Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  17:21:11

«Εξω Δεξιά»: Νοοτροπία αμοιβάδας, με συνεχείς διασπάσεις και αρχηγικές αυτονομίες. Η διαγραφή Μπογδάνου από Τζήμερο-Κρανιδιώτη. Οι περιπτώσεις Κύρτσου, Αντώναρου, Καραχάλιου, Εμφιετζόγλου, Τσιτουρίδη, Παναγιωτόπουλου, Νικολόπουλου. Κύριο

Μπογδάνος μετά την ανταλλαγή χαρακτηρισμών: Προχωράμε δυνατά με τη Λατινοπούλου. «Όραμά μας είναι μία ανεξάρτητη δεξιά, ενάντια στην αριστερή ατζέντα», έγραψε στο Twitter

Κατά την πεποίθηση πολλών αποκλεισμένων πρώην υπουργών, βουλευτών και κομματικών στελεχών από τη νέα διακυβέρνηση Μητσοτάκη και την κυριαρχία πρώην πασόκων καριεριστών παντού, από το Μαξίμου έως τις γενικές γραμματείες, έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο κενό αντπροσωπευτικότητας και κομματικής αποδοχής στον δεξιό χώρο.Το πολιτικό "κενό" που έχει δημιουργηθεί στο Ελληνικό σύστημα, βρίσκεται, κατεξοχήν, στον χώρο της, λεγόμενης, "πατριωτικής δεξιάς" η της ακραιφνούς κεντροδεξιάς, με εκφραστές όπως οι Γ. Κύρτσος, Ε. Αντώναρος, Ν. Καραχάλιος, Σ. Τσιτουρίδης,Πάνος Παναγιωτόπουλος, Νικος Νικολόπουλος και άλλοι που επικαλούνται την καραμανλική και άλλη παράδοση και συνέχεια της παράταξης.
Κατόπιν της ουσιαστικής κατάρρευσης της Χρυσής Αυγής και του κόμματος του Παν, Καμμένου, ο χώρος εκφράστηκε πολιτικά στις εκλογές του 2019 είτε μέσω της "Ελληνικής Λύσης" του Κυριάκου Βελόπουλου είτε μέσω κάποιων μικρότερων πολιτικών σχηματισμών που δίνουν έμφαση στο "πατριωτικό" στοιχείο. Ωστόσο, οι περισσότεροι ψηφοφόροι που ανήκουν στον, ας πούμε, ευρύτερα αυτοπροσδιοριζόμενο ως "πατριωτικό χώρο", ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019..
Δύσκολο να την ξαναψηφίσουν, "ακολουθώντας" τα τρία, πρωτοκλασάτα στελέχη του υπουργικού Συμβουλίου που προέρχονται από το χώρο της "παραδοσιακής δεξιάς", απολογητές όλης της πολιτικής, ιδεολογικής και άλλης του Κυρ. Μητσοτάκη., διώκτη κάθε δεξιάς ιδεολογίας και ιστορικής παράδοσης,. Εννοούμε τους κ. Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη, οι οποίοι έχουν μεν "ενταχθεί" στην πολιτική ορθότητα που επιβάλουν τόσο η θέση όσο και οι φιλοδοξίες τους.
Παρ' όλα αυτά, ο ακροδεξιός χώρος δεν εκφράζεται, αυτή τη στιγμή, από κάποιο εξωκοινοβουλευτικό, "ανεξάρτητο" πολιτικό φορέα με αντίστοιχη δυναμική όπως αυτή που εμφάνισε η "Χρυσή Αυγή", πριν κατορθώσει να εισέλθει στη Βουλή. Το ρόλο αυτό φιλοδοξούν να "παίξουν" αρκετοί, όμως αυτός που είχε τις περισσότερες πιθανότητες και, φαινομενικά, την μεγαλύτερη οικονομική στήριξη για να το πετύχει ήταν ο μακαρίτης, πλέον, Γιώργος Τράγκας.

2.Με ανάρτησή του στο Twitter απάντησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στη διαγραφή του από την Εθνική Δημιουργία.

Λίγη ώρα μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, τοποθετήθηκε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter λέγοντας πως όραμα του κόμματός του είναι μία «ανεξάρτητη δεξιά, ενάντια στην αριστερή ατζέντα».

«Εκεί δεν χωρούν δεκανίκια, ούτε ηχεία του Μαξίμου. Προχωράμε δυνατά με την Α. Λατινοπούλου.», έγραψε χαρακτηριστικά.

Δείτε την ανάρτησή του:

Κρανιδιώτης και Τζήμερος διέγραψαν τον Μπογδάνο από την «Εθνική Δημιουργία»

Διέγραψαν τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο από το κόμμα «Εθνική Δημιουργία» ο Θάνος Τζήμερος και ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

Όπως αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση, η λύση της συνεργασίας τους κατέστη αναπόφευκτη, λόγω της προσωπικής στρατηγικής του, της αμετροεπούς και αντιδεολογικής συμπεριφοράς του, της απαξίωσης των αρχών μας, της υιοθέτησης, από μέρους του, της λογικής του πολιτικού κόστους, εις βάρος της συνέπειας, και του αλαζονικού του χαρακτήρα.

«Δεν έφυγα από τη ΝΔ για να πάω στους λαγούς της». δήλωσε δε ο κ. Μπογδάνος στο protothema.gr.

Η ανακοίνωση των Τζήμερου-Κρανιδιώτη:

«Με λύπη μας, ανακοινώνουμε τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. Η λύση της συνεργασίας μας κατέστη αναπόφευκτη, λόγω της προσωπικής στρατηγικής του, της αμετροεπούς και αντιδεολογικής συμπεριφοράς του, της απαξίωσης των αρχών μας, της υιοθέτησης, από μέρους του, της λογικής του πολιτικού κόστους, εις βάρος της συνέπειας, και του αλαζονικού του χαρακτήρα, που υπονόμευαν την ενότητα και τις προοπτικές της προσπάθειάς μας. Συνεχίζουμε, για μια φιλελεύθερη πατριωτική πολιτική, με πυξίδα την κοινή λογική.

Θάνος Τζήμερος
Φαήλος Κρανιδιώτης»

Σε ανάρτησή του ο Φαήλος Κρανιδιώτης επιτίθεται στον κ. Μπογδάνο και απαντά στο Twitter στους ακολούθους του για το πολιτικό «διαζύγιο» λέγοντας πως «είχαμε μπλέξει με τον Ιζνογκούντ. Παλέψαμε φιλότιμα αλλά ματαίως την έπαρση, τις ίντριγκες,την αλαζονεία. Και αποφασίσαμε να ξεμπλέξουμε».

Η ανάρτηση του Φαήλου Κρανιδιώτη:

Σύμφωνα με πληροφορίες του Protothema.gr η οριστική ρήξη των δυο πλευρών ήρθε με την διαφορετική προσέγγιση που είχαν για την υπόθεση του Νίκου Ανδρουλακη. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, διαφώνησε κάθετα με τον Φαήλο Κρανιδιώτη που έκανε επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με φόντο την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου.

Το μεσημέρι ο ανεξάρτητος βουλευτής μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ δήλωσε: «δεν έφυγα από τη ΝΔ για να στηρίζω ένα σύστημα υποκλοπών και παρακρατικών μεθοδεύσεων δια της τεθλασμένης». Αναφερόμενος στην κοινή ανακοίνωση διαγραφής του από τους Φαήλου Κρανιδιώτη και Θάνο Τζήμερο, ο κ. Μπογδάνος απάντησε ότι δεν περίμενε ότι θα βρεθεί σε ένα «παράρτημα της ΝΔ» και πρόσθεσε: «Καμία στήριξη στην ''πασοκοποταμίσια'' Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον καθεστωτισμό».

Σημειώνεται πως την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο κ. Μπογδάνος υποστηρίζει ότι αποχώρησε από το κόμμα και δεν διεγράφη.

Αντιπρόεδρος στο κόμμα Μπογδάνου η Λατινοπούλου

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες μετά την προσχώρηση της Αφροδίτης Λατινοπούλου στην Εθνική Συμφωνία ήρθε και η αναβάθμισή της στο κόμμα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συμφωνίας και ανεξάρτητος βουλευτής η Αφροδίτη Λατινοπούλου από σήμερα θα είναι η νέα αντιπρόεδρος του κόμματος.

Μάλιστα ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος και η κυρία Λατινοπούλου και τη συνόδευσε με την ακόλουθη λεζάντα: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στη θέση της αντιπροέδρου της Εθνικής Συμφωνίας την κα Αφροδίτη Λατινοπούλου».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline