου), καθώς το Μαξίμου επιθυμεί σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής σεζόν, αλλά και για να τονώσει εστίαση και λιανεμπόριο, που πλήττονται από την ακρίβεια.
2. Παγώνη- Γκάγκα: Πρόωρο να μιλάμε για κατάργηση πιστοποιητικών και μέτρων. Δεν τελειώσαμε ακόμα με την επιδημία....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline