Τρίτη 25 Ιουνίου 2024  08:58:44

Η ομάδα των έξι μεγάλων (Μαρινάκης, Προκοπίου, Τσάκος, Οικονόμου, Παππάς, Κούστας) δυσαρεστημένη με την νέα πρόεδρο Μελίνα Τραυλού. Κλίμα πρώτης απογοήτευσης. Κύριο

Γενικόλογη και θεωρητική χωρίς αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ελληνική ναυτιλία και την τωρινή εμπορική-μεταφορική κρίση.

1. Μελίνα Τραυλού σε κεντρική ομιλία για τα Ποσειδώνεια: Η Ελλάδα, διακρίνεται για τη συνεπή και διαχρονική προσήλωσή της, στην εξέλιξη της ναυτιλίας,

«Η ναυτιλία μεταφέρει πάνω από το 90% του παγκόσμιου εμπορίου και πάνω από το 70% του εξωτερικού εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισήμανε η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Η ναυτιλία αποτελεί θεματοφύλακα της ευημερίας και της εύρυθμης λειτουργίας των λαών, των κρατών και των οικονομιών τους, τόνισε σήμερα η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ναυτιλιακής έκθεσης των ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ.

"Η ναυτιλία και οι άνθρωποί της, σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της, κατάφεραν, όχι μόνο να αντιμετωπίζουν το ασταθές, κρίσιμο αυτό περιβάλλον, αλλά και να προστατεύουν καθοριστικά τη λειτουργία του παγκόσμιου οικοσυστήματος" ανέφερε η πρόεδρος των ελλήνων εφοπλιστών και ευχαρίστησε τους Έλληνες ναυτικούς και τις οικογένειες τους, που ανταποκρίνονται στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε.

Είπε ότι η ναυτιλία μεταφέρει πάνω από το 90% του παγκόσμιου εμπορίου και πάνω από το 70% του εξωτερικού εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ ανέφερε ότι είναι γεγονός ότι η ναυτιλία διαχρονικά γίνεται αποδέκτης πίεσης κι επίρριψης ευθυνών που δεν της αναλογούν. Χαρακτήρισε επίσης ως ύψιστη προτεραιότητα, το ευρωπαϊκό, αλλά και το διεθνές κανονιστικό και νομοθετικό πλαίσιο να συμβάλλουν στην πρόοδο και στην εξέλιξη της ναυτιλίας και όχι στη δημιουργία αδιεξόδων.

Αναφερόμενη στη μετάβαση της ναυτιλίας στη πράσινη εποχή είπε ότι η ναυτιλία, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται λύσεις ρεαλιστικές, λύσεις που θα προχωρήσουν τον κλάδο, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα, διακρίνεται για τη συνεπή και διαχρονική προσήλωσή της, στην εξέλιξη της ναυτιλίας με νεότευκτα πλοία και νέες τεχνολογίες.

Τόνισε εξάλλου ότι η ΕΕΕ, σε αυτό το πλαίσιο, ξεκινά μία παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης με ένα σαφές, ηχηρό, οικουμενικό μήνυμα: «Navigating the Future of Sustainable Shipping». "Σας προσκαλώ να συμμετέχετε ως αγγελιοφόροι της πρωτοβουλίας αυτής. Σας καλώ να στηρίξετε την αναγκαιότητα της συντονισμένης ενεργοποίησης, όλων των συμμετεχόντων στην αλυσίδα της ναυτιλιακής δραστηριότητας. Το βιώσιμο μέλλον της ναυτιλίας μας χρειάζεται όλους!" είπε ο κ.Τραυλού.

2. Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην «Εστία»: Αιδήμων σιωπή από το Προεδρείο της για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, όταν έξη κορυφαίοι εφοπλιστές τονίζουν ότι «με τέτοιες κυρώσεις πυροβολούμε τα πόδια μας» – Ηγεσία σημαίνει να δρας πρώτος.

3.Μαρινάκης, Προκοπίου, Τσάκος, Οικονόμου, Κούστας, Παππάς. Αντίθετοι στις κυρώσεις της Ε.Ε. για embargo στη μεταφορά καυσίμων από τη Ρωσία. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 02:12

Πρόβλημα για τη στάση της Ελλάδος και τους χειρισμούς Μητσοτάκη. Έξι Έλληνες tycoons της παγκόσμιας ναυτιλίας αναλύουν: Η ΕΕ πυροβολεί τα πόδια της με τις κυρώσεις.

1. Ρεαλιστές, διορατικοί και με γόνιμες προτάσεις διεξόδου σε παγκόσμιο επίπεδο. Eυθείες βολές για την πολιτική της ΕΕ όσον αφορά την επιβολή κυρώσεων εξαπέλυσαν ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Γιώργος Προκοπίου μιλώντας στο 8ο Capital Link Maritime Leaders Summit. Στο ίδιο πάνελ βρέθηκαν ο δρ Ιωάννης Κούστας, ο Πέτρος Παππάς, ο Νίκος Τσάκος και ο Γιώργος Οικονόμου σε μία μοναδική σύνθεση κορυφαίων Ελλήνων πλοιοκτητών με συνολικό στόλο άνω των 600 πλοίων.

«Τόσο η πανδημία και όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία είναι κάτι που δεν είχαμε ξαναζήσει. Υπάρχει εδώ και μέρες ένταση στην περιοχή. Ευτυχώς ή δυστυχώς η ναυτιλία με τις γεωπολιτικές αλλαγές βλέπει νέες ευκαιρίες» επεσήμανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και συνέχισε: «Η ΕΕ αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία και ταυτοχρόνως να απεξαρτηθεί από το ρωσικό πετρέλαιο και τ ο φυσικό αέριο. Η απεξάρτηση δεν μπορεί να γίνει σε ένα βράδυ. Θα χρειαστεί καιρό.

Οι Ευρωπαίοι έκαναν ένα λάθος. Αντί να βρουν λύση σε αυτό το σοβαρό θέμα της ενεργειακής κρίσης και να βοηθήσει τις οικονομίες και τους πολίτες, συζητούν για την επιβολή περισσότερων κυρώσεων. Από την άλλη πλευρά η Ρωσία πουλάει πετρέλαιο με μεγάλη έκπτωση σε Κίνα και Ινδία και τα διυλιστήρια της Ινδίας μεταπωλούν στην Ευρώπη τα πετρελαϊκά προϊόντα σε υπέρογκες τιμές. Άρα αντί να τιμωρούμε τη Ρωσία τιμωρούμε τον εαυτό μας. Οι πολιτικοί πρέπει να βρουν λύσεις γιατί έρχεται στο μέλλον βαθύτερη οικονομική ύφεση.».

Ο Γιώργος Προκοπίου για το ίδιο θέμα τόνισε: «Η ΕΕ πυροβολεί τα πόδια της και οι μόνοι κερδισμένοι είναι η Κίνα και η Ινδία» και προσέθεσε: «Οι κυρώσεις ποτέ δεν λειτούργησαν. Το Ιράν βγήκαν δυνατότερο και στη Βενεζουέλα πείνασε ο κόσμος ενώ η ελίτ περνούσε καλά»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline