Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024  14:14:57

Η καθηγήτρια –υπουργός κ.Μίνα Γκάγκα ομίλησε και διαβεβαιώνει: «Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν θα χρειαστούν ξανά... Ο κορονοιός, ήδη μετατρέπεται σ΄ ένα είδος γρίπης». Κύριο

«Θεωρούμε όλοι, λίγο πολύ, ότι από εδώ και πέρα, για τους επόμενους μήνες, τα πράγματα θα είναι ήπια», υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, απόμακρη από τη δημοσιότητα όλο σχεδόν το καλοκαίρι.

Την εκτίμηση ότι ο κορωνοϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης και δεν θα χρειαστούμε στο εξής τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, εξέφρασε χθες Δευτέρα η Μίνα Γκάγκα. Δυο διαβεβαιώσεις της υπεύθυνης υπουργού για τα νοσοκομεία της χώρας και διευθύντριας ΜΕΘ, οι οποίες έχουν ιδιαίτερη σημασία και αξιοπιστία.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε πως αναμένεται η απόφαση για τα σχολεία και εκτίμησε πως οι μαθητές δεν θα χρειάζεται να φορούν μάσκες.

«Θεωρούμε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε φέτος πιο χαλαρά, καθώς έχει ανοσοποιηθεί το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού και τα κρούσματα δεν αυξάνονται», σημείωσε, επισημαίνοντας μάλιστα πως στην Κρήτη το ιικό φορτίο είναι χαμηλότερο από ό,τι ένα μήνα πριν.
«Ο κορωνοϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης. Αυτό φαίνεται πως ισχύει διεθνώς», τόνισε η κ. Γκάγκα. Eκτίμησε μάλιστα πως δεν θα χρειαστεί ξανά η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, κρατώντας ωστόσο μία επιφύλαξη, λέγοντας ότι ο χειμώνας είναι μπροστά και ο κορωνοϊός «μάς έβγαλε πολλές φορές ψεύτες».

Θεωρούμε όλοι, λίγο πολύ, ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα είναι ήπια», είπε.
Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η αναπληρώτρια υπουργός είπε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η επιτροπή των ειδικών θα λάβει τις αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργία τους, πάντως φαίνεται πως εκτιμούν ότι θα ξεκινήσουν «λίγο πιο χαλαρά» και «μάλλον» χωρίς μάσκες. «Νομίζω ότι από εδώ και πέρα ο κορωνοϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης, αυτό φαίνεται διεθνώς», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline