Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024  03:55:22

Μέχρι τέλος Μαϊου, θα είναι όλα πολύ αργά...» Οι ληστρικοί λογαριασμοί ρεύματος τρομάζουν βουλευτές και κόμμα της ΝΔ. Η αναμονή για γενική απόφαση από Βρυξέλλες στο τέλος Μαϊου, θα έχει υψηλό πολιτικό κόστος στις συζητήσεις του Πάσχα. Κύριο

Προβληματισμός να γίνουν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα εκτονωτικές ανακοινώσεις για μεγάλες μειώσεις αμέσως μετά τις ημέρες του Πάσχα και όχι ενάμισυ μήνα αργότερα, με συνέπεια να πρέπει να πληρωθούν τα ληστρικά τιμολόγια ΔΕΗ και άλλων παρόχων.

-Για σύντομη και μαζί μεγαλύτερη στήριξη σε ότι αφορά στους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος, δεσμεύτηκε το Σάββατο στο Ηράκλειο ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, υπάρξει δεν υπάρξει βοήθεια από την Ευρωπαϊκή ένωση, ενώ φάνηκε σίγουρος σε ότι αφορά στη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές.

Συνεχίζοντας επισήμανε πως «κανένα εθνικό ταμείο δεν μπορεί να αντισταθμίσει το κόστος συνεχιζόμενης κρίσης και πολέμου» και τόνισε: «Η χώρα μας πρωτοστατεί στη διαμόρφωση ευρωπαϊκής πολιτικής. Στα εμβόλια αγοράσαμε όλοι μαζί σε καλύτερες τιμές. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με το φυσικό αέριο. Υπάρχουν και αδιάθετοι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης. Ξέρω ότι το βάρος από τις αυξήσεις στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας είναι για πολλούς δυσβάσταχτο. Δεσμεύομαι ότι αν δεν υπάρξει μία ευρωπαϊκή λύση, η χώρα μας θα εκπονήσει μόνη της πρόσθετο και μεγαλύτερο σχέδιο στήριξης για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος».

Συνδυασμός οικονομίας και ανάπτυξης

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνέχεια στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και τρόπο που τις αντιμετώπισε η κυβέρνηση. «Όλο αυτό το διάστημα που η ΝΔ βρίσκεται στο τιμόνι του τόπου αντιμετωπίζουμε δυσκολίες. Δεν θέλω όμως σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε τι έχουμε πετύχει. Διότι αυτά τα σχεδόν 3 χρόνια η Ελλάδα μεγάλωσε και δυνάμωσε» σημείωσε και προσέθεσε:

Υπάρχει δρόμος που φέρνει στη χώρα επενδύσεις και στους εργαζόμενους δουλειές. Είχα πριν από λίγες ημέρες ζητήσει από το επιτελείο μου τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Αξίζει να κάνει κανείς αυτή την άσκηση για να διαπιστώσει πόσο συνεπείς είμαστε. Είχαμε πει για μειώσεις φόρων, το κάναμε. Το είπαμε, το κάναμε. Είχαμε πει ότι θα μειώσουμε τις εργοδοτικές εισφορές.

Το είπαμε, το κάναμε σχεδόν κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες. Ισχύει ακόμα μειωμένος ΦΠΑ σε μία σειρά από αγαθά και υπηρεσίες. Τον Δεκέμβριο δόθηκε διπλό το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Δεν μπορώ να παραλείψω την κατάργηση του τέλους κινητής τηλεφωνίας για τους νέους ενώ μείωση είχαν και οι άλλες ηλικιακές ομάδες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline