Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024  08:56:25

Η πιο μεγάλη προσφυγιά από όλους τους πολέμους μετά το 1945. Εισβολή Ρωσίας στην Ουκρανία: Πάνω από 7,7 εκατομμύρια εκτοπισμένοι στο εσωτερικό της χώρας. Πάνω από 3 εκατ. πρόσφυγες σε άλλες χώρες. Κύριο

Αυξάνονται συνεχώς οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω του πολέμου μαζί με τους μετανάστες και κατά χιλιάδες τα εγκλήματα πολέμου από τα ρωσικά στρατεύματα.

Η πιο μεγάλη προσφυγιά από όλους τους πολέμους μετά το 1945 αυτή που προκλήθηκε από τον Φεβρουάριο στη χώρα της Ουκρανίας. Με χιλιάδες νεκρούς και πρωτοφανείς βιαιότητες, από στρατεύματα της Μόσχας, τα οποία λειτούργησαν πιο πολύ ως κακοποιοί βάρβαροι, παρά ως πολεμικός στρατός.. Εισβολή Ρωσίας στην Ουκρανία: Πάνω από 7,7 εκατομμύρια εκτοπισμένοι στο εσωτερικό της χώρας .Πάνω από 3 εκατ. πρόσφυγες σε άλλες χώρες.

Ειδικότερα, πάνω από 7,7 εκατ. άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της Ουκρανίας λόγω της σύγκρουσης με τη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM), άστεγοι και ανέστιοι οι περισσότεροι θύματα των μεγάλων καταστροφών στις πόλεις της Ουκρανίας.

Στις 5 Απριλίου, ο Οργανισμός αυτός εκτίμησε σε 7,1 εκατ. τον αριθμό των εκτοπισμένων, των ανθρώπων δηλαδή που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους αλλά έχουν παραμείνει στη χώρα.
Χθες η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των Ουκρανών που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου ανέρχεται σε 5.010.971.

2.Η προσφυγική κρίση της Ουκρανίας προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ξεκίνησε ταυτόχρονα με την εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου του 2022. Πάνω από τρία εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία (από τις 15 Μαρτίου 2022), ενώ τεράστιος είναι ο αριθμός ανθρώπων έχει εκτοπιστεί εντός της χώρας. Η εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων προκάλεσε τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τα επακόλουθά του, και η πρώτη του είδους της στην Ευρώπη μετά τους Γιουγκοσλαβικούς Πολέμους στη δεκαετία του 1990. Επίσης, είναι μια από τις μεγαλύτερες προσφυγικές κρίσεις στον κόσμο τον 21ο αιώνα, με το υψηλότερο ποσοστό ροής προσφύγων στον κόσμο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων του 2022 έχει περάσει απευθείας σε γειτονικές χώρες στα δυτικά της Ουκρανίας. Η Πολωνία έχει δεχθεί περισσότερους πρόσφυγες από την Ουκρανία από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες μαζί.[1]Άλλες χώρες δυτικά της Ουκρανίας που έχουν δεχθεί πρόσφυγες είναι η Ρουμανία, η Μολδαβία, η Ουγγαρία και η Σλοβακία.Κάποιοι πρόσφυγες έχουν μετακινηθεί πιο δυτικά, αλλά οι παρατηρητές σημειώνουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι πιθανό να μείνουν σε γειτονικές χώρες επειδή «οι αγορές εργασίας, οι προσιτές πόλεις και η προϋπάρχουσα διασπορά Ουκρανών έχουν κάνει αυτές τις χώρες πιο ελκυστικές ως εναλλακτική λύση παραμονής για τους Ουκρανούς, απ' ότι στην δυτική Ευρώπη».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline