Τρίτη 25 Ιουνίου 2024  08:30:37

Στην Ουκρανία δίδονται τα ρωσικά τανκς του... 1973 από τα νησιά μας. Τα αντικαθιστά η Γερμανία με σύγχρονα. Προσωπική αναγγελία του Καγκελάριου Σόλτς. Κύριο

Επιλογή κατά της εισβολής της Ρωσίας αλλά και κατά της επιθετικής Τουρκίας στο Αιγαίο. Η Γερμανία θα παραδώσει οχήματα μάχης πεζικού στην Ελλάδα ώστε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να παραδώσει όπλα σοβιετικού τύπου του 1973 στην Ουκρανία, που βρίσκονται στα νησιά, λέει το Reuters.

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Όλαφ Σολτς ότι η χώρα μας θα στείλει και τεθωρακισμένα στην Ουκρανία, μετά την πρόσφατη αποστολή οπλικών συστημάτων του πυροβολικού για τη δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, καθώς-καταγγέλλει η αντιπολίτευση- ο ελληνικός λαός και τα πολιτικά κόμματα ενημερώνονται από το εξωτερικό για τα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αντιπαρέρχονται με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ τη μεγάλη εθνική σημασία της αντικατάστασης αυτής με σύγχρονα τεθωρακισμένα για την αποτρεπτική άμυνα στα νησιά μας από τις ολοφάνερες τουρκικές απειλές για «Αττίλα» στο Αιγαλίο..

Ο Γερμανός καγκελάριος ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια συνεργασία ανάλογη με αυτήν της Γερμανίας με την Τσεχία, στο πλαίσιο της οποίας η τελευταία παραδίδει στην Ουκρανία τεθωρακισμένα από το απόθεμα του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, τα οποία κατόπιν αντικαθίστανται με αντίστοιχα γερμανικά εξοπλιστικά συστήματα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Γερμανία θα παραδώσει οχήματα μάχης πεζικού (IFV) στην Ελλάδα, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να μπορέσει να παραδώσει όπλα σοβιετικού τύπου στην Ουκρανία.

«Σήμερα μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό για μια παρόμοια συμφωνία με την Ελλάδα, η οποία διαθέτει τέτοια συστήματα και θα την προμηθεύσουμε με γερμανικά άρματα μάχης», δήλωσε ο Σολτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και προσέθεσε ότι οι λεπτομέρειες θα διευθετηθούν από τα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών. Αντίστοιχες συμφωνίες συνεργασίας θα επιδιωχθούν και με άλλες χώρες, σημείωσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline