Τρίτη 25 Ιουνίου 2024  08:43:46

Δυστυχώς, ο Γιώργος Τράγκας δεν άφησε ούτε καθαρό όνομα ούτε καθαρή περιουσία. Δεσμεύτηκε το σύνολο της περιουσίας με 17 θηριώδη ακίνητα, καταθέσεις, θυρίδες, ως προιόντα εγκληματικής ομάδας. Κύριο

Η κατηγορία αγγίζει και την τρίτη σύζυγο του κατά το πόρισμα-καταπέλτη.

Με εντολή της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) δεσμεύτηκαν το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικών καταθέσεων του εκλιπόντος δημοσιογράφου, εκδότη και αρχηγού πολιτικού κόμματος Γιώργου Τράγκα, τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις αποτιμώνται πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Ουσιαστικά λοιπόν, «παγώνει» ουσιαστικά όλη η περιουσία του τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό και σε περίπτωση κατά την οποία η γυναίκα του και τα παιδιά του προβούν σε αποδοχή κληρονομιάς, θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (κακούργημα).
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Αρχή είχε στείλει έγγραφο προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες Αγγλίας, Γαλλίας, Ηνωμένων Πολιτειών , Παρθένων Νήσων και αλλού να πληροφορηθούν για τις συναλλαγές και την περιουσία του δημοσιογράφου.
Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστή, περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε Τραπεζικές θυρίδες στο Μονακό και αυτοκίνητα. Τα ακίνητα είναι δυο στην Μύκονο, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ.
Ακόμη, περιλαμβάνει διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και ένα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν.

Πόρισμα κόλαφος 60 σελίδων

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε σήμερα το πόρισμα που αριθμεί πάνω από 60 σελίδες για τον τρόπο απόκτησης της περιουσία του Γιώργου Τράγκα και η διάταξη δέσμευσης διαβιβάστηκε αυθημερόν στην Οικονομική Εισαγγελία, ενώ θα επιδοθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τα περαιτέρω.
Βασική εμπλοκή στην υπόθεση απόκτησης της μυθώδους περιουσίας του αποβιώσαντος δημοσιογράφου φέρεται να έχει η σύζυγός του Μαρία Καρρά, όπως και τρίτα άλλα πρόσωπα τα οποία μεσολάβησαν τόσο στην διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών, όσο και στην αγορά των ακινήτων, κ.λπ.
Η κυρία Καρρά φέρεται να συμμετείχε σε αρκετές από τις εταιρείες που είχε συστήσει ο εκλιπών δημοσιογράφος σε Ελλάδα και εξωτερικό και διατηρούσαν κοινούς Τραπεζικούς λογαριασμούς.
Αντιθέτως, δεν διαφαίνεται μέχρι στιγμής να υπάρχει εμπλοκή των παιδιών του Γιάννη και Φρειδερίκου Τράγκα στην όλη διαδικασία απόκτησης της περιουσίας.

Είχε στην κατοχή του ακόμα και ράβδους χρυσού

Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για να έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη εικόνα επί της περιουσίας (κινητής και ακίνητης) του Γιώργου Τράγκα, είχε ζητήσει τη συνδρομή των αντίστοιχων ελεγκτικών οικονομικών και εισαγγελικών μηχανισμών από τις ΗΠΑ, το Μονακό, κ.λπ.
Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι βρέθηκαν στην κατοχή του Γιώργου Τράγκα ακόμη και ράβδοι χρυσού.

Επίσης, η Αρχή ζήτησε και διαβιβάστηκαν από το εξωτερικό στοιχεία για τις εταιρείες που διατηρούσε, όπως ζήτησε και τους ισολογισμούς τους, καθώς και τις καταστάσεις των κινήσεων των κοινών Τραπεζικών λογαριασμούς που διατηρούσε το ζεύγος.

Πρακτικά, μετά τη δέσμευση του συνόλου της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, η οποία αποτελεί προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας, δεν μπορεί από τους κληρονόμους να γίνει αποδοχή κληρονομιάς, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη νομοθεσία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ

Ως εκ τούτου, «παγώνουν» και οι ενέργειες κληρονόμησης αυτών των περιουσιακών στοιχείων από τους δικαιούχους. Χαρακτηριστικά, εάν γίνει αποδοχή των κληρονομικών στοιχείων, τότε οι κληρονόμοι θα κατηγορηθούν για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, το οποίο τιμωρείται ως κακούργημα.

12 ακίνητα στα πιο ακριβά σημεία του πλανήτη
Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος πέθανε πρόσφατα εξαιτίας επιπλοκών του κορωνοϊού, αποτιμάται, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Η περιουσία του ζαλίζει. Δώδεκα ακίνητα σε κάποια από τα πιο ακριβά σημεία του πλανήτη: Μονακό, Παρίσι και Νίκαια στη Γαλλία, Νέα Υόρκη, Μαϊάμι και Λας Βέγκας στις ΗΠΑ. Ακίνητα, φυσικά, είχε και στην Ελλάδα. Τη βίλα στην Εκάλη, στην οποία ζούσε με τη σύζυγό του, αλλά και στη Μύκονο και στην Κέρκυρα, σύμφωνα με όσα στοιχεία ήρθαν στη δημοσιότητα.

Στο Μονακό, όπου βρισκόταν η έδρα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του, φέρεται να έχει τρία ή τέσσερα ακίνητα, ο ίδιος ή οι εταιρείες του.

Στο Παρίσι, ένα πολυτελές ακίνητο στην οδό Victor Hugo, πλησίον της Αψίδας του Θριάμβου. Στη Νίκαια, στη νότια Γαλλία, ένα εξοχικό, από το οποίο έκανε πολλές από τις εκπομπές του. Στη Νέα Υόρκη, ένα διαμέρισμα στην 5η Λεωφόρο, ένα στο Μαϊάμι στον Biscayane Bay και ακόμα ένα τρίτο στους Veer Towers, στο πιο πολυτελές κομμάτι του Λας Βέγκας.

Στην Αθήνα φέρεται να εκμεταλλευόταν και ένα εντυπωσιακό ακίνητο στην οδό Ροβέρου Γκάλι, με θέα στην Ακρόπολη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline