Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024  12:32:45

Πρόεδρος Κ.Τασούλας: Άστοχη και αχρείαστη η ομιλία μαχητή του Αζόφ-Ζελίνσι στη Βουλή: «Eλευθερία ή Θάνατος» έλεγαν οι δικοί σας επαναστάτες το 1821, το λέμε και εμείς σήμερα». Κύριο

Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ζήτησε από όλους να μείνουν «στη μεγάλη εικόνα» της θαρραλέας ομιλίας του γενναίου ηγέτη της Ουκρανίας Ντ. Ζελένσκι.

Ατυχές συμβάν ασφαλώς, κακόγουστη επιλογή των δύο «μαχητών» ομιλητών , μονόπλευρα τα σχόλια των κομμάτων της Αντιπολίτευσης όταν θέλουν να σκεπάσουν-εξισώσουν την βάρβαρη πολεμική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ή ακόμα να ασκήσουν αντιπολίτευση στον Πρόεδρο της Βουλής, τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση. Για το όλο θέμα πρόεδρος της Βουλής μίλησε σε δημοσιογράφους στη Βουλή κατά την βαρυσήμαντη ομιλία-έκκληση του ηγέτη της Ουκρανίας, χαρακτηρίζοντας με παρρησία «αχρείαστη και άστοχη» την εμφάνισή και ομιλία στη Βουλή των δύο ουκρανών στρατιωτών, ο ένας εκ των οποίων ανήκε στο νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ αλλά χωρίς να χάνουμε την γενική εικόνα για την αξία και τα νοήματα της όλης εκδήλωσης.,.

Η μεγάλη εικόνα

Παρόλα αυτά ο Κώστας Τασούλας ζήτησε από όλους να μείνουν «στη μεγάλη εικόνα» της ομιλίας Ζελένσκι και να μην αμαυρωθεί αυτή η μεγάλη εικόνα μιας ιστορικής στιγμής, όπως ότι ένας ηγέτης μιας εμπόλεμης χώρας απευθύνθηκε στην ελληνική Βουλή.

Μετά από την Διάσκεψη των προέδρων, στη Βουλή, ο κ. Τασούλας είπε ότι το σημαντικό ιστορικό γεγονός είναι ότι ο Ζελένσκι αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα του, στην ελληνική βοήθεια και την ομογένεια.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, εξήγησε ότι έμαθαν για την βιντεοσκοπημένη εμφάνιση των μαχητών λίγα λεπτά πριν την ομιλία του Ουκρανού προέδρου, χωρίς να γνωρίζουν όμως το περιεχόμενο της παρέμβασής τους. Ο ίδιος χαρακτήρισε ως «αχρείαστη και άστοχη», την εμφάνιση των δύο μαχητών, υπογράμμισε όμως ότι πρέπει να μείνουμε στην μεγάλη εικόνα, η οποία είναι η εμφάνιση του Ζελένσκι.

Δεν είχαμε ενημέρωση για το περιεχόμενο των βίντεο που παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια της ομιλίας του Ουκρανού προέδρου στην ελληνική βουλή, εξηγούσαν νωρίτερα πηγές κοντά στον Πρόεδρο της Βουλής μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Όπως ανέφεραν, ευθύνη είχε η εταιρία που ήταν υπεύθυνη για όλη την σύνδεση με την Ουκρανία και οι ίδιοι πάτησαν το «play» για το βίντεο. Η ίδια εταιρεία ήταν υπεύθυνη και για τους μεταφραστές καθώς η Αθήνα δεν μπόρεσε να βρει μεταφραστή που να μπορεί να μεταφέρει απευθείας από τα Ουκρανικά στα Ελληνικά.

2.Ζελένσκι: «Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα»

Ευχαριστήριο μήνυμα προς την Ελλάδα έστειλε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά την ομιλία του στην ελληνική Βουλή. Μάλιστα, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει την επιρροή της στην ΕΕ για να οργανωθεί η διάσωση αμάχων από τη Μαριούπολη.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι στο μήνυμά του χαρακτηρίζει ως «ήρωες» τους δύο στρατιώτες που μίλησαν από τη Μαριούπολη παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που έχουν υπάρξει για την ομιλία του μέλους του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ.

Αναλυτικά το νέο μήνυμα Ζελένσκι

«Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα για την ανθρωπιστική και αμυντική υποστήριξη που έχει ήδη παράσχει στην Ουκρανία. Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη της πολιτικής των κυρώσεων του δημοκρατικού κόσμου. Αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται.
Η καταστροφή της Μαριούπολης συνεχίζεται. Έχετε ακούσει αυτούς τους ήρωες. Η απέλαση των ανθρώπων από τα εδάφη όπου ήρθαν τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζεται. Σας καλώ να χρησιμοποιήσετε την επιρροή του κράτους σας και τις δυνατότητές σας, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να οργανώσετε τη διάσωση της Μαριούπολης.

Σας καλώ να κάνετε περισσότερα για να κάνετε τη Ρωσία να επιδιώξει την ειρήνη και να εγκαταλείψει ακόμη και τα όνειρά της για την κατάκτηση της Ουκρανίας», έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Telegram.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline