Τρίτη 2 Ιουλίου 2024  12:09:09

Κι όμως υπάρχει νέο σχέδιο πίεσης στον Έβρο από την Τουρκία. Μόλις. προχθές.....1.500 μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα - Συνελήφθησαν 60 διακινητές Τούρκοι και Έλληνες. Κύριο

Παράλληλα επειδή στο Βόρειο Αιγαίο είναι αυστηρά τα μέτρα περιφρούρησης της FRΟNTEX γίνονται προσπάθειες για καραβιές προσφύγων-μεταναστών προς την Κρήτη, τη νότια Πελοπόννησος, τα Ιόνια και την Ιταλία.

Υπάρχει πρόβλημα πίεσης και εργαλειοποίησης χιλιάδων προσφύγων-μεταναστών από την Ανατολική Θράκη στα σύνορα της Ελλάδος και στα νερά του Έβρου.. Όχι στην πλευρά των συνόρων με την Βουλγαρία. Ωστόσο, η ... φιλάνθρωπη Άγκυρα με δολιότητα και ύπουλο σχεδιοσυνεχίζει τις εμπρηστικές δηλώσεις της. Η ιστοσελίδα της τουρκικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης σε δημοσίευμά της με τίτλο: «Χιλιάδες παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν από την Τουρκική Ακτοφυλακή» αναφέρει πως η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε 9.973 παράτυπους μετανάστες στα ανοικτά των ακτών της Τουρκίας, οι οποίοι βρέθηκαν να απωθήθηκαν από τα ελληνικά στοιχεία, μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 31ης Ιουλίου 2022.

Την σκυτάλη πήρε και η πλέον φιλοκυβερνητική εφημερίδα στην Τουρκία, η Yeni Safak που σε άρθρο με τίτλο: «Ο φόβος και η απελπισία που βίωσαν οι μετανάστες αποτυπώθηκε στη γραμμή ΥΙΜΕΡ: Οι Έλληνες μας πέταξαν, οι βάρκες μας βυθίζονται», δημοσιεύει διάλογο που φέρεται να έχει ειπωθεί ανάμεσα στο κέντρο διάσωσης και μετανάστη που βρίσκεται σε βάρκα που βυθίζεται στο Αιγαίο.

Το ίδιο δημοσίευμα ανεβάζει τον αριθμό των διασωθέντων σε 14.000 άτομα.
Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με πηγές του MEGA, από την αρχή του χρόνου μέχρι στιγμής στο Αιγαίο έχουν διασωθεί περισσότερα από 1.000 άτομα από την Ελληνική Ακτοφυλακή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline