Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024  04:54:58

Γιατί θα σκληρύνει και τραβήξει ο άδοξος πόλεμος στην Ουκρανία και οι διεθνείς συνέπειες του.... Ο Πούτιν διόρισε ηγέτη πολέμου στρατηγό με «ιστορικό βαρβαρότητας» στη Συρία και ξήλωσε 150 υπαίτιους της ήττας έως τώρα. Κύριο

Όλες οι διεθνείς εκτιμήσεις συγκρίνουν ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις της Μόσχας θα διαρκέσουν αρκετούς μήνες, χωρίς διάθεση του Πούτιν για σοβαρές ειρηνευτικές συζητήσεις και με όλες τις διεθνείς αρνητικές συνέπειες-οικονομικές, κοινωνικές, εμπορικές, τουριστικές, διεθνούς ασφάλειας.

- 1. Σφοδρά επιθυμεί ο Βλ.Πούτιν, αγωνιωδώς πλέον, καθώς την ημέρα του Ορθόδοξου Πάσχα στις 24 Απριλίου μπαίνουν στον τρίτο μήνα της εισβολής να αναστρέψει την εικόνα της αποτυχημένης εισβολής και της αδυναμίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας να κατακτήσει την Ανατολική Ουκρανία με τόσους φιλορώσους κατοίκους μάλιστα.

1.Ο Βλαντιμίρ Πούτιν όρισε νέο διοικητή πολέμου στην Ουκρανία τον 60χρονο στρατηγό, Αλεξάντερ Ντβορνίκοφ, ο οποίος έχει ιστορικό βαρβαρότητας εναντίον αμάχων στη Συρία αλλά και σε άλλες εμπόλεμες ζώνες, δηλώνει Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο στρατηγός που θα ηγηθεί της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» – όπως ονομάζει η Ρωσία τον πόλεμο – στην Ουκρανία, θεωρείται ως ένας από τους πιο έμπειρους στρατιωτικούς αξιωματικούς της χώρας και, σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, πλέον αναλαμβάνει και τα ηνία στις επιθέσεις της Μόσχας στα ανατολικά της Ουκρανία.

Ο ανώτερος αξιωματούχος που αναγνώρισε τον νέο διοικητή δεν είχε εξουσιοδότηση να αναγνωριστεί και μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Ωστόσο, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, είπε ότι «κανένας διορισμός στρατηγού δεν μπορεί να διαγράψει το γεγονός ότι η Ρωσία έχει ήδη αντιμετωπίσει μια στρατηγική αποτυχία στην Ουκρανία».
«Αυτός ο στρατηγός θα είναι απλώς ένας άλλος συγγραφέας εγκλημάτων και βαρβαρότητας εναντίον Ουκρανών αμάχων», είπε ο κ. Σάλιβαν στην εκπομπή State of the Union του CNN.

Και οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως είπα προηγουμένως, είναι αποφασισμένες να κάνουν ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουν τους Ουκρανούς καθώς του αντιστέκονται και αντιστέκονται στις δυνάμεις που διοικεί.

2.Ρωσία: Εκκαθαρίσεις αξιωματικών της FSB με... εντολή Πούτιν

Δεκάδες αξιωματικοί της FSB που ασχολούνταν με το «ουκρανικό ζήτημα» απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία με εντολή Πούτιν.

Στην αποκάλυψη ότι ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή για μαζική εκκαθάριση στελεχών της FSB, μετά την εξέλιξη των γεγονότων στην Ουκρανία, προχώρησε ο επικεφαλής τους ιστότοπου ερευνητικής δημοσιογραφίας Bellingcat Χρίστο Γκρόζεφ.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε περίπου 150 αξιωματικοί της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία τους με εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Γκρόζεφ υποστήριξε ότι οι αξιωματικοί υπηρετούσαν στην 5η υπηρεσία, η οποία ασχολούνταν με το «ουκρανικό ζήτημα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην επικεφαλής της 5ης υπηρεσίας της FSB αντισυνταγματάρχης Σεργκέι Μπεσέντα ήδη έχει συλληφθεί.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline