Κυριακή 23 Ιουνίου 2024  06:03:41

Πρίσμα-καταπέλτης, προαναγγέλλει εξελίξεις. Συνένοχος και συνδικαιούχος στις κομπίνες του Γ.Τράγκα, η τρίτη σύζυγος Μαρία Καρρά. Έκρυβαν από κοινού 14 εκατ. στη τράπεζα των Ρότσιλντ σε Μονακό-Γαλλία και υπεξαίρεσαν 13,2 εκατ. από το Ελληνικό Δημόσιο. Κύριο

Σε 20 χρόνια δήλωσαν μόλις 5,9 εκατ. ως κοινό εισόδημα. Πώς από την πλούσια ζωή στο Μαϊάμι εκείνη βρέθηκε με δεσμευμένη κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία της, και με φόβους για την δικαστική της μεταχείριση, που δεν αποκλείει καταδίκες και φυλάκιση.

ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

Έρχονται εξελίξεις κάθαρσης και τιμωρίας...Στις σελίδες του αποκαλυπτικού βουλεύματος του προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, δεσμεύει κάθε περιουσία-κινητή και ακίνητη- του ζεύγους Γ. Τράγκα και κληρονόμων, ενώ περιγράφεται με απαξίωση ο τρόπος απόκτησης πολλών από τα 17 προκλητικά ακίνητα( δηλωμένα μόνο στις αντικειμενικές τιμές, συνήθως με πραγματικές τιμές να είναι συχνά διπλάσιες και τριπλάσιες).

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι «επαναλαμβανόμενη συστηματική πρακτική» από δικές τους εταιρείες του εξωτερικού, πολλές και περίπλοκες, ώστε να αποκρύπτουν, σύμφωνα με το πόρισμα, φορολογήσιμα περιουσιακά στοιχεία και αναγκαίους φόρους και τέλη στο ελληνικό Κράτος και σε ασφαλιστικά Ταμεία.

Τις μυστικές διαδρομές και τις άδηλες πηγές της αμύθητης περιουσίας του Γιώργου Τράγκα έχουν πλέον ερευνήσει σε βάθος οι δικαστικές και φορολογικές αρχές. Με αποκαλυπτικά δεδομένα για την εξέλιξη της όλης δυσώδους υπόθεσης για τον χώρο των ΜΜΕ. Το πόρισμα των ελεγκτών λχ. διαπιστώνει ότι την εικοσαετία 2000 – 2020, ο Γιώργος Τράγκας και η σύζυγός του Μαρία Καρρά είχαν δηλώσει εισόδημα περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο απέκτησαν ακίνητη περιουσία 23 εκατομμυρίων ευρώ. Ποσόν μόνο με βάση τις αντικειμενικές αξίες και όχι εκείνες της αγοράς, τις πραγματικές δηλαδή, που τα απέκτησαν..

Ο Γιώργος Τράγκας μιλούσε για την ευπορία του, για το ότι είχε πλέον χρήματα, ωστόσο ουδείς μπορούσε να φανταστεί, τουλάχιστον εκ των συνεργατών του, ότι μπορεί αυτό το μέγεθος να είναι αυτό που παρουσιάζεται», δηλώνει ο συνεργάτης του Πάρις Κουρτίδης.

Στο μικροσκόπιο των Ράμπο της υπηρεσίας ελέγχου της νομιμοποίησης εσόδων από μαύρο χρήμα, βρίσκονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία του εκδότη και δημοσιογράφου. Θυρίδες, μετρητά, ράβδοι χρυσού και τα 17 υπερπολυτελή ακίνητα στις πιο ακριβές περιοχές του πλανήτη, σε Παρίσι, Μανχάταν, Μαϊάμι και γαλλική Ριβιέρα. Αλλά και δύο βίλες στη Μύκονο, δύο στην Πολιτεία και μια στην Κέρκυρα. Η βίλα της Κέρκυρας μάλιστα, αξίας ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δηλώθηκε ότι αγοράστηκε στο ένα δέκατο της αξίας της από βρετανική off shore.

Μετά την αποποίηση της κληρονομιάς του Γιώργου Τράγκα από τον μικρότερο γιο του Φρέντυ, δικαίωμα στην περιουσία του εκδότη έχουν πλέον ο μεγαλύτερος γιος του Γιάννης Τράγκας και η σύζυγος του δημοσιογράφου Μαρία Καρρά η οποία μετά την απώλεια του, μετακόμισε στο Μαΐάμι, στο υπερπολυτελές ακίνητο που αποκτήθηκε μετά από δική της επιθυμία.
Η τεράστια περιουσία του δημοσιογράφου μπήκε στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών και η αρχή καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες με το πόρισμα της δέσμευσε όλη την περιουσία του, το σύνολο της οποίας φαίνεται πως ξεπερνά τα 100.000.000 ευρώ.

Στο μικροσκόπιο η περιουσία της Μαρίας Καρρά

Ωστόσο οι εξελίξεις στη δικαστική έρευνα για την περιουσία του εκδότη είναι καταιγιστικές - αφού όπως έγινε γνωστό μετά την δέσμευση της περιουσίας δύο συνεργατών του εκδότη - η έρευνα επεκτείνεται στα περιουσιακά στοιχεία και εισοδήματα της συζύγου του, της οποίας δεσμεύεται και η δική της περιουσία, στο σύνολό της, ενώ ξεκινά και έρευνα πόθεν έσχες, καθώς η ίδια δηλώνει δημοσιογράφος.

Να σημειωθεί ότι η δέσμευση δεν αφορά τα περιουσιακά στοιχεία και τα ακίνητα της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα. Πρόκειται δηλαδή για την ατομική περιουσία της συζύγου του (τραπεζικοί λογαριασμοί, σπίτια κ.ά).

Όπως, έχει ήδη μεταδώσει ο Alpha o επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χήρα του εκδότη είχε ενεργή συμμετοχή στην εγκληματική δραστηριότητα. Δηλαδή γνώριζε και συμμετείχε στα πάντα, σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής.
Με βάση το ρεπορτάζ η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα ξεκινάει μια νέα έρευνα για τη χήρα του Γιώργου Τράγκα.

Η ίδια ήταν και είναι υπόχρεη για την υποβολή πόθεν έσχες, καθώς δηλώνει δημοσιογράφος. Θα ερευνηθεί αν οι δηλώσεις της περιλαμβάνουν όλα όσα διαθέτει ως περιουσία, κάτι που μπορεί να είναι πλημμέλημα ή κακούργημα.

Η Μαρία Καρρά εισέρχεται σε σοβαρές περιπέτειες, μιας και από την πλούσια ζωή και την επιδίωξη της να "αποτραβηχτεί" στις ΗΠΑ μετά την απώλεια του συζύγου της κατέληξε με δεσμευμένη την περιουσία της και ελεγχόμενη.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός, σύμφωνα με το Mega, ότι οι εταιρείες που βρίσκονται στο στόχαστρο και τις οποίες δημιουργούσε ο Γιώργος Τράγκας κατέχοντας σημαντικές θέσεις εκείνος και η ίδια, φέρονται πως όταν αυτές δημιουργούσαν χρέη, αποχωρούσαν και οι δυο τους και παρέμεναν ως απλά μέλη.

Ωστόσο, παράλληλα με την αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, υπάρχει και η εισαγγελική έρευνα που διενεργείται από τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος. Οι αρχές φέρεται να έχουν ήδη αρχίσει να ανοίγουν τους πρώτους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η Μαρία Καρρά, με καταγωγή από την Έδεσσα, έκανε ρεπορτάζ στις εκπομπές του Γιώργου Τράγκα. Ο δημοσιογράφος, είχε γοητευτεί από την παρουσία της, την παντρεύτηκε τρεις φορές και έζησαν μαζί περισσότερα από 22 χρόνια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline