Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024  13:45:48

Δύο κορυφαίες ειδήσεις. 1.Ανδρουλάκης με δυσαρέσκεια: «Ο Μητσοτάκης δεν απάντησε στη Βουλή γιατί με παρακολουθούν. Ραντεβού τώρα στην Εξεταστική, όπου0 θα κληθεί να απαντήσει...» Κύριο

2..Μητσοτάκης χθες : «Δεν μπορεί να εξαιρεθούν (από νόμιμες υποκλοπές) βουλευτές, δημοσιογράφοι, διπλωμάτες κ.α.»

- Αρνείται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την κατ΄ ιδίαν ενημέρωση για τις υποκλοπές που έγιναν εις βάρος του από την ΕΥΠ..Ο Πρωθυπουργός επιχειρηματολόγησε ότι η παρακολούθηση βουλευτών επέτρεψε την παραπομπή για κακούργημα της εγκληματικής ομάδας των βουλευτών και στελεχών της «Χρυσής Αυγής».

1.«Πρέπει να εξαιρούνται βουλευτές από νόμιμες παρακολουθήσεις; Δεν πρέπει να εξαιρούνται. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ένα πολιτικό πρόσωπο ή ένας διπλωμάτης επί της αρχής δεν μπορεί να λειτουργεί επί ζημία της εθνικής ασφάλειας» είπε συνεχίζοντας την δευτερολογία του ο πρωθυπουργός χθες στη Βουλή.

«Δεν προκαλούνται ρήγματα στην εθνική ασφάλεια, ούτε από το μανάβη, ούτε από τον υδραυλικό. Οι υπηρεσίες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν όποιον κρίνουν. Για τα πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει να υπάρχει πιο αυστηρό φίλτρο. Εγώ πρώτος δέχθηκα ότι στην περίπτωση του κ. Ανδρουλάκη αυτό το φίλτρο δεν υπήρχε. Είμαι ανοικτός να ακούσω προτάσεις πως αυτή η διαδικασία μπορεί να βελτιωθεί. Η πρώτη βελτίωση είναι η διπλή έγκριση από τη δικαστική αρχή. Είμαι ανοικτός να ακούσω και άλλες προτάσεις. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι επί της αρχής ένας βουλευτής πρέπει να εξαιρείται μόνο εξαιτίας της βουλευτικής του ιδιότητας» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ρωτήσατε μια ερώτηση που δεν μπορώ να απαντήσω. Γιατί παρακολουθήθηκε το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη; Αυτή την απάντηση θα μπορούσε να την πάρει μόνο μέσα από απόρρητη ενημέρωση. Γιατί δεν πάει να ενημερωθεί; Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω, πρώτον είναι ότι η διαδικασία ήταν νόμιμη, δεύτερον ότι κατά την εκτίμηση μου τα φίλτρα δεν ήταν επαρκή, εξ ου και υπήρξε η απομάκρυνση του διοικητή της ΕΥΠ και του ΓΓ του πρωθυπουργού. Οι συγκεκριμένοι λόγοι που αιτιολόγησαν αυτή την παρακολούθηση θα μπορούν να αναζητηθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και στην Εξεταστική. Φαντάζομαι ότι δεν θα υπάρξει αντίρρηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να κληθούν και προηγούμενοι διοικητές να πουν για το πώς διαχειριζόντουσαν τέτοια λεπτά ζητήματα. Να έρθει ο κ. Ρουμπάτης, ο κ. Δραβίλας ο οποίος υπήρξε επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Να έρθουν όλοι να μας διαφωτίσουν για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν τέτοιες λεπτές υποθέσεις».

2.Η δήλωση δυσαρέσκειας του Νίκου Ανδρουλάκη μετά τη συζήτηση για την υπόθεση των υποκλοπών στη Βουλή.Θεωρεί το όλο θέμα ανοικτό και άξιο διερεύνησης.

ΟΝίκος Ανδρουλάκης μετά τη θυελλώδη συζήτηση στη Βουλή προχώρησε σε δήλωση όπου επιτίθεται στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι δεν απάντησε ποιοι είναι οι εθνικοί λόγοι που οδήγησαν στην παρακολούθησή του.

Ακόμα αναφέρει ότι περιμένει τον κ. Μητσοτάκη στην εξεταστική επιτροπή «για να έρθει και να απαντήσει ευθέως σε ό,τι απέφυγε σήμερα».

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

Σήμερα στη Βουλή εμφανίστηκε ένας Πρωθυπουργός βουτηγμένος στην αλαζονεία.
Αρνήθηκε για άλλη μια φορά να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα.

Από το Σεπτέμβριο του 2021 ξεκινά να με παρακολουθεί η ΕΥΠ και συγχρόνως επιχειρείται η παγίδευση μου με ένα κατασκοπευτικό «υπερόπλο» κόστους εκατομμυρίων ευρώ, που θα μπορούσε να με βιντεοσκοπεί 24 ώρες το 24ωρο.
Αυτό, ο κ. Μητσοτάκης το θεωρεί σύνηθες, ενώ γνωρίζει ότι είμαι ο μόνος ευρωβουλευτής σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, στον οποίο έχει συμβεί κάτι τέτοιο.
Επίσης, δεν απάντησε ποιοι είναι οι εθνικοί λόγοι για την παρακολούθησή μου, που ενώ δεν συνέτρεχαν τα οκτώ χρόνια, που είμαι ευρωβουλευτής. Προέκυψαν ξαφνικά μόλις δήλωσα υποψηφιότητα για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ και εξαφανίστηκαν πάλι ξαφνικά με την εκλογή μου.

Σταματήστε, κ. Μητσοτάκη, να περιφρονείτε ευθέως τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Θέλατε ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρεία και αποτύχατε.
Ισχυρίζεται ακόμη ότι δεν μπορεί να πει δημοσίως τους λόγους παρακολούθησης. Είναι νόμιμο και ηθικό ενώ λέει αυτό, συγχρόνως το Μέγαρο Μαξίμου να διαρρέει ανοησίες εμπλέκοντας τρίτες χώρες, οι οποίες τους διαψεύδουν εκθέτοντας την πατρίδα μας διεθνώς;

Και επειδή εξέφρασε μια... αγωνία για το πότε θα συναντηθούμε, του δίνω ραντεβού στην εξεταστική επιτροπή για να έρθει και να απαντήσει ευθέως σε ό,τι απέφυγε σήμερα , επιλέγοντας ξανά ως μέθοδο διαφυγής την τοξική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα.
Τέλος, ο κύριος Μητσοτάκης είχε το θράσος να δίνει και συμβουλές στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Με όσα αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα, δεν είστε σε θέση να συμβουλεύετε στους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline