Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024  16:46:43

Ο σπουδαίος ηθοποιός και Ελληνας Τομ Χανκς, στο ρόλο του ξυλογλύπτη-πατέρα Τζεπέτο, στη νέα ταινία για τον Πινόκιο. Κύριο

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της χολιγουντιανής ταινίας της Disney, την οποία θα απολαύσουμε τον Σεπτέμβριο στο κανάλι Disney+.

Το τρέιλερ της νέας ταινίας της Ντίσνεϊ, «Πινόκιο/Pinnochio», είναι γεγονός και δόθηκε στη δημοσιότητα.

Με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς στον ρόλο του γερό-Τζεπέτο, ο Ρόμπερτ Ζεμέκις υπογράφει την περιπέτεια του αγαπημένου ψεύτη της Ντίσνεϊ, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.
Το παρασκήνιο της συμφωνίας Σολτς – Μητσοτάκη για αποστολή ελληνικών τεθωρακισμένων στην Ουκρανία.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στο κανάλι Disney+ και όχι στους κινηματογράφους και πρόκειται για την live-action διασκευή του κλασικού φιλμ κινουμένων σχεδίων του 1940.

Το «Πινόκιο» είναι ένα φιλμ που τηρεί την παράδοση της Ντίσνεϊ, η οποία θέλει να κάνει «ζωντανά» τα remakes των ταινιών της.

Για τις ανάγκες της ταινίας ο διάσημος ηθοποιός, Τομ Χανκς, άλλαξε πολύ την εμφάνισή του, για να μπορέσει να ενσαρκώσει τον ρόλο του Τζεπέτο πιο πειστικά.
Οι ανάγκες της ταινίας, μεταμόρφωσαν τον Χανκς σε έναν ηλικιωμένο άνδρα με λευκά σγουρά μαλλιά και γκρι μουστάκι.

Ο Πινόκιο (ιταλικά.:Pinocchio) είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που πρωτοεμφανίστηκε το 1883, ως κεντρικός ήρωας στο ιταλικό παραμύθι «Οι Περιπέτειες του Πινόκιο» (ιταλ.:Le Avventure di Pinocchio) του Κάρλο Κολόντι, και έχει από τότε εμφανιστεί σε πολλές προσαρμογές της ιστορίας και άλλα. Σκαλισμένος από τον ξυλογλύπτη Τζεπέτο σε ένα μικρό ιταλικό χωριό, ο Πινόκιο δημιουργήθηκε ως ξύλινη μαριονέτα, αλλά ονειρεύτηκε να γίνει πραγματικό αγόρι. Ο Πινόκιο χρησιμοποιείται συχνά ως όρος για να περιγράψει κάποιον ο οποίος είναι επιρρεπής στα ψέματα, την μυθοπλασία και την υπερβολή.

Στοιχεία Φανταστικού Χαρακτήρα

Ο Πινόκιο είναι γνωστός για το γεγονός κατά το οποίο η μύτη του μακραίνει όταν είναι υπο την επήρεια του άγχους (Κεφάλαιο 3), αλλά κυρίως όταν λέει ψέματα. Τα ρούχα του είναι φτιαγμένα από λουλουδιασμένο χαρτί, τα παπούτσια του από ξύλο και το καπέλο του από ψωμί (σελίδα 16). Το ιταλικό όνομα του Πινόκιο φαίνεται να προέρχεται από την ιταλική λέξη pino που σημαίνει πεύκο. Ωστόσο, στο βιβλίο ξεκάθαρα αναφέρεται πως ο Πινόκιο είναι φτιαγμένος από ξύλο κερασιάς.

Στην πραγματικότητα το όνομα προέρχεται από ένα ψευδώνυμο, καθώς ο Τζεπέτο πικρόχολα του έδωσε το όνομα ως ένας οιωνός καλής τύχης:«Ho conosciuto una famiglia intera di Pinocchi [...] e tutti se la passavano bene. Il più ricco di loro chiedeva l'elemosina»(Κεφάλαιο 1) (Γνωρίζω όλη την οικογένεια Πινόκιο [...] και όλοι τους τα καταφέρανε καλά. Ο πλουσιότερος ζητιάνεψε.). Το επίθετο μπορεί να προέρχεται από την ιταλική λέξη nocchio (κόμβος ξύλου).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline