Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024  14:34:38

Σε αγωνία τα κόμματα για τις νέες δημοσκοπήσεις. Κλίμα νέας δυσφορίας-φθοράς αλλά όχι ανατροπής. 1.Προσδοκίες για άνετη πρωτιά σε ΝΔ-Κυβέρνηση- 2. Επιθυμία ΣΥΡΙΖΑ για φθορά Μητσοτάκη- ΝΔ, νέα άνοδο δική του, μείωση της ψαλίδας. --3. Στο ΠΑΣΟΚ γενική Κύριο

3. Στο ΠΑΣΟΚ γενική προσδοκία για αύξηση του κόμματος και του Ανδρουλάκη. Η αγωνία για τους λεγόμενους ποιοτικούς δείκτες. Μέσα στην άλλη εβδομάδα θα αρχίσουν να ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των πρώτων δημοσκοπήσεων.

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων αποτελεί το αντικείμενο συζήτησης του συνόλου του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου το τελευταίο δεκαπενθήμερο

. Το γεγονός, όμως, ότι οι αποκαλύψεις συνέπεσαν με την περίοδο των διακοπών σημαίνει ότι δεν έχει μετρηθεί ακόμη αξιόπιστα η απήχηση που είχε στην κοινή γνώμη.

Τα γκάλοπ θα γίνουν με την επιστροφή από τις διακοπές. Οι περισσότερες εταιρείες δημοσκοπήσεων άρχισαν ήδη τις πρώτες μετρήσεις της κοινής γνώμης, που θα πυκνώσουν από τη Δευτέρα 29 Αυγούστου, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα θα έχει διεξαχθεί η συζήτηση-σύγκρουση στη Βουλή για το όλο θέμα.

Σε αγωνία τα κόμματα για τις νέες δημοσκοπήσεις, εάν έχει υπάρξει ανατροπή και σε ποιά θέματα, πρόσωπα και ποσοστά. Διαφαίνεται ένα κλίμα νέας δυσφορίας-φθοράς αλλά όχι ανατροπής. 1.Προσδοκίες για άνετη πρωτιά σε ΝΔ. 2. ΣΥΡΙΖΑ για φθορά Μητσοτάκη- ΝΔ, νέα άνοδο δική του, μείωση της ψαλίδας. --3. Στο ΠΑΣΟΚ γενική προσδοκία για αύξηση του κόμματος και του Ανδρουλάκη. Η αγωνία για τους λεγόμενους ποιοτικούς δείκτες.

Το τι θα δείξουν τα γκάλοπ θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τις εξελίξεις.

Στην περίπτωση που το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση είναι μικρό ή και ανύπαρκτο, οι εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές θα επανέλθουν στο προσκήνιο, με το πρόσθετο επιχείρημα ότι το καλοκαίρι πήγε καλά και ότι η χώρα δεν αντέχει το τοξικό προεκλογικό κλίμα που δημιουργεί η υπόθεση των υποκλοπών.

Αν το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση φανεί μεγάλο, τότε θα αναζητηθούν τρόποι διαχείρισής του, πιθανώς με έναν δομικό ανασχηματισμό και νέες πρωτοβουλίες, με στόχο να αλλάξει η ατζέντα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι απαντήσεις που θα δοθούν για τη σκοτεινή αυτή υπόθεση θα κρίνουν το μέλλον της κυβέρνησης και την πολιτική, εκλογική στρατηγική των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Στην παράσταση νίκης αδιαμφισβήτητο είναι το προβάδισμα της ΝΔ καθώς συγκεντρώνει το 57% έναντι 26% που απαντούν ότι νικητής των εκλογών θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανήσυχοι για τα ελληνοτουρκικά αλλά και πιεσμένοι από την ακρίβεια σε ηλεκτρικό ρεύμα, τρόφιμα και καύσιμα δηλώνουν οι πολίτες οι οποίοι «μοιράζονται» στο ερώτημα για το πότε πρέπει -ουσιαστικά πότε θέλουν- να γίνουν οι εκλογές.

Παράσταση νίκης της ΝΔ

Ειδικότερα στη δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι που διεξήχθη σε πανελλαδικό επίπεδο από 11 έως 13 Ιουλίου 2022 και συμμετείχαν 1.351 πολίτες κάθε ηλικίας, η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 8 ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει το 34% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 13%. Σε σχέση με το Σεπτέμβρη του 2021 η ΝΔ έχει μειωμένα ποσοστά κατά 2,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «τσιμπάει» μια μονάδα. Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη πλευρά έχει σχεδόν διπλασιάσει τα ποσοστά του καθώς το Σεπτέμβρη στην δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας κατέγραφε 7%.
Στην παράσταση νίκης αδιαμφισβήτητο είναι το προβάδισμα της ΝΔ καθώς συγκεντρώνει το 57% έναντι 26% που απαντούν ότι νικητής των εκλογών θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι πολίτες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη περισσότερο από κάθε άλλον πολιτικό αρχηγό στη διαχείριση των κρίσιμων ζητημάτων. Το 39% απαντά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 28% που απαντά ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ την απάντηση «κανέναν από τους δύο» δίνει το 30%.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline